Roosters rakentaa rauhassa joukkuettaan

Helsinki Roosters on vaahteraliigakauden päätyttyä kertonut useammasta valmentajakiinnityksestään. Lokakuun lopulla seura julkaisi ensimmäisen sopimuspelaajien listan.  Iso uutinen on  useampaan mestaruuteen joukkueensa luotsanneen Juha Hakalan jatko punapaitojen peräsimessä.

Helsinki Roosters kertoi nopeasti Vaahteramaljan jälkeen solmineensa jatkosopimuksen Juha Hakalan kanssa seuran Vaahteraliigajoukkueen valmentamisesta.  Hetkeä myöhemmin Hakala nimettiin myös seuran puheenjohtajan paikalle, joten miehen elämässä jenkkifutiksen määrä ei tule lähiaikoina ainakaan vähenemään. 

Hakalan lisäksi jatkosopimukseen päästiin myös Daniel Stanzelin kanssa. Stanzel on ollut tärkeä osa Helsinki Roostersin junioriorganisaation kehitystä viime vuosina. Stanzel jatkaa seurassa entistä laajemmassa roolissa, joka sisältää koko seuran kehityspäällikön sekä miesten joukkueen hyökkäyksen koordinaattorin roolit uusina vastuualueina.

Rosteriin ei kaivata hätäratkaisuja

Hakala kertoo olevansa ajankohtaan nähden tyytyväinen joukkueen lokakuun rosterin laajuuteen. Mukaan on saatu alusta alkaen useita nimimiehiä, jotka luonnollisesti luovat projektille uskottavuutta ja vetovoimaa.   Helsinkiläisjoukkueen ja sen pelaajien menestys on merkinnyt monelle joko U20- tai maajoukkuepelien jatkumista lokakuun viimeisille päiville saakka. Hakala ei olekaan tarkoituksellisesti lähtenyt aggressiivisesti vielä hätistelemään syksyllä urakoineita sopimuspaperien kanssa, vaan antaa tilanteen rauhoittua monen pelaajan osalta

Päävalmentaja myöntää, että joukkue ei ole vielä millään tasolla lähellekään valmista.  Täydennystä tarvitaan kaikille pelipaikoille ja erityisesti hyökkäyslinjan rosteriin kaivataan lisää nimiä. Lokakuun viimeisen päivän jälkeen listalle on jo ehtinyt ilmestyä Niilo Ojansivun nimi.

Pelinrakentajatilannetta katsotaan rauhassa

Miro Kadiryn päätös uran lopettamisesta on saanut sen verran medianäkyvyyttä, että Hakala kertoo jo lukuisien eri tasoisten pelinrakentajakandidaattien kontaktoineen seuraa vakavissaan. Päävalmentaja on tyytyväinen joukkueen imuun ja hyvään maineeseen, mutta ei halua tässä vaiheessa tehdä hätäratkaisuja pelinrakentajan position osalta.

Hakala myöntää, että yhdysvaltalaista pelinrakentajaa etsitään aktiivisesti, mutta tarjontaa seurataan rauhassa.  Joukkue on siinä mielessä hyvässä asemassa, että mikäli riittävän tasokasta pelimiestä ei löydy, hyvä vaihtoehto löytyy omastakin takaa.  Syksyn maajoukkueissa urakoinut Ambro Urjansson on Roostersin hiomaton timantti, jonka halutaan kasvaa rauhassa suureen rooliinsa. Mutta jos tarve vaatii, ei hänenkään pelaaminen tulevalla kaudella avaavana QB:na ole poissuljettu vaihtoehto.

Kaleb Wezdenko siirtyy Roosters-puolusyukseen neljän Kotka-vuoden jälkeen (Kuva: Mikko Mäkelä)

Kaleb Wezdenko Kotkasta Roostersiin

Roosters kertoi marraskuun alkuun solmineensa sopimuksen neljä aiempaa kautta Kotka Eaglesissa pelanneen puolustuksen linjapelaaja Kaleb Wezdenkon kanssa. Kaleb on ollut kotkalaisten mukana I-divisioonan finaalissa Spegettimaljassa neljänä perättäisenä kautena voittaen divarimestaruuden kahdesti. 

Wezdenko aloitti amerikkalaisen jalkapallon pelaamisen 13-vuotiaana. Ura eteni Joshua Springs Christianin joukkueessa TE ja DL paikkoja pelaten. College of the desertin paidassa hän pelasi aloittavana DL/OL pelipaikoilla. Viimeinen college vuosi meni pelatessa Grand View Universityn joukkueessa DT:nä.

Kalebin kotiutuminen Suomeen merkinnee tulevalla kaudella sitä, että hän tulee pelaamaan Roostersissa EU-statuksella eikä kuormita joukkueen ulkomaalaiskiintiötä.  Pelaamisen ohella Wezdenko ottaa haltuunsa Roostersin U15 junioreiden valmennuksen.

Lähde:  Roosters

Kuva: Mikko Mäkelä