Clinton Allen Jr siirtyy Wolverinesiin

Viime kaudella Kotka Eaglesissa pelannut yhdysvaltalainen laitahyökkääjä Clinton Allen Jr on solminut pelaajasopimuksen Helsinki Wolverinesin kanssa. Allen oli Eaglesin tehokkain laitahyökkääjä kaudella 2021, vaikka pelasi ainoastaan kolme divisioonapeliä runkosarjassa.

24-vuotias Saddle Back Collegen kasvatti Clinton Allen Jr on tottunut takomaan joukkueelleen jaardeja tasaiseen tahtiin. Heti ensimmäisellä college-kaudellaan Yhdysvalloissa Allen nappasi pelaamissaan 10 ottelussa 76 kiinniottoa, teki 12 touchdownia ja jaardeja kertyi yhteensä 1218.

Allen loukkaantui Kotkassa kauden alussa, eikä päässyt pukemaan kaikkiin Eaglesin peleihin. Kolmessa runkosarjan ottelussa Allenin nimiin kirjattiin 18 kiinniottoa, 274 jaardia ja kaksi touchdownia. Sarjan voiton ratkaisseessa Spagettimaljassa Allen oli yksi kentän hamoista. Laitahyökkääjä pelasi kaikilla hyökkäyksen pallollisilla pelipaikoilla (WR, RB, QB) ja keräsi   kuudella kiinniotollaan 102 jaardia ja kaksi touchdownia. Lisäksi hän juoksi pallon kanssa 11 yrityksellä 75 jaardia ja teki yhden juoksu-TD:n.

Hyppypallojen spesialisti

Wolverines-päävalmentaja Michael Mattingly kohtasi Allen Jr:n ensimmäistä kertaa viime kesän alun scrimmageissa. Mattingly vakuuttui nuoren laiturin taidoista ja kehuu nyt uutta värväystään näin:

Clinton on merkittävä lisäys joukkueellemme. Hän on isokokoinen laitahyökkääjä, erittäin atleettinen ja kykenee levittämään kenttää sekä voittaa lähes kaikki hyppypallot. Tiesimme tarvitsevamme tällaisia kykyjä joukkueeseemme, sillä laitahyökkääjien osalta rosteriin oli välttämätöntä saada vahvistusta. Clinton erottautui joukosta viime kauden scrimmagessa ja jatkoi dominointiaan kaudellaan. Meillä on nyt kunnollinen joukko pelaajia laitahyökkääjän pelipaikalla ja olemme valmiita kaudelle 2022.

Suurikokoinen Allen (188cm/100kg) hallitsee hyppypallot (Kuva: Mikko Mäkelä)

Wolverinesin off-season rosterissa on nyt laiturin paikalle tyrkyllä nippu tasokkaita pelaajia. Aiemmin julkaistun liigalegenda RJ Longin lisäksi Curtis Slater, Niko Kantonen sekä huippulahjakas nuori Matias Tuominen sekä Paul Ghansah ovat potentiaalisia maaleja pelinrakentaja Jabari Harrisin heitoille. Lisäksi aiemmin puolustuksen takakentällä kunnostautunut Arttu Ketonen on rosterimerkinnän mukaan tarjolla myös laiturin paikalle.

Wolverines-hyökkäyksen tuorein vahvistus uskoo olevansa tänä vuonna valmiimpi pelaamaan, kuin edellisellä divarikaudellaan:

-Pelin intensiteetti ottaa suuren harppauksen Vaahteraliigaan siirtyessä. Kokonaisuudessaan luvassa on kovempia vastuksia ja pelinopeus tullee olemaan kovempi. En ollut pelannut lähes kahteen vuoteen, kun suuntasin Kotkaan pelaamaan, mutta tänä vuonna lähden liikkeelle aivan eri lähtökohdista.

Wolverines on nyt täyttänyt kaksi kolmesta EU:n ulkopuolisten pelaajien kiintiöpaikoistaan. Molemmat  kiinnitetyt pelaajat ovat varsinaiselta pelipaikaltaan laitureita, mutta soveltuvat myös puolustuken takakentän rooleihin. Huomionarvoista Mattinglyn väräyksissä on se, että kaikki seuran rosteriin kirjatut ulkomaalaiset ovat pelanneet aiemmilla kausillaan Suomessa.

Lähde: Wolverines

Kuvat: Pekka Hartikainen, Mikko Mäkelä

 

Katso Allen Jr:n TD Spagettimaljassa 2021