Roostersilla mahdollisuus varmistaa kotietu torstaina

Vaahteraliigan sarjataulukossa toisena oleva Helsinki Roosters saa torstaina vieraita Vaasasta. Kotijoukkueella on mahdollisuus varmistaa pelissä playoff-kierroksen kotietu, mutta vastaan asettuu kovasta taisteluilmeestä tunnettu Royals, jolle peli on viimeinen oljenkorsi jumbopaikan välttämiseen.

Helsinki Roosters on voittanut kuudesta pelaamastaan ottelusta viisi ja torstaina tarjoutuu kuudennella voitolla mahdollisuus varmistaa välieräpeli omalle kotiareenalle syyskuun ensimmäiseksi viikonlopuksi.  Helsinkiläiset kohtaavat kahdella viimeisellä pelikerroksella perättäin pohjalaisjoukkueet Royalsin ja Crocodilesin, joista jälkimmäinen kärkkyy yhä nälkäisenä välieräpeliä omalle areenalleen.

Royals suistettiin Vaahteraliigan putoajan paikalle viime viikonlopun jännitysnäytelmässä Lohjalla.  Sarjapaikan varmistaminen edellyttää vaasalaisilta voittoa Roostersista sekä Crusadersille tappioita joukkueen kahdesta viimeisestä pelistä.  Tasapisteissä oleminen kääntää voiton aina lohjalaisten puolelle viime perjantain voiton ansiosta.

Roosters liikkeelle vahvalla miehistöllä

Kotijoukkue Roosters lähtee varmistamaan runkosarjan kakkospaikkaa vahvalla kokoonpanolla.  Edellisestä Wolverines-pelistä avauskokoonpanosta puuttuneet Roni Salonen, Filip Jönsson ja Viljo Lempinen palaavat paikoilleen varmistamaan, että vastustajalle ei tarjota isoja pelejä Velodromilla.

Roostersin puolustus on hieman yllättäen päästänyt toistaiseksi sarjan puolustuksista eniten jaardeja taakseen per peli, joten tällä osa-alueella Kalle Karppisen koordinoimalla puolustuksella on vielä varaa parantaa. Tukimies Roni Salosella (5,5 säkkiä) on erinomaiset mahdollisuudet ohittaa Steelersin Semmie Radji (7,5 säkkiä) sarjan säkitystilaston kunkkuna, joten Royalsin liikkuvalle pelinrakentajalle on odotettavissa rankka iltapuhde Helsingissä.  

Helsinkiläisten hyökkäysmiehistöstä puuttuu edelleen maajoukkuepelissä loukkaantunut keskushyökkääjä Karri Pajarinen, jonka odotetaan palaavan kentälle aikaisinaan välieräpeliin syyskuu alussa.  Pelipaikkakohtaista ongelmaa joukkueelle ei kuitenkaan ole Andrecus Lindleyn ja Mike Gentilin vuorotellessa pallonkantajana.

Pelinrakentaja Miro Kadmiry on Vaahteraliigan tilastojen paalupaikalla heitetyissä jaardeissa (1511) ja touchdowneissa (18) eikä vastustajan katkomia syöttöjä ole tullut kuin neljä. Keskimäärin peleissä on edetty Kadmiryn johdolla heittäen 251 jaardia, joka tekee Roostersista Vaahteraliigan vaarallisimman heittojoukkueen. Torstain rosteriin palloja vastaanottamaan on kirjattu peräti 10 laituria, joista eniten jaardeja on kerännyt vasta kolme peliä joukkueen mukana ollut Rashad Still (370 yds).

Rashad Still #12 on kerännyt Roostersin laitureista eniten jaardeja (Kuva: Jari Turunen)

Royals selkä seinää vasten

Vaasa Royals lähtee kauden viimeiseen peliinsä ahtaasta paikasta. Torstai-illalle ajoitettuun peliin olisi saatava kasaan taisteleva rosteri, jonka tavoitteena on pakollisen voiton hakeminen. Kuninkaan miesten pelaajalista on harventunut kauden edetessä, mutta alustavaan Helsinkiin suuntaavaan rosteriin on kirjattu 25 pelaajan nimet.

Royalsin liigataipaleen aikana on pääsy näkemään, että rosterin pituus ja menestys eivät heidän tapauksessansa kulje aina käsi kädessä.  Kuluvalla kaudellakin lähtökohdat peleihin eivät ole olleet parhaat mahdolliset, mutta aina jollain ilveellä päävalmentaja John Booker on onnistunut loihtimaan kentälle miehistön, joka taistelee voitosta viimeiseen asti. 

Torstainakin tulemme näkemään kentällä avainpelaajien uhrautuvaa peliä molemmin puolin palloa. Erityisesti Tommy Kaczochaa ei ole montaakaan downia päästy näkemään sivurajalla miehen uurastaessa laitahyökkääjän, potkujen palauttajan ja takapuolustajan rooleissaan tuloksekkaasti.  Myös linjoja vahvistava Ray Lima sekä avaavana keskushyökkääjänä pelaava Nico Barrow kuuluvat urakointiryhmän näkyvimpiin pelaajiin. Yhdysvaltalainen tukimies Sam Dickey keskittyy lähinnä puolustuksen downeihin, mutta urakoinnin puutteesta miestä ei voi moittia. Dickey johtaa Vaahteraliigan taklaustilastoa 51.5 taklauksellaan.

Tommy Kaczocha #4 on kerännyt kolmenneksi eniten kiinniottojaardeja Vaahteraliigassa 2021 (Kuva: Jari Turunen)

Helsinki Roosters lähtee torstain kotipeliinsä selkeänä ennakkosuosikkina.  Royalsin ahdinko sarjan putoajan paikalla saattaa kuitenkin innostaa päävalmentaja Bookerin kaivamaan vielä yhteen kertaan uusia luova ratkaisuja pelikirjastaan ja tuo peliin oman erityismausteensa.

Vaahteraliigan 9. kierroksen ottelu Helsinki Roosters – Wasa Royals pelataan Helsingissä Käpylän Velodromilla torstaina 19. elokuuta. Ottelun kickoff poikkeuksellisesti jo 17.30. Liput kannattaa ostaa ennakkoon Lippu.fi.  Suora lähetys Ruutu+ kanavalla käyntiin jo 17.00

Tutustu: Roosters rosteri

Tutustu: Royals rosteri

Kuvat: Jari Turunen