Steelers lähtee talveen hyvällä harjoitusvahvuudella

Suomen mestarijoukkue Kuopio Steelers on julkaissut lokakuun lopulla sääntöjen mukaisesti ensimmäisen sopimuspelaajiensa listan. Pelinrakentaja Joey Bradleyn ja keskushyökkääjä Le’Anthony Reasnoverin ympärille ollaan taas rakentamassa menestyvää kokoonpanoa.

Steelersin Pekka Utriainen kertoo mestarijoukkueen pysyneen kohtuullisen hyvin kasassa. Toistaiseksi varmoja kotimaisia sivuun siirtyviä joukkueessa on tunnistettu vain kaksi, joskin muutaman pelaajan ohella siviilielämän järjestelyt ratkaisevat lopullisesti mahdollisuudet kesän kohtalon. Suomalaispelaajien osalta Utriainen kertoo poistumaa olevan vähemmän kuin ensimmäisen mestaruusvuoden jälkeen.

Yllättävänä uutisena Steelers kertoo aiemmin puolustuksen linjassa pelanneen Jani Lindqvistin siirtymisestä hyökkäykseen TE:n pelipaikalle.

Pistekuningas Reasnover palaa Kuopioon

Viime kaudella Vaahteraliigassa ainoana pelaajana yli sataan pisteeseen yltänyt yhdysvaltalainen Le’Anthony Reasnover on kuopiolaisten ensimmäinen rosteriin kiinnitetty ulkomaalaiskiintiön pelaaja. Aiemmin joukkue ehti jo julkaisemaan yhdysvaltalais-irlantilaisen pelinrakentaja Joey Bradleyn sopimuksen, mutta Irlannin passin ansiosta Bradley ei kuormita joukkueensa ”jenkkikiintiötä”.

Steelersin verkkosivuilla Reasnover puhkuu tyytyväisyyttä jatkosopimuksestaan:

– Mestaruuden voittaminen oli lopullinen tavoite viime kaudella ja oli kunnia saada olla osa tätä joukkuetta ja mahdollistaa toisen perättäisen mestaruuden voittaminen Kuopioon. I love it here!

Utrianen sanoo palapelin olevan edelleen kesken ja erityisesti molempien linjojen osalta. Myös tukimiesosastolle kaivataan täydennystä. Ainakaan toistaiseksi Kuopion suunnalta ei ole kuulunut uutisia viime kaudella Vaahteraliigan sekä Vaahteramaljan parhaaksi pelaajaksi valitun Maurice Wright Jr:n jatkosta.

High school-tähti Noah Choate takakentälle

Yksi mielenkiintoisimmista Steelersin uusista nimistä on Wisconsinista Yhdysvalloista kotoisin oleva Noah Choate. Choate saapui alun perin Kuopioon opiskelemaan kansainvälistä liiketoimintaa Savonia-ammattikorkeakouluun, mutta tuli houkutelluksi mukaan Steelersiin opiskelemassa olevien pelaajien toimesta.

Choate on pelannut amerikkalaista jalkapalloa viisivuotiaasta lähtien ja oli  Milwaukeen Nathan Hale High Schoolin varsity joukkueen mukana neljän kauden ajan. Pelipaikkoina nuorella miehellä ovat olleet keskus- ja laitahyökkääjän ohella myös puolustuksen takakentän positiot. Asia, joka tekee Choatesta erityisen kiinnostavan sekä Steelersille, mutta myös Suomen maajoukkueille on Noahin taskusta löytyvä Suomen passi.  Hänen äitinsä on kotoisin Kuopiosta ja on vieraillut lapsuutensa aikana kesäisin Suomessa tapaamassa isovanhempiaan.  Kuopion pelikirjan ohella Choaten tavoitteena on oppia paikallinen kieli ennen kauden alkua.

Alla olevista linkeistä lisää Kuopion lokakuun rosterista