Eric Irvin palaa Wolverinesiin

Helsinki Wolverines on solminut pelaajasopimuksen yhdysvaltalaisen Eric Irvinin kanssa. 32-vuotias takapuolustaja pelasi edellisen kerran ahmapaidassa kaudella 2019.  Kausi 2020 Irvinilla kului napapiirillä Rovaniemi Nordmenin mukana.

Eric Irvin saapui alun perin Suomeen kaudelle 2017 vahvistamaan East City Giantsin divisioonamiehistöä. Kovasta pelityylistään tunnettu takamies ihastui Suomeen, eikä sen koommin ole haikaillut takaisin Yhdysvaltoihin.  Alkamassa on viides perättäinen kausi Suomessa.

Eric Irvine pelasi yliopistouransa Yhdysvalloissa ensin San Bernardino Valley junior collegessa Kaliforniassa ja seuravaksi pienessä kansasilaisessa MidAmerica Nazarene Universityssä.

Suomeen mies saapui vuonna 2017 auttamaan divarin pudotuspelipaikkaa tavoitellutta Jabari Harrisin johtamaa East City Giantsia. Irvinin ensikosketus Suomen kentille ja Wolverinesiin oli karu. Intoa puhkunut takamies hankki itselleen avauspelissään pelikiellon tarpeettomasta väkivaltaisuudesta ja joutui seuraamaan katsomosta helsinkiläisjoukkueiden keskinäisen välieräpelin. Kaudelta 2018 Irvinilta löytyy parempia muistoja Wolverinesin kohtaamisesta. ECG:n ja Wolverinesin kohtaamisessa heinäkuussa 2018 Irvin taklasi pelissä 9,5 kertaa sekä nappasi kaksi kertaa syötönkatkon haltuunsa.

Kauden 2019 tehokkain soolotaklaaja Wolverinesissa

Kaudeksi 2019 Irvin siirtyi Wolverinesin tähtiä täynnä olevaan liigamiehistöön. Joukkueen kausi ei mennyt aivan ennakko-odotusten mukaisesti, mutta Irvin oli kauden päätteeksi ahmojen ahkerin soolotaklaaja 45 taklauksellaan. Kaikkiaan vaahteraliigatilastoihin kirjattiin 54 taklausta. Kaudella 2020 Rovaniemi Nordmenin paidassa tilastoihin kertyi viidessä ottelussa 10 taklausta ja kaksi syötönkatkoa.

Monin tavoin poikkeavaa kauttaan Rovaniemellä Irvin kuvaa Wolverinesin verkkosivuilla näin:

-Kausi 2020 oli kummallisin kausi, mitä olen koskaan pelannut. Ei ollut varmaa, tulisiko kautta ollenkaan. Kaiken epävarmuuden jälkeen oli vielä kyseenalaista, olisiko meillä tarpeeksi pelaajia, koska ihmiset pelkäsivät koronan takia.

Kaudelta 2021 Irvin odottaa tuttujen pelaajien kohtaamista:

-Tällä kaudella odotan sitä, että pääsen pelaamaan Porvoon Butchersia vastaan. Kolme hyvää ystävääni ovat tuossa joukkueessa. Olen ollut melkein koko ajan vuodesta 2011 asti samassa joukkueessa Jabari Harrisin kanssa, joten on jännittävää nähdä, pääsenkö taklaamaan hänet tai nappaamaan syötönkatkon, vai juokseeko hän minun yli.

Wolverines-takakentällä taitoa ja nuorta intoa

Helsinki Wolverines marssittaa kaudella 2021 liigakentille puolustuksen takakenttä, josta löytyy sekä yhdysvaltalaista kokemusta, että kotimaista nuoruuden intoa. Irvinin lisäksi vastustajan pelejä ovat pysäyttämässä kaksi D1-yliopistoissa pelannutta yhdysvaltalaispelaajaa. Dejion Lynchin pelin painopiste on puolustuksen takakentällä, mutta myös keskushyökkääjän paikalle värvätty Breon Allen tulee palaamaan tarvittaessa puolustajan roolissa. Kotimaisista pelaajista Arttu Ketonen, Elmeri Laalo ja Maximilian Ollila hankkivat kaudella 2020 arvokasta kokemusta liigavauhdista ja ovat vuotta kokeneempia tulevana kesänä.

Wolverines-päävalmentaja Michael Mattingly on saanut jo tovin seurata Irvinin otteita harjoituskentillä ja on tyytyväinen tuoreimman takapuolustajansa näyttöihin:

-Hienoa saada Eric takaisin joukkueeseen kaudelle 2021. Hänen aikaisempi kautensa Vaahteraliigassa oli vuonna 2019, jolloin hän onnistui näyttämään merkkejä erittäin hyvästä pelaamisesta Wolverinesissa! Hän on näyttänyt kykynsä eri pelipaikoilla talven harjoituksissamme ja uskon, että hän on hyvä lisä ja apu siinä, mitä yritämme saavuttaa tulevalla kaudella.

Lähde: Wolverines

Katso Irvinin Ruutu+ haastattelu kaudelta 2019