RJ Long vahvistaa Wasa Wa1ld Royalsia

RJLong_Twitter

 

Toistuvista loukkaantumisista kärsinyt sarjanousija Wasa Wa1ld Royals vahvistaa joukkuettaan Vaahteraliiga-kauden 2015 arvokkaimmaksi pelaajaksi valitulla RJ Longilla. Vuosi sitten all starsiin sekä laitahyökkääjäksi että takapuolustajaksi valittu Long on mukana jo Royalsin tiistaisessa vierasottelussa Tampere Saintsia vastaan.

Kausina 2014–2015 Long pelasi Vaahteraliigaa Helsinki 69ersissa ja keräsi kahden kauden aikana laitahyökkääjänä 107 kiinniotolla yli 2000 jaardia ja teki 25 touchdownia. Puolustuksessa Long otti 13 syötönkatkoa, joista 8 kauden 2015 aikana. Lukema on yhden kauden ennätys Vaahteraliigassa. Vuonna 2016 McMurry Univerisityn kasvatti pelasi alkukauden Puolassa.

Suomeen Long palaa motivoituneena:

– Tavoitteeni numero yksi on tuoda mestaruus Vaasaan. Joukkueessa on paljon potentiaalia, sen kertoo jo tiukat tappiot ennakkosuosikeille, Long kertoo Royalsin tiedotteessa.

Toivon, että voin olla se lisä hyökkäyksessä, puolustuksessa sekä erikoisjoukkueissa, millä mennään päätyyn asti. Olen todella innoissani, että pääsen edustamaan Royalsia ja Vaasaa. Valmistautukaa touchdowneihin! – RJ Long

Long korvaa Royalsin kokoonpanossa polvensa loukanneen tukimies Cameron Gradin. Royals asetti Gradin ennen kauden alkua suojattujen pelaajien listalla, mikä tarkoittaa sitä, että Long voi liittyä vaasalaisten kokoonpanoon ilman karenssia. Long siis pelaa jo tiistaina Tampereella.

– Ikävällä tavalla aukesi mahdollisuus tuoda RJ joukkueeseemme, Royalsin päävalmentaja Seppo Evwaraye kertoo. – Cameronin menetys sattuu edelleen, mutta meillä ei ollut varaa jäädä tuleen lepäämään ja voivottelemaan kohtaloamme.

– RJ on äärimmäisen monipuolinen ja lahjakas pelaaja, jota yritin pitkään saada joukkueeseemme jo ennen kauden alkua.

Long tuo syvyyttä molemmille puolin palloa. Puolustuksessa todennäköinen pelipaikka on puolustuksen takakenttä.

Denny John siirtyy Tyresöstä Vaasaan

Samanaikaisesti Longin sopimuksen julkistuksen kanssa Royals tiedotti tehneensä sopimuksen myös ruotsalaislaitahyökkääjä Denny Johnin kanssa. John pelasi alkukauden Okko Outisen seurakaverina Tyresö Royal Crownsissa. Tyresön kauden päätyttyä Superserienin välierissä Ruotsin maajoukkueessakin esiintynyt John oli vapaa vaihtamaan loppukaudeksi Vaasaan.

– Denny on nuori laitahyökkääjä, joka vasta nyt alkaa olemaan parhaimmillaan, Evwaraye arvioi. – Viime vuonna hän teki pienen läpimurron pelaajana ja pääsi sen myötä Ruotsin maajoukkueeseen. Täksi vuodeksi hän siirtyikin hieman kilpailukykyisempään joukkueeseen Tyresöön ja tulostaso parani edelleen. Hänellä on vielä nälkää tälle kesälle ja uskon, että hyödymme paljon hänen taidoistaan niin laitahyökkääjänä kuin potkunpalauttajana.

John on Royalsin neljäs ruotsalaisvahvistus. Linjamies Eric Blomgren, tukimies Joshua Akena ja takamies Nicholas Peterson saavat nyt seuraa Johnista, joka on maamiehiltään saanut jo tietoa tulevasta joukkueesta:

– Olen kuullut pelkkää hyvää joukkueesta ja kaupungista. Tämä tulee olemaan minulle erinomainen mahdollisuus saada uusia kokemuksia ja jatkaa pelaamista. Eniten kyllä odotan itse pelaamista, voittoja ja mahdollisuutta voittaa mestaruus.

Ruotsalaislaitahyökkääjä John on liittynyt Roaylsin harjoitusvahvuuteen, mutta ei pelaa vielä tiistain Saints-ottelussa karenssin vuoksi. Royalsin kotiottelussa TAFT:ia vastaan 17. heinäkuuta John on mukana.

Vaahteraliiga, 8. peliviikko:

TI 12.07.2016 | 18:00 | Pyynikki, Tampere:

Tampere Saints – Wasa Wa1ld Royals

 

Katso myös:

Royalsin uutinen Longin ja Johnin sopimuksista

Cameron Gradin kausi päättyi polvivammaan