Vaahteraliigan torstaipelissä vastakkain Steelers ja Wolverines

Vaahteraliigan toiseksi viimeisen runkosarjakierroksen käynnistää Kuopio Steelersin ja Helsinki Wolverinesin kohtaaminen. Kuopiolaisten on pakko kerätä lisää pisteitä pitääkseen kiinni playoff-paikastaan. Wolverines lähtee peliin ilman paineita ja tavoittelee pääasiassa onnistumisia.

Wolverinesin historia Väinölänniemellä pelatuissa vaahteraliigan runkosarjan peleissä ei ole helsinkiläisiä mairitteleva, joskin viime kauden vääntö päättyi kuopiolaisten niukkaan 13-12 voittoon.  Edellisten vuosien 44-6 ja 70-6 ovat johtaneet linja-autossa tapahtuviin yt-neuvotteluin ja muutoksiin ahmavalmennuksessa. Torstaina vastaavaa dramatiikkaa ei liene odotettavissa, mutta vedonlyöntikertoimet Wolverinesin voitosta ovat vähintään kolminumeroiset.

Kuopio Steelers on ajautunut kauden aikana tilanteeseen, jota tuskin kukaan osasi ennustaa keväällä.  Joukkue joutuu taistelemaan tosissaan paikasta välieräkierrokselle ja playoffien kotietu on käytännössä jo menetetty. Joukkue tarvitsee kipeästi lisää pisteitä pysyäkseen samoista sijoituksista taistelevien Royalsin ja Roostersin vauhdissa. Kaikki kolme joukkuetta ovat viidessä voitossa, mutta Steelersillä ja Roostersilla on yksi peli vähemmän pelattuna.

Wolverines peliin ilman William Youngia

Wolverinesin torstaille julkaisema rosteri ei pidä sisällään isoja yllätyksiä. Helsinkiläisten kannalta huono uutinen, on joukkueen parhaan etenijän puuttuminen kokoonpanosta.  William Young on edennyt aiemmissa kymmenessä pelissä ainoana ahmapelaajana yli tuhat jaardia (1005y) ja on räjähtävällä nopeudellaan ollut pallollisena joukkueensa vaarallinen pelaaja.

Nuoren Wolverines-joukkueen akilleen kantapää on ollut pääosin teini-ikäisillä nuorilla miehitetty puolustuksen takakenttä. Todennäköistä onkin, että torstaina Steelers lähtee hakemaan ajoituksiaan kuntoon osin uudistuneen heittohyökkäyksensä synkronoimiseksi. Wolverinesia vastaan on edetty peleissä keskimäärän 252 jaardia heitoilla. Väinölänniemen illassa päästään katsomaan miten ahmojen takakenttä pelaa Steelersin tuoretta jenkkilaituria, DeShon Williamsia vastaan.

Helsinkiläiset pääsevät lähtemään peliin paineettomassa tilassa ja joukkueen kehittymisen kannalta haussa on lisää onnistumisia.

Joukkueiden edellinen kohtaaminen Velodromilla päättyi Steelersin 0-45 voittoon (Kuva; Jari Turunen)

Steelers tarvitsee pisteitä

Kuopio Steelersille torstain peli on tärkeä. Joukkue on eräänlaisessa pakkovoittotilanteessa ja edellisen pelin heikot suoritukset ovat vielä muistissa. Vain viisi päivää aiemmin pelattu Roosters-peli oli joukkueen modernin vaahteraliigahistorian heikoin edetyissä jaardeissa mitattuna. Rangaistusjaardeja hermoilleet kuopiolaiset keräsivät pitkälle yli sadan. Lisäksi Steelers on kahden ottelun tappioputkessa.

Torstaina alkaa olla viimeisiä hetkiä hakea suunnanmuutosta pelaamiseen ennen kauden tärkeimpiä taisteluja. Steelersin viimeisessä runkosarjaottelussa Crocodilesia vastaan kuvioiden harjoitteluun ei tule enää mahdollisuutta.

Ottelu on myös viimeinen, jossa Steelers voi tuoda kentälle uusia pelaajia.  Mitalipeleihin osallistuvilla pelaajilla tulee olla takanaan vähintään kaksi esiintymistä kauden peleissä.

Steelers lähtee peliin lähes parhaalla käytettävissä olevalla kokoonpanolla. Puolustuksen linjan maajoukkuepelaaja Jonis Heikkinen on merkitty epävarmojen listalle, mutta muutoin tärkeimpien pelien lähestyessä sairastupa alkaa tyhjentyä.

Torstain mielenkiintoisin seurannan kohde tulee olemaan pelinrakentaja Ambro Urjanssonin ja laitahyökkääjä DeShon Wiliamsin yhteispelin seuraaminen. Lauantaina Roostersia vastaan yhdysvaltalaislaituri sai pallon hyppysiinsä vain kolme kertaa ja jaardeja kertyi vaatimattomat 36.

Steelersin ja Wolverinesin kamppailu potkaistaan torstaina vauhtiin klo 18:30

Näillä pääset tunnelmaan