Kotkassa pelataan perjantaina kaikkien aikojen ensimmäinen vaahteraliigapeli

Kotka Eagles saa perjantaina vieraakseen Porvoon Butchersin.  Molemmat joukkueet kokivat tappion sekä kolhuja avauspelissään ja nyt haetaan ensipisteitä sarjataulukkoon.

Kotka Eagles avasi vaahteraliigauransa tappiolla Helsinki Roostersille.  Joukkue on nyt kokenut divaripallon ja liigan vauhdin eron ja valmistautuu kohtaamaan Butchersin kotiavauksessaan.  Eagles hyökkäys saa kentälle perjantaina merkittävän vahvistuksen, kun yhdysvaltalainen laituri Peter Anderson avaa kautensa Suomessa.  Pelinrakentaja Chris Forcier saa heitoilleen tasokkaan kohteen ja pakottaa porvoolaiset huomioimaan tämän puolustusryhmityksessään.

Kotkalaispuolustuksen yhdysvaltalainen Jamarcus Henderson sai kolhuja kauden avauksessa. Hänet on kirjattu pelin epävarmojen listalle.  Samalla listalla on myös Eagles-takakentän Veikko Kallio, jonka nimi löytyy kuitenkin avaajien listalta

Tiukka taistelu verotti Butchers-rosteria

Edellisen kierroksen tiukka taistelu Seinäjoella verotti Porvoon Butchersin ennestään tiivistä rosteria. Harmillisesti pelitilanteiden kolhut kohdistuivat myös joukkueen ulkomaalaisvahvistuksiin, joista sekä argentiinalainen laituri Enzo Affaticati sekä yhdysvaltalainen keskushyökkääjä Dante Edwards joutuivat jättämään kentän kesken pelin.  Edwards on kirjattu porvoolaisten avauskokoonpanoon (RB/DE), mutta Affaticati ei pue perjantain peliin.  Argentiinalaisen paikalla avauskokoonpanon laiturina pelaa lajilegenda Ville Kurvinen.

Butchers onnistui Seinäjoella pysäyttämään all-stars keskushyökkääjä Christian Powelin pakkaamalla puolustuksen boxinsa täyteen massaa. Eaglesin Ville Hämäläinen on yksi liigan parhaista kotimaisista keskushyökkääjistä, joten myös perjantaina juoksupelin pysäyttäminen on tärkeää.  Kotkalaisten laiturikaluston vahvistuminen ei kuitenkaan salli yksinomaan juoksupeliin keskittymistä mustapaitaisille.

Porvoon nuorella joukkueella tulee olemaan toinen kiireinen viikonloppu.  Perjantain vaahteraliigapelin ohella osa pelaajista taistelee sunnuntaina U20-sarjan mestaruudesta kotikentällään.

Näillä pääset vauhtiin