Kuopio julkaisi Tim Hirschin sopimuksen

Tim Hirsch,Frankfurt Universe. Foto: Hûbner
Kuopio Steelers on solminut pelaajasopimuksen saksalaisen hyökkäyksen linjamiehen Tim Hirschin kanssa. Hirschin oli määrä pelata Vaahteraliigassa jo kaudella 2020, mutta koronapandemia muutti miehen suunnitelmat.

30-vuotias Hirsch ehti leireillä Steelersin kanssa viime vuoden alussa, mutta koronapandemia sotki miehen tilanteen kotimaassa siten, että kauden pelaaminen Suomessa kävi mahdottomaksi. Vaahteraliigan sijaan Tim päätyi pelaamaan GFL Regionalliga Mitte sarjaa AFC Bad Homburg Sentinelsin riveissä, jotka päättivät kautensa Steelersin tavoin mestaruuteen. Ennen kautta 2020 alun perin Gießen Golden Dragonsissa jenkkifutisoppinsa saanut Tim pelasi kaksi kautta GFL:n suurjoukkueisiin kuuluvan Frankfurt Universen riveissä.

Steelers-hyökkäyksen linjavalmentaja Erkka Vehomäki on iloinen Timin paluusta Kuopioon:

-Olimme hyvin vakuuttuneita Timin otteista hänen lyhyen visiittinsä aikana Kuopiossa vuosi sitten. Lisäksi kyseessä on huipputyyppi. Siksi olikin suuri sääli sekä Steelersin, että ennen kaikkea miehen itsensä takia, että vallitsevan maailmantilanteen lieveilmiöt pakottivat hänet pysymään Saksassa viime kauden. Olen iloinen itseni, edustamani joukkueen ja hänen puolestaan, että Timillä riittää yhä paloa pelata jenkkifutista ulkomailla ja Kuopiossa. Hänellä jäi taatusti jotain hampaankoloon ja hienoa, että saamme uuden mahdollisuuden tehdä töitä yhdessä.

-Timissä pelillisesti pistävät silmään massiiviseen koon lisäksi suoritusvarmuus ja tietynlainen rauhallisuus. Hän ei hae jokaisella downilla isoa ’highlight’-blokkia, minkä vuoksi hän asettaa itsensä harvoin huonoon asemaan. Odotan Timin olevan vakaa ja produktiivinen osa hyökkäyksenlinjaamme, johon voin luottaa tilanteessa kuin tilanteessa, riippumatta pelipaikasta, jolla hän pelaa.

Steelers-tiedotteessa Hirsch kertoo ihastuneensa joukkueeseen, kaupunkiin ja valmentajiin jo viime vuoden kahden vierailunsa aikana ja palaa nyt viimeistelemään sen, mikä jäi kesken. Hirsch uskoo vahvistavansa joukkuettaan erityisesti monipuolisuudellaan:

– Uskon, että monipuolisuuteni on iso vahvuuteni. Minua voidaan käyttää kaikilla hyökkäyslinjan pelipaikoilla. Vuosina 2018 ja 2019 pelasin juuri kaikilla paikoilla Frankfurtissa. Olen valmis laittamaan omat toiveeni syrjään joukkueen edun toisin vaatiessa.

Lähde:  Steelers

Kuva:  Hûbner / giessener-allgemeine