Roosters haastaa Crocodilesin voittoputken perjantaina

Seinäjoen Wirokit Stadionilla pelataan perjantai-iltana Vaahteraliigan plaoff-pelien kannalta merkittävä ottelu.  Voitosta toiseen edennyt Seinäjoki Crocodiles saa vastaansa pisteitä janoavan Helsinki Roostersin.

Friday-Night-Football peli Seinäjoella perjantaina lukeutuu loppukauden isoihin otteluihin. Kotijoukkue Crocodiles on varmistanut jo runkosarjan voittonsa, mutta kohtaa kauden kahdessa viimeisessä pelissä ne joukkueet, joista jompikumpi on korkealla todennäköisyydellä seinäjokisten tuleva välierävastustaja. Perjantain ottelussa ei ole vielä varaa taktikointiin eikä vastustajalle tulla antamaan kotijoukkueen toimesta mitään ilmaiseksi. Crocodiles-leirin puheet keskittymisestä lähinnä loukkaantumisten välttämiseen voidaan laskea lähinnä psyykkauksen piikkiin.

Helsinki Roosters janoaa sarjapisteitä ja tulee tekemään kaikkensa välttääkseen välierämatkaa Seinäjoelle. Varmistaakseen mahdollisuuden runkosarjan kolmanteen sijaan ja välieräpeliin Porvoossa, helsinkiläiset tarvitsevat voiton Crocodilesista.

Roosters on pelannut vuoristoratamaisen kauden, johon mahtuu mm. kaksi yhden pisteen tappiota vastustajilleen. Keväällä liigan vahvimmaksi mestarikandidaatiksi veikattu helsinkiläisryhmä joutui alkukaudesta muuttamaan pelisuunnitelmiaan peräti kolmen nuoren keskushyökkääjätähden loukkaantumisten, sekä yhden hutiksi osoittautuneen jenkkivalinnan takia. Joukkueen peli on kääntynyt kohden parempaa vahvan linjapelaamisen sekä suurena muutosvoimana joukkueeseen värvätyn jenkkilaituri Daniel Kittnerin myötä. 

Roostersin syysvire on vahva ja joukkueella on yllätyksen mahdollisuus ailahtelevasti pelaavaa Crocodilesia vastaan perjantaina. Taisteluparin edellinen kohtaaminen päättyi Velodromilla Crocojen yhden TD:n voittoon 14-21.

Croco-puolustukseen espanjalaisvahvistus

Crocodilesilla on edellisessä pelissään suuria vaikeuksia kukistaa paikallisvastustaja Royals ottelussa, jonka seinäjokiset olivat jo kertaalleen ottaneet hyvin haltuunsa. Roostersia vastaan Crocodiles-valmennuksella ei ole varaa ottaa jalkaa kaasulta pelin missään vaiheessa, eikä aika ole myöskään kikkapelien.

Perjantain ottelu on kummallekin joukkueelle viimeinen, jossa mukaan voidaan ottaa vielä uusia pelaajia. Seinäjokiset ovat olleet läpi kauden varsin maltillisia pelaajamarkkinoilla, mutta Roosters-pelissä yleisölle esitellään uusi puolustaja. Jo ennestään vahvaa Crocojen puolustuslinjaa täydennetään espanjalaisella Diego Paz Gonzalesilla.  Roostersia Gonzalez on merkitty avaavaksi pelaajaksi oikean endin pelipaikalle.

Jenkkifutisotteluissa pelinrakentajat saavat poikkeuksetta suurimman huomion otteluiden aikana ja perjantaina tässä ei tehdä poikkeusta. Vastakkain asettuvat sarjan tarkkakätisin sekä eniten touchdowneja ja jaardeja heittänyt pelinrakentaja.  Crocodilesin Zachary Whiteheadin pallot ovat päätyneet omille laitureille 66,4 prosentin tarkkudella ja syötönkatkojen määrä kauden kymmenessä pelissä on kolme. Hyökkäyslinjan ohella Whitehead saa antaa kiitosta joukkueensa tähtikeskushyökkääjä Christian Powelille, jonka varjostaminen sitoo vastustajan puolustajia pois pahanteosta heittopuolustuksessa.

Roosters-pelinrakentaja Dimitrios Sinodinos on heittänyt jo 28 touchdownia ja lennättänyt palloa yhteensä 2589 jaardia. Perjantai-illan pelinrakentajat ovat omissa tilastosarakkeissaan vaahteraliigan kärkipaikoilla.

Taistelu sarjapisteistä potkaistaan vauhtiin Seinäjoen Wirokit Stadionilla klo 18:30

Näillä pääset tunnelmaan