Torstaina vastakkain Roosters ja jälleen vahvistunut Crusaders

Vaahteraliiga palaa juhannustauoltaan Velodromin pelillä, jossa vastakkain sarjan vitonen ja kutonen. Helsinki Roosters isännöi United Newland Crusadersia, jonka rosteriin on ilmestynyt jälleen tukku uusia nimiä.

Helsinki Roosters (2–3) lähtee torstain vaahteraliigakamppailuun hakemaan kauden kolmatta voittoaan.  Alkukauden tappiot Steelersille, Wolverinesille ja Crocodilesille merkitsevät sitä, että voittoja on kerryttävä lisää, mikäli Vaahteraliigan kestomenestyjä haluaa taistella hyvistä playoff-asetelmista.  Helsinkiläisten ainoat voitot ovat toistaiseksi saatu sarjataulukon pohjilla olevista Eaglesista sekä Crusadersista.  Roostersin ja Crusadersin ensimmäinen kohtaaminen päättyi Lohjalla 6–42 vierasvoittoon.

Roosters on onnistunut tauon aikana saamaan pitkää poissaolijoiden listaa lyhemmäksi ja varmoina poissa pelistä ovat ainoastaan Ambro Urjanson, Henri Väänänen, Anton Svens ja Tommy Nylund.  Epävarmojen listalta löytyy yhä alkukauden ykköstykki, ranskalainen laituri Aymeric Nicault, mutta mies on kirjattu myös avauskokoonpanoon, joten back-up pelinrakentajia lukuun ottamatta peliin lähdetään rosterin ykkösmiesten johdolla.

Roostersin hyökkäyspelin suurimmat haasteet ovat alkukauden aikana löytyneet juoksupeleistä.  Otteluissa on keskimäärin edetty 75 jaardin matka kentän pintaa pitkin, joista iso osa on kerätty sarjajumboja vastaan pelatuissa peleissä.  Kahden edellisen pelin (Cro, Wol) juosten edetty matka on jaardin verran pakkasella.  Torstain vastustaja Crusaders on päästänyt vastustajan etenemään juosten keskimäärin 200,2 jaardia, joten paikka kilven kirkastamiselle on nyt.  Joukkueiden edellisessä kohtaamisessa Roosters juoksi pallon kanssa 98 jaardia 2,6 jaardin keskiarvolla.

Crusaders esitelee Velodromin yleisölle tukun uusia vahvistuksiaan.

Crusaders esittelee Velodromilla jälleen tuoreita vahvistuksia

Rosterihaasteiden parissa tuskastellut United Newland Crusaders (0-4) marssittaa torstain peliin jälleen uusia vahvistuksia.  Steelers-pelissä debyyttinsä tehneen Sandro Moreiran lisäksi Crusadersia vahvistaa kaksi tuoretta portugalilaista ja yksi norjalainen pelaaja.

Norjalainen Rune Nilsen (RB/LB) pelasi kevään Serbiassa Pozarevac Pastuvin joukkueessa. 26-vuotiaalla pelaajalla löytyy taustaa USA:n high school ja college-kentiltä sekä Norjasta Oslo Vikingsin joukkueen peleistä eri ikäluokissa.  Crusadersin depth chartissa Nilsen on merkattu kakkosketjun tukimieheksi.

Portugalilaiset João Branco ja Salvador Bolzoni tulevat Cascais Crusadersin joukkueesta. 32-vuotias Branco on merkattu rosteriin keskushyökkääjän rooliin ja 20-vuotias Bolzoni puolustuksen endiksi.

Roostersin lailla myös Crusaders on tuskailut juoksupelinsä kanssa. Joukkueen kausitilastot ovat toistaiseksi pakkasella -72 jaardia ja joukkue on keskimäärin peruuttanut yhden jaardin verran jokaisella juoksuyrityksellään.  Torstaina Velodromilla kohtaakin kaksi juoksuhyökkäyksensä kanssa tuskaillutta joukkuetta, jotka ovat heittoyritystensä määrässä liigan kärjessä.  Crusadersin Shay Netter on laittanut pallon ilmaan 116 kertaa (29krt/peli) 44 % onnistumistarkkuudella.  Roostersin Bryce Stancomben vastaavat luvut ovat 130 (26krt/peli) ja 51,5 %.

Torstaina ottelun käynnistyessä Helsingin Käpylään on ennustettu 28°C lämpötilaa.  Säänkestävyys voi olla tekijä, jolla on merkitystä joukkueiden pelatessa Velodromin pätsissä.  Roosters – Crusaders peli potkaistaan käyntiin  torstaina 30.6. klo 18:30.

Näillä pääset vauhtiin

Katso joukkueiden edellisen kohtaamisen huippuhetket