Veikka Lehtonen odottaa innolla paluutaan Saints-paitaan

VeikkaLehtonenTwitterMaajoukkueen kapteeni ja aloittava keskushyökkääjä Veikka Lehtonen on pelannut edellisen kerran Vaahteraliigaa vuonna 2012. Tampereella Lehtonen pelasi viimeksi vuonna 2010. Sen jälkeen numero 12 on kuljettanut palloa Seinäjoki Crocodilesissa sekä Ruotsin Superserienin Örebro Black Knightsissa. Tiistaina ympyrä sulkeutuu, kun Lehtonen pelaa jälleen Pyynikillä.

– Tässä kulunut pitkä tovi ja paljon on vettä virrannut Tammerkoskessa. Uusia pelaajia on tullut, Lehtonen kiteyttää. – Kun edellisen kerran pelasin Tampereella, meillä oli todella hieno yhteenkuuluvuuden tunne joukkueessa, ja on hieno nähdä, että se sama kulttuuri elää, vaikka porukkaa onkin vaihtunut.

Alkukauden Lehtonen pelasi Ruotsin pääsarjassa Örebrossa, jonka kausi kuitenkin loppui välierissä puolitoista viikkoa sitten. Lehtonen kantoi palloa säästeliäästi kuluneen kauden aikana ja suoritti pelaamisen ohessa opiskelujaan Kokkolassa. Energiaa siis riittää vielä Vaahteraliiga-kauden huipennukseen.

– Ei ole ainakaan liian montaa ottelua alla, keskushyökkääjä naurahtaa.

Lehtonen tuo luonnollisesti oman luonnollisesti Saintsin juoksupeliin, jossa ykköspallonkantajaksi on kuluneen kauden aikana noussut nuorempi Lehtonen, Tuukka. Kaiken kaikkiaan Lehtosen veljeksiä pelaa Saintsissa Veikan mukaantulon jälkeen yhteensä kolme, sillä myös Turo Lehtonen kuuluu laitahyökkääjänä Saintsin kokoonpanoon.

Veljesten keskinäistä kilpailua ei ole odotettavissa, mutta Veikka Lehtonen vihjaa, että rooli saattaa olla jotakin muutakin kuin keskushyökkääjä.

– Uskon täysin, että meille kaikille löytyy joukkueesta rooli, Lehtonen kertoo. – Keskushyökkääjän rooli taitaa tulla verissä meille, mutta samalla jokainen on kuitenkin urheilija, joka haluaa vain joukkueen parasta. Majanderin Teemulta ja varmasti Titolan Kariltakin löytyy pari ässää hihasta, jossa voidaan Lehtosen jätkiä hyödyntää.

Päävalmentaja Majander on luonnollisesti tyytyväinen saadessaan maajoukkuepelaajan mukaan kesken kauden, juuri tärkeän ottelun kynnyksellä.

– Vanhimman Lehtosen mukaantulo on odotettu tapahtuma, Majander kertoo Saintsin tiedotteessa. – Kolme veljestä sinisessä paidassa on hieno asia Saintsille. Loistava pelimies tuo lisää aseita joukkueelle. Pitkään muualla pelannut Veikka tuo mukanaan myös lisää veteraanipreesensiä ja kovaa asennetta.

Lehtosen kauden ensimmäinen ja Saintsin seuraava Vaahteraliiga-ottelu pelataan Tampereella tiistaina, jolloin Saints kohtaa Pyynikillä toisen sarjanousijan, I-divisioonasta tamperelaisille kahden edellisen aikana tutuksi tulleen Wasa Wa1ld Royalsin.

Lue myös:

Saints-uutinen Lehtosen paluuottelusta

Kuuntele:

Veikka Lehtonen mukana Cover 2 -podcastissa (Lehtosen osuus alkaa ajassa 7.25)

 

TI 12.07.2016 | 18:00 | Pyynikki, Tampere:

Tampere Saints – Wasa Wa1ld Royals

Live-tilastot

Sarjataulukko:

Joukkue   Ottelut   Voitot   Häviöt   Tehdyt   Päästetyt   Maalisuhde   Pisteet
Roosters 6 6 0 195 91 104 12
Crocodiles 6 5 1 210 66 144 10
Trojans 7 5 2 257 161 96 10
Royals 5 2 3 74 66 8 4
Saints 6 2 4 140 269 -129 4
Butchers 7 2 5 132 215 -83 4
TAFT 7 0 7 104 244 -140 0