Rufail Khalifa Wolverinesiin

Takapuolustaja Rufail Khalifa on solminut kautta 2021 koskevan pelaajasopimuksen Vaahteraliigan hopeajoukkue Helsinki Wolverinesin kanssa.

Rufail Khalifa tunnetaan Vaahteraliigassa nopeudesta ja erittäin fyysisestä takakentän pelaamisestaan.  Häntä pidetään yhtenä sarjan parhaista laitahyökkääjien varjostajista pelipaikkaansa nähden suuresta koostaan huolimatta. 25-vuotias Royals kasvatti on ehtinyt pelata koko Royals-historian ohella nuorten ja miesten maajoukkueessa sekä kaudella 2019 Ruotsissa mestarijoukkue Mean Machinen takakentällä. Tammikuussa 2020 Khalifa oli suomalaisparhaimmiston mukana Kanadan ammattilaissarja CFL:n Global Combine testitapahtumassa, mutta ei selviytynyt tuloksillaan jatkoon.

Helsinki Wolverinesin päävalmentaja Michael Mattingly ei peittele tyytyväisyyttään tuoreesta sopimuksesta:

-Rufail on erittäin kova pelaaja ja yksi Suomen parhaimmista pelipaikallaan. Hän auttaa meitä tuomalla lisää kokemusta ja kypsyyttä puolustuksen takakentälle. Tämä on aivan loistava signaus, josta kaikki ovat innoissaan.

Rufail Khalifa osallistui tammikuussa 2020 CFL:n Global Combine testeihin Vantaalla.

Kolminkertainen all stars-pelaaja

Khalifa on valittu Vaahteraliigan all stars-miehistöön vuosina 2016, 2017 ja 2018 eli aina, kun hän on pelannut täysimittaisen kauden Vaahteraliigassa.  Kookas takakentän pelaaja tunnetaan valmiuksistaan myös juoksupelien pysäyttämiseen. Viiden kautensa aikana taklauksia on kertynyt tilastoihin 93 kappaletta. Syötönkatkoja on yhdeksän ja heittojen maahanlyöntejä 29 kappaletta. Kaudella 2019 Khalifa voitti Ruotsin sarjan syötönkatkotilaston kolmella katkollaan.

Wolverinesin tiedotteessa Khalifa kertoo odottavansa kautta hyvillä mielin ja syyksi seuran vaihtamiseen mies kertoo uusien haasteiden etsimisen. Hän muistaa antaa myös kunniaa kasvattajaseuralleen:

-Ilman Royalsia en olisi missä olen nyt, mutta samalla haluan kokea jotakin uutta. Odotan innolla, että pääsisin pelaamaan.

Khalifa kertoo viettäneen off seasonin kuntoaan ylläpitäen. Tulevalta kaudelta hän toivoo, että pysyy terveenä ja että pääsee auttamaan osaltaan joukkuetta saavuttamaan yhteiset tavoitteet.

Lähde: Wolverines

Kuvat:  Jari Turunen

Katso myös Khalifan haastattelu kaudelta 2019