Roosters saa vieraakseen hallitsevan mestarin

Vaahteraliigan toisen peliviikon keskimmäisessä pelissä ovat vastakkain Helsinki Roosters ja Porvoon Butchers. Lämpimäksi monin tavoin ennustetussa ottelussa Butchers hakee ensimmäistä voittoaan ja Roosters haluaa säilyttää avauskierroksen hyvän pelivireen päällä.

Vaahteraliigan valmentajat asettivat perjantai-illan taisteluparin joukkueet ennakkoveikkailuissaan sijaluvuille 1 ja 2. Ennakkosuosikkina kauteen työnnetty Butchers koki karvaan tappion vierasottelussa Seinäjoella avauskierroksella ja hakee yhä avauspisteitään.  Roosters avasi kautensa voitokkaasti pitkästä sairastupalistastaan huolimatta ja lähtee kotipeliinsä nyt suosikkina.

Roostersin kauden avaus toi joukkueelle hyviä ja huonoja uutisia.  Hyökkäyspeli toimi hienosti kotiin palanneen Ambro Urjanssonin johdolla ja joukkueen yhdysvaltalainen keskushyökkääjä Ethan Greenfield osoittautui erinomaiseksi vahvistukseksi joukkueelle.  Greenfield pokkasi pelin palkinnot, mutta huomionarvoisesti Urjansson heitti avauksessaan yli 90 prosentin tarkkuudella (19/21)  palloja laitureilleen.  Jaardeja kertyi komeat 317 ja touchdowneja kolme. Miesten erinomaisen yhteispelin odotetaan jatkuvan myös perjantaina.

Huonot uutiset kohdistuivat helsinkiläisten puolustukseen. Joukkueen yhdysvaltalainen tukimies Dan Gilroy loukkasi jalkansa heti avausottelun ensimmäisen neljänneksen aikana. Alaraajavamma päätti puolustuksen linjamiehen kauden ennen kuin se ehti kunnolla käynnistyä.

Perjantain peliin Roosters houkutteli valmennustiimiin liittyneen Kaleb Wezdenkon pukemaan hartiasuojat päälleen, vaikka suomalaistunut jenkki oli moneen otteeseen vakuutellut peliuransa päättyneen.  Vaahteraliigassa pääosin puolustuksen linjassa pelannut Wezdenko on perjantain peliin kirjattu avauskokoonpanossa hyökkäyksen vasemman quardin paikalle.

Ambro Urjansson pelasi komean paluuottelun Roosters-paidassa. (Kuva: Laura helminen)

Paluu maanpinnalle suoritettu, nyt pelataan

Butchers lähti kauteen kaikkien ylistämänä ennakkosuosikkina, mutta Crocodiles palauttu porvoolaiset maanpinnalle tylysti. Perjantain peliin mestarijoukkue lähtee varmasti piirun verran näyrempänä ja varmasti myös ärsytettynä.  Joukkueen viime kauden komeetta Luukas Eerola on ilmoitettu rosterissa poissaolevaksi, joten kauden avauksessa alle 40 prosentin tarkkuudella palloja ilmaan laittanut Brandon Gwinner saa yhä etsiä heitolleen yhä uusia kohteita.

Laitahyökkääjän paikalla avauskierroksella aloittanut Adan Cofield oli mies paikallaan kiinniottajan roolissa koppaamalla seitsemän heittoa ja niillä yli sata jaardia hyvää.  Miehelle tutumpi pelipaikka on kuitenkin keskushyökkääjän positio, jolla Cofieldia odotetaan näkevän enemmän perjantaina Velodromin lempeällä turffilla.

Porvoolaiset asettavat heittopuolustustehtäviin tasokkaan kvartetin. Yhdysvaltalaiset Zach Wright ja Rod Sylvestre saavat tulitukea kotimaiselta kaksikolta Ilmari ikäheimo ja Joseph Penesumbu.  Odotettavaa on, että Urjanssonin pitkät pommit eivät tavoita yhtä helposti laitureitaan kuin avauspelissä.

Friday night football peli potkaistaan vauhtiin Helsingin Velodromilla klo 18:30.  Huomioithan, että lipunmyynti ainoastaan lippu.fi palvelusta.

Näillä pääset tunnelmaan