Roosters vei voiton helatorstain vaahteraliigakamppailussa

Helsinki Roosters oli odotetusti vahvempi Lohjan Harjun kentällä helatorstaina pelatussa vaahteraliigaottelussa.  Vierailijat kukistivat Crusadersin lukemin 6-42 (0-14).

Crusaders aloitti pelin vahvasti eikä päästänyt Roostersia tekemään isoja pelejä. Helsinkiläishyökkäys pysäytettiin kahdesti, mutta lohjalaiset eivät itsekään onnistuneet painamaan omaa hyökkäystään pohjiin hyvistä yrityksistä huolimatta. Ensimmäinen neljännes päättyi 0-0 tasatilanteeseen.

Toisella neljänneksellä Roosters pelinrakentaja Bryce Stancombe löysi heitoillaan kahdesti Verneri Rainion maalialueelta ja vei joukkueensa 0-14 puoliaikajohtoon.   Märällä nurmella pelatun ottelun edetyt jaardit pelin ensimmäisellä puoliskolla menivät niukasti vieraille 106-104.

Ottelun toisella puoliajalla kotijoukkueen pelaajien uupuessa kahden suunnan pelistään Roosters meni menojaan.  Kotijoukkueen ainoan TD:n teki Nolan Corpening pelinrakentaja Shay Netterin heitosta.  Crusadersin Aki Seppälä kommentoi ottelua Ruutu-haastattelussaan näin:

Toisen polven jenkkifutari Kaasinen avasi pistetilinsä

Myös Roosters lähti peliin varsin varamiehisellä kokoonpanolla.  Pelaajia puuttui rosterista kauden kolhujen takia ja osaa säästeltiin varmuudeksi sunnuntaina pelattavaa U20 loppuottelua varten. Roostersin puolustuksen linja pelasi vahvan pelin ja onnistui säkittämään Crusades-pelinrakentaja Netterin useampaan kertaan. Ottelun vakuuttavimpana pelaajana torstaina palkittu Christer Berg oli välillä kirjaimellisesti pitelemätön rynniessään väsähtäneestä Crusaders-linjasta lävitse.

Alkukauden aikana kukonpoikien juoksupelin moottorina on toiminut nuori Aatu Mikkonen. Varotoimena Mikkonen ei pelannut torstaina ja vastuuta annettiin nuorelle Henri Kaasisella ja konkari Mourad Daifille.  Toisen polven jenkkifutaaja Kaasinen pääsi avaamaan ottelussa pistetilinsä Vaahteraliigassa komealla yhdeksän jaardin juoksumaalillaan.

Konkarihyökkääjä Daifi kommentoi peliä ottelun jälkeisessä Ruutu-haastattelussaan näin:

Kaksi peliä tiiviillä rosterilla urakoineen Crusadersin pelit jatkuvat tasan viikon päästä torstaina Porvoossa Butchersin vieraana.  Roosters saa kaipaamansa taukovuoron ja pelaa seuraavan kerran 10.6. Seinäjoella.

Tilastot:  Pelin tilastot julkaistaan pienellä viiveellä otteluaikaisen teknisen ongelman takia