Roosters värväsi kokemusta takakentälle

Helsinki Roosters on julkaissut kautta 2022 koskevan pelaajasopimuksen yhdysvaltalaisen Emory Polleyn kanssa. Kulmapuolustajan paikalla viihtyvä Polley on pelannut yliopistouransa jälkeen kolme kautta Japanin kovassa X-leaguessa.

29-vuotias Emory Polley pelasi yliopistouransa Rhode Islandin osavaltiossa sijaitsevassa Brown Universityssä.  Yliopiston vuonna 1878 perustettu jalkapallojoukkue pelaa NCAA D1 Football Championship divisioonassa ja on Ivy Leaguen jäseniä.  175 senttinen ja 84 kiloinen corneri pelasi kolmen kauden ajan joukkueessaan avaavana puolustajana saavuttaen useita henkilökohtaisia huomiointeja. Polley valmistui yliopistosta vuonna 2015.

Yliopistouransa jälkeen Polley pelasi kolme kautta (2015–2017) Japanin kovatasoisessa X-leaguessa Panasonic Impulsen joukkueessa. Avauskaudellaan Japanissa hän auttoi joukkuettaan voittamaan sarjan loppuottelu Rice Bowlin ja kahtena jälkimmäisenä kautenaan hänet valittiin sarjan All Stars kokoonpanoon.

Kaudet 2019 ja 2021 Polley on pelannut Saksan GFL:ssä Cologne Crocodilesin puolustuksessa. Saksassa pelaamissaan 25 pelissä takapuolustaja keräsi komeat 60 taklausta ja neljä syötönkatkoa.

Roostersin päävalmentaja Juha Hakala on tyytyväinen päästessään työskentelemään kokeneen Polleyn kanssa:

– Emory on pelaaja, jolta onnistuu kentällä kaikki. Hän puolustaa heittoa erinomaisesti ja hän on nopea. Hänet voi asettaa safetyn paikalle tai nickeliksi puolustukseen tai laituriksi hyökkäykseen tarvittaessa. Lisäksi hän on erinomainen potkujen palauttaja, joka voi tuoda lisää virtaa erikoisjoukkuepelaamiseemme. Hän on myös äärimmäisen kokenut pelaaja, joten odotan häneltä johtajuutta läpi kauden 2022.

Roosters on nyt lukinnut rosteriinsa kaikki kolme EU:n ulkopuolisten pelaajien kiintiöön lukeutuvaa pelaajaa. Aiemmin seura julkaisi pelinrakentaja Bryce Stancomben ja takapuolustaja Nolan Bernatin sopimukset.

Tutustu:  Polleyn haastattelu Roostersin sivuilla

Kuva: Brown University