Wolverines avaa kautensa kotipelillä Steelersiä vastaan

Helsinki Wolverines avaa kautensa Vaahteraliigan toisen peliviikon päätöspelissä. Vastaan asettuu vahvasti oman kautensa käynnistänyt Kuopio Steelers.

Helsinki Wolverines näyttää lauantaina kotiyleisölleen, missä joukkueen nuorennusleikkauksessa mennään. Viime kaudella ilman voittoja liigakautensa päättänyt helsinkiläisjoukkue lähtee uuteen kesään paremmista lähtöasetelmista kuin vuosi aikaisemmin.

Kuopio Steelers pääsi mittaamaan oman kevätkuntonsa viikko aiemmin Lohjalla.  Uusiutunut savolaisryhmä antoi vakuuttavan näytön tasostaan ja lähtee lauantain peliin ainoana ennakkosuosikkina.

Kauden alla tehdyissä veikkauksissa vastustajien valmentajan eivät juuri antaneet armoa Wolerinesille.  Useimmat vastustajien valmentajat povasivat helsinkiläisille sarjan jumbosijaa.  Päävalmentaja Pekka Lamminsalo varoitti kuitenkin vastustajia aliarvioimasta nuorta ryhmää.  Viime kaudella saatu shokkihoto kentällä on kasvanut korkoa nuorten pelaajien kehittyessä sekä fyysisesti, että peliälyltään lähemmäs tasoa, jolla liigassa menestytään. Lauantai näyttää, missä joukkueen kehitysprosessissa mennään.  Näin Lamminsalo kommentoi lähtökohtia pelin aattona:

-Meillä on merkittävästi keskittyneempi fiilis kuin oikeastaan missään vaiheessa viime kaudella ja uskon, että me tullaan valmiina peliin.

Pelaajamateriaaliltaan Wolverines lähtee avaukseensa paremmista lähtökohdista kuin vuosi aikaisemmin. Joukkue on käyttänyt sääntöjen sallimista jenkkipaikoista neljä ja lisäksi tsekkipassin omaava WR/RB William Young on joukkueen mukana myös tänä kesänä.  Hyökkäystä rakennetaan edelleen kotimaisen pelinrakentajan johdolla Rasmus Laalon aloittaessa toisen kautensa vaahteraliigapelinrakentajana.  Joukkueella on vielä yksi jenkkipaikka täyttämättä. Kausi näyttää tuodaanko hyökkäykseen vielä yksi sääntöjen saalima jenkkipelaaja.

Avauspeliin ilmoitettu rosteri esittelee pitkän listan pelistä poissaolevia pelaajia. Avauskokoonpanoon ennakoiduista pelaajista listalta löytyy mm. Willy Lindforsin (LB) ja Santtu Jääskeläisen (LB) nimet. Joukkueen viime kauden akilleen kantapää, hyökkäyksen linja on kuitenkin paremmassa kuosissa kuin kertaakaan edellisen kesän peleissä.  Joukkue on hyödyntänyt mahdollisuuden jenkkilinjamiehen peluuttamiseen ja tuolle paikalle on värvätty kokenut Tony Redmond.

Kuopion Joshua Taylor heiti avauspelissään viisi touchdownia (Kuva: Laura Helminen)

”Emme lähde Wolverinesia vastaan takki auki”

Kuopio Steelers avasi kautensa vakuuttavasti ottamalla avauskierroksen suurilukuisimman voiton Crusadersista Lohjalla. Päävalmentaja Niclas Carpelanilla on käytössään laaja ja tasokas rosteri, jolta on nyt talven karstat rypistetty pois koneestaan. Näin Carpelan kommentoi tulevaa vastustajaa seuran verkkosivuilla.

– Emme lähde Wolverinesia vastaan takki auki, vaan pyrimme valmistautumaan otteluun mahdollisimman hyvin. Odotan heidän puolustuksensa olevan saman tyylinen kuin viime vuonna – heillä on pitkälti samat pelaajat ja sama DC kuitenkin kyseessä. Oletan heidän kuitenkin olevan astetta parempia tänä vuonna, kun nuorilla pelaajilla on kokemus ja taitotaso taas vuoden verran parempi.

Savolaisjoukkueen uusi pelinrakentaja Josh Taylor osoitti avauksessa vaarallisuutensa heittämällä komeat viisi touchdownia.  Lauantaina Wolverines-takakenttä ja tehdä täyden päivätyön pitääkseen Kuopion laiturit pois pahanteossa Velodromilla.

Steelersin puolustuksen vaarallisimmat miehet löytyvät frontista.  Linjapuolustajan Jamarcus Henderson oli avauksessa pelipäällä ja NCAA:n taklausennätystä hallussaan pitävä tukimies Carlton Martial säesti näyttävästi mukana. Wolverinesin hyökkäyslinjalla tulee olemaan hikinen tehtävä pyrkiessään suojaamaan pelinrakentajaansa savolaisten taklauskoneilta.

Ottelu Velodromilla potkaistaan vauhtiin klo 16:30.  Vantaalla klo 12:00 käynnistyvää naisten EM-peliä Myyrmäessä seuranneet ehtivät erinomaisesti vaihtamaan kaupunkia ennen liigapelin käynnistymistä – koska jenkkifutis on parasta paikan päällä. Lipt peliin kannattaa ostaa lippu.fi palvelusta. 

Näillä pääset tunnelmaan