Roosters voitti taistelevan Royalsin

Helsinki Roosters voitti torstai-illan kamppailussa Wasa Royalsin puhtain lukemin 28-0 (0-7) ja varmisti kotiedun välieräkierrokselle. Voitto ei tullut helpolla harvalukuisen Royalsin antaessa Velodromilla hienon näytöksen taistelutahdostaan.

Helsinki Roosters lähti torstain peliin hakemaan kotietua Vaahteraliigan playoff-kierrokselle.  Otteluun lähdettiin pelipäivän parhaalla kokoonpanolla eikä valmennus sortunut antamaan vapaavuoroja joukkueen tähtipelaajille.  Vierasjoukkue Royals saapui Helsinkiin ilman erityisiä paineita ja päivän teemaksi oli valittu hauskan pitäminen ja täysillä painaminen. Illan päätteeksi molemmat joukkueet saivat toivomansa, Roosters varmisti kotiedun välieriin ja Royals sai päättää kautensa hienoon taisteluun.

Roostersilla vaikea alku

Torstai-illan peli Velodromilla oli kaikkea muuta kuin odotettu Roostersin näytös. Royals piti kotijoukkueen tiukoilla läpi pelin ja pisteitä päästiin takomaan taululle vasta toisella neljänneksellä.  Kolme Roostersin neljästä hyökkäysvuorosta pelin ensimmäisellä puoliskolla päättyivät pallonmenetyksiin, joista kaksi tapahtui vastustajan red zonella maaliviivan tuntumassa.

Roosters eteni märällä Velodromi turffilla 297 jaardia joista 183 heittopeleillä. Miro Kadmiryn suosikkikohteena torstaina oli MIcky Kyei, joka keräsi seitsemällä kiinniotollaan 97 jaardia ja yhden touchdownin. Juoksupeleissä vastuu jaettiin tasan Andrecus Lindleyn ja Mike Gentilin kesken molempien kannettua palloa seitsemän kertaa. Gentili keräsi jälleen jaardeja enemmän (65 yds) mutta Lindley onnistui kertaalleen murtautumaan pallon kanssa vastustajan maalialueelle.

Punapaitojen puolustuksessa ykköstaklaajana urakoi Roni Salonen 7,5 taklauksellaan. Vaahteraliigan säkkitilaston kakkonen ei onnistunut torstaina kartuttamaan tilastojaan ja näin Steelersin Radji jatkaa toistaiseksi sarjan säkkikuninkaana. Roosters-puolustuksessa takakentällä pelannut Viljo Lempinen onnistui erinomaisesti heittopuolustuksissaan ja sai illan päätteeksi vastaanottaa Pohjola Vakuutuksen vakuuttavimman pelaajan palkinnon

Royals jännittää divarijoukkueiden päätöksiä

Wasa Royals pelasi Helsingin illassa hienon pelin, mutta taistelua ei palkittu sarjapistein. Tappio merkitsee joukkueella varmaa sijoitusta Vaahteraliigan runkosarjan seitsemännelle sijalle ja sarjapaikka on katkolla kauden päätteeksi. I-divisioonan mestaruuden voittanut joukkue on rankingissa liiigajumbon yläpuolella ja on halutessaan ja lisenssikriteerit täyttäessään etusijalla kauden 2022 liigalisenssejä myönnettäessä.

Royals saapui Helsinkiin seuran puheenjohtaja Martti Kassin mukaan pitämään hauskaa ilman mitään paineita. 25 pelaajan rosterissa useampikin mies pelasi läpi pelin kahteen suuntaan ja kokonaisuutena joukkue onnistui tarjoamaan liigan kakkosena olevalle Roostersille odoettuakin kovemman vastuksen.

Roostersin kova puolustuksen frontti onnistui sulkemaan juoksuväylät keskushyökkääjän paikalle pelanneilta Nico Barrowlta sekä Sam Dickeyltä eikä pelinrakentaja Brandon Gwinnerkään löytänyt aukkoja aiempien pelien lailla. Torstaina Gwinnerin jaardit jäivät lukemiin 39 joka on sama luku kuin joukkueen yhteensä keräämä juoksujen nettojaardimäärä. Yhdeksällä onnistuneella heitollaan Royals saavutti etenemistä yhteensä 126.

Vaasalaisten taistelun näyttävimmät suorituksen nähtiin upeasti pelanneen puolustuksen puolella. Pelin  ensimmäisellä puoliskolla Sam Dickey, Nico Barrow ja Tommy Kaczocha onnistuivat riistämään pallon Roostersilta haltuunsa maalintekopeikoista pitäen suorituksillaan pelin tiukkana puoliajalle siirryttäessä. Taistelutahdon puutteesta ei voi myöskään moittia Royals takapuolustaja Peter Lundströmiä, joka käsi kipsattuna keräsi joukkueensa korkeimmat taklauslukemat (5,5).

Royals kaatui torstaina Helsingissä saappaat jalassa ja ottelun jälkeisessä Ruutu-haastattelussa joukkueen puolustuslinjan jätti ja seuran puheenjohtaja Martti Kass vaikutti tyytyvaiseltä miehistönsä esitykseen, mutta myös silminähden helpottuneelta vaikean kauden nyt päättyessä. Puheenjohtajan usko tulevaisuuteen on horjumaton:

 

Tutustu: Ottelun Tilastot

Kuva: Jarmo Vehkomäki