Roosters kauden toiseen voittoon Velodromilla

Helsinki Roosters otti täydet sarjapisteet perjantai-iltana pelatussa vaahteraliigapelissä. Porvoon Butchers kaatui vahvan esityksen jälkeen lukemin 28-7 (7-0).

Roosters suisti hallitsevan mestarin jo kahden ottelun tappioputkeen perjantain voitollaan. Kukonpojat pitivät pelin hallussaan alusta loppuun saakka, eikä puhdas nollapelikään ollut kaukana.  Butchers onnistui tekemään pelin ainoan touchdowninsa vasta viimeisen neljänneksen lopulla.

Kotijoukkueen voitto perustui tasapainoiseen peliin molemmin puolin palloa. Joukkueen loukkaantumissuma ei ole lamaannuttanut Roostersin iskukykyä. Laadukkaasta reservistä on onnistuttu löytämään liigakelpoisia varamiehiä täyttämään suuriakin saappaita. Perjantai ei tuonut helpotusta joukkueen kolhutilanteeseen. Avauskokoonpanon miehistä mm. Santtu Vehkomäki, Kaleb Wezdenko ja Aku Kattainen jättivät pelin kesken. 

Roostersin hyökkäyksessä keskushyökkääjä Ethan Greenfield oli merkitty mies, eikä jenkki-rb päässyt tiukassa Butchers-vartioinnissa samankaltaisiin suorituksiin, kuin avauksessaan. Tiukka juoksun puolustaminen jätti kuitenkin tilaa Roosters-pelinrakentaja Ambro Urjanssonin heitoille, joita ahnaimmin napsivat kiinni Bryce Nunnelly ja nuori Rene Rautiainen. Nunnelly kirjasi nimiinsä kolme touchdownia ja Rautiainen oman uransa ensimmäisen.  Vaikka Urjansson heitti pelin alussa yhden pallon vastustajan hyppysiin, oli perjantainakin suomalaispelinrakentajan tilastorivi komea. Ambro on heittänyt kauden kahdessa pelissä nyt seitsemän touchdownia ja heittojen osumatarkkuus on 74 %.

Jenkkifutiksessa hyökkääjät keräävät yleensä peleissä suuriman huomion. Perjantain pelissä respektiä saivat myös Roostersin puolustajat. Rajusti varamiehinen D onnistui pitämään Butchersin hyökkäyksen nollilla aina ”jämäminuuteille” saakka ja tällä kertaa myös palkintoraati osasi arvostaa kuumalla kentällä uurastaneita taklauskoneita. Pohjola Vakuutus palkitsi pelissä Roosters-linjan Jari-Antti Jääskeläisen, joka pelasi vahvan pelin lähes ilman lepovuoroja. Näin Jääskeläinen kommentoi peliä Ruutu-haastattelussaan.

Butchers-hyökkäykselle jäi paljon parannettavaa

Butchersin peli ei ole vieläkään odotetun kaltaisessa kuosissa. Joukkue on täynnä kovatasoisia yksilöitä, mutta viime kauden kaltaista rytmiä ei ole saatu aikaan.  Butchers-valmennus oli vaihtanut peliin Micky Kyein ja Adam Cofieldin pelipaikkoja päittäin, mutta vieläkään yhdysvaltalaisvahvistuksesta ei saatu puristettua irti odotettuja tehoja. Cofield toki onnistui tekemään joukkueensa ainoan TD:n pelinrakentaja Brandon Gwinnerin heitosta, mutta juoksujaardeja mies ei onnistunut tahkoamaan varamiehistä Roosters-puolustusta vastaan odotetusti.

Butchersin hyökkäyksen tehottomuuden yksi syy löytyy pelinrakentaja Brandon Gwinnerin alavireestä. Heittojen ajoitukset eivät ole kohdallaan, eikä niiden onnistumisprosenttikaan ole päätä huimaava. Gwinner on saanut palloja laitureilleen kahdessa pelissä nyt 45 % tarkkuudella, eikä perjantaina toipilaana kentälle palanneen Luukas Eerolankaan suoritukset onnistuneet saamaan peliä raiteilleen.  Hyökkäystä koordinoivalla Ville Eskelisellä on iso savotta edessä ennen tulevan viikon ensimmäistä kotipeliä.

Ottelun jälkeisessä Ruutu-haastattelussa keskushyökkääjä Cofield kertoi, että joukkueesta on nyt löydettävä ne pelaajat, jotka saavat vietyä pallon maalialueelle. Kommentin kuultua voikin vain ihmetellä, miksi esim. takuuvarmalle Mikko Seppäselle ei toimitettu palloa kertaakaan pelin ensimmäisen puoliskon aikana.

 
Vaahteraliigan toinen kierros päätetään lauantaina Helsingissä Wolverinesin isännöidessä omassa avausottelussaan Kuopio Steelersiä.  Matsi Velodromilla potkaistaan vauhtiin klo 16:30

Ottelun data ja tilastot:  24.5.2024 18:30 Roosters – Butchers, Vaahteraliiga – Jenkkifutis tulospalvelu

Kuva: Jarmo Vehkomäki