Sebastien Sagne liittyy Wolverines-hyökkäykseen

Helsinki Wolverines tiedotti tänään odotetun uutisen. Laitahyökkääjä Sebastien Sagnen siirtyy joukkueen pelaavaan kokoonpanoon. Sagne on läpi kevään ja kesän ollut mukana Wolverinesin valmennustiimissä ja harjoitusvahvuudessa.

Sebastien Sagne on CFL Global draftin neljännen kierroksen varaus vuodelta 2021. Hänet varattiin Saskatchewan Roughridersin vahvuuteen draftin 32. valintavuorolla. Draftissa mukana olleista laitahyökkääjistä suomalaislaituri varattiin toisena. Sagnen oli keväällä 2021 tarkoituksena matkustaa heinäkuun alussa Kanadaan Saskatchewanin harjoitusleirille, mutta kotimaassa harmittomassa tilanteessa tapahtunut vakava loukkaantuminen johti lopulta jo solmitun ammattilaissopimuksen purkautumiseen.   

Nyt reilua vuotta myöhemmin Sagnen jalka on kuntoutunut pelikuntoon ja mies tekee paluun kentille Wolverinesin kohdatessa sarjan kärkijoukkue Kuopio Steelersin lauantaina Väinölänniemellä.

Sagne on pelannut yhdessä pelinrakentaja Jabari Harrisin kanssa viimeksi kaudella 2015 Helsinki 69ers`ssa. Tuolloin Harris, Sagne ja RJ Long muodostivat yhdessä vaarallisen kolmikon Sixtarien hyökkäyksessä.  Nyt miehet kohtaavat uudestaan Wolverines-hyökkäyksen aseina. Viiden vaahteraliigakautensa aikana Sagne on kerännyt 3254 etenemisjaardia joista 2412 heittopeleistä. Touchdowneja mies on tehnyt Vaahteraliigassa 21 kpl.

Sagnen viimeisin peli jenkkifutiskentällä on syyskuulta 2020, jolloin hän oli mukana Lahdessa Wolverinesin Vaahteramalja XLI:ssa pelanneessa hopeamiehistössä. Voitto ja mestaruus meni tuolloin Steelersille. Lauantaina Sagnella on mahdollisuus palata kentälle revanssin merkeissä.  Steelers – Wolverines Kuopion Vänärillä lauantaina 2.7. klo 16.30.

 

Lue myös: Sebastien Sagnen CFL-unelma pamahti murskaksi

Lähde: Wolverines

Kuva: Irja Vaateri