Steelers-hyökkäys jatkaa Joey Bradleyn komennossa

Vaahteraliigan mestarijoukkue Kuopio Steelers on julkaissut jatkosopimuksen pelinrakentaja Joey Bradleyn kanssa. Yhdysvaltalainen Bradley oli iso palanen kuopiolaisten menestystarinassa kaudella 2021.

Yhdysvaltain ja Irlannin passit omistava Joey Bradley pelasi Steelersin paidassa erinomaisen kauden, joka päättyi mestaruusjuhliin Lahden stadionilla syyskuussa. Suomalaiseen ja savolaiseen elämäntapaan tykästyneellä yhdysvaltalaisella olisi varmasti ollut ottajia hienon kauden jälkeen myös muilla markkinoilla, mutta Bradley halusi jatkaa Steelersissa. Näin hän kertoo Steelers-tiedotteessa päätöksestään:

Olen oppinut todella tykkäämään Suomesta ja Kuopiosta (okei, ehkä en niinkään talvesta), enkä pystynyt ajattelemaan itseäni pelaamassa missään muualla kaudella 2022. Jenkkifutis on mahtavaa täällä, joukkue, organisaatio ja valmentajat ovat huippuja. Lisäksi nautin täällä myös kentän ulkopuolisesta elämästä paljon, ei siis tarvinnut paljon asiaa miettiä.

Bradley kertoo haluavansa olla mukana vakiinnuttamassa Steelersin paikkaa suomalaisen jenkkifutiksen huipulla. Pelinrakentaja liittyy kuopiolaisten harjoitusvahvuuteen seuran tiedotteen mukaan ”heti alkuvuodesta”.

Liigan paras heittojen osumatarkkuus 2021

Steelersin toisen perättäisen mestaruuden perustana oli pitkälti Vaahteraliigan tehokkain juoksuhyökkäys. Kuopiolaisten erinomaisen juoksupelin varjoon on jäänyt Bradleyn työskentely heittävänä pelinrakentajana. Yhdysvaltalaisella oli koko kauden pelanneista pelinrakentajista liigan paras heittojen onnistumisprosentti 61,3 %.  Heitettyjä jaardeja Bradleylle keräytyi kauden kahdeksassa runkosarjapelissä yhteensä 1542, heitettyjä touchdowneja 13 ja kuusi kertaa pallo päätyi vastustajan puolustajien haltuun syötönkatkona.

Juostuja jaardeja Bradleylle kertyi runkosarjassa ainoastaan 43, mutta välieräpelissä Crocodilesia vastaan mies väläytteli myös juoksutaitojaan rykaisemällä yhden 80 jaardien siivun eräänlaisena kikkapelinä. Suhdettaan kontakteihin ja juoksupeliin kuvailee syyskuisen välieräelin jälkeisessä Ruutu-haastattelussa näin:

Sarjojen kokoonpanot vahvistetaan marraskuun alussa

Miesten ja naisten Vaahteraliigojen sekä miesten I-divisioonan lisenssit vahvistetaan SAJL:n hallituksen kokouksessa 7.11. ja kilpasarjojen joukkueet julkaistaan viikon 45 alussa. Jo ensi viikon alussa kaikki sarjoihin ilmoittautuneet joukkueet tulevat heräämään syyshorroksestaan, koska lokakuun viimeiseen päivään mennessä velvoitteena on julkaista joukkueiden ensimmäiset sopimuspelaajien listat.

Lähde: Steelers