Liigan odotettu kärkiottelu perjantaina

Perjantaina 30.7. pelataan Käpylän Velodromilla Vaahteraliigan kärkipaikasta.  Voittamattomina läpi kauden edenneet Helsinki Roosters ja Kuopio Steelers ottavat mittaa toisistaan kauden ainoassa runkosarjakohtaamisessaan.

Hallitseva mestarijoukkue Steelers on pelannut vakuuttavaa jenkkifutista eikä ole joutunut aiemmissa peleissään ottamaan käyttöön kaikkia pelikirjasta löytyviä herkkujaan. Pelaavan kokoonpanon runko on säilynyt suurelta osain vakiona, eikä uusia pelaajia ole lisätty rosteriin toistaiseksi.  Viisi voittoa viidestä pelistä kertoo paletin olevan kohdallaan.

Helsinki Roostersin kokoonpano on vaihdellut kuopiolaisia enemmän kauden aikana. Neljä voittoa neljästä pelistä on nostanut joukkueen sarjan kakkospaikalle, mutta suoritusten taso yksittäisten pelien sisällä ei ole toistaiseksi ollut tasaista.  Helsinkiläiset olivat lepovuorossa edellisellä sarjakierroksella, joten perjantain kotiotteluun lähdetään levänneinä ja erityisesti vaikeaan vastustajaan keskittyneinä.

Perjantaina kentällä kohtaavat tämän hetken liigan kovimmat hyökkäykset ja puolustukset. Tilastollisesti molemmat joukkueet löytyvät sarjan kärjestä sarjataulukon lisäksi myös hyökkäys- ja puolustustilastoista.

Roosters peliin kauden parhaalla rosterilla

Kotijoukkue Roosters lähtee haastamaan kuopiolaiset kauden parhaalla rosterillaan.  Rosteria on tankattu peli peliltä ja perjantaina tuoreiden vahvistusten sekä telakalta palanneiden pelaajien muodostama kokonaisuus on vakuuttava.

Näkyvin muodonmuutos tarjoillaan puolustuksen frontissa.  Kun edellisessä pelissä puolustuksen linjassa pelasivat Julius Vuoksenturja, Lasse Kankaanpää, Jere Lahti ja Santtu Äyräväinen, tarjoillaan Steelers-hyökkäyksen kiusaksi avaavana kokoonpanona nyt Okko Outinen, Lauri Aho, Joonas Raatikainen ja debyyttinsä Vaahteraliigassa tekevä ruotsalaislinjamies Filip Jönsson.   Kun tukimiehinä avaavat Roni Salonen sekä Akseli Vartiainen ja takakentällä siivoavat Viljo Lempinen, Akseli Olin, Arttu Pajarinen, Niko Kuikka ja Lorenzo Melchiore, on Steelers hyökkäykselle odotettavissa haastava iltapuhde.

Myös Miro Kadmiryn johtama hyökkäys lähtee hegemoniapeliin lähes parhaalla mahdollisella kokoonpanollaan.  Edellisessä pelissä debytoinut yhdysvaltalainen Rashad Still osoitti olevansa kovatasoinen vahvistus Roostersin jo ennestään vahvaan laiturijoukkoon ja nyt kokoonpanoon palaa Alexander Wasiljeff.   Steelersin takakenttä on napsinut peleissään toistaiseksi 10 syötönkatkoa, joten odotettavissa on erinomaisia match uppeja.

Miro Kadmiry on heittänut alkukauden peleissä 237 jaardin ottelukeskiarvolla (Kuva: Jari Turunen)

Steelersin juna etenee tasaisesti

Steelers on pelannut erinonmaisen alkukauden, mutta lähtee perjantain vierasotteluun hienoisena haastajana.  Joukkueen juoksuhyökkäys on ollut vakuuttavaa LeAnthony Reasnoverin ja Tuukka Lehtosen johdolla, mutta Velodromilla vastaan asettuu mm. huikealla 8,5 taklauksen ottelukohtaisella keskiarvolla keskushyökkääjiä syövä Roni Salonen ja kokenut puolustuslinja.

Steelers-pelinrakentaja Joey Bradley on toistaiseksi saanut pelata tasokkaan hyökkäyslinjan takana rauhallista peliään ja osoittanut, että mikäli vastustaja keskittyy vain juoksun pysäyttämiseen, se osoittautuu kohtalokkaaksi.  Kuopiolaiset saavat pelaavaan kokoonpanoon takaisin ranskalaislaituri Jeff Alexandren, joka kärsi pelikieltonsa edellisessä ottelussa.

Steelersin vaarallisimpana aseena pidetään sen linjoja. Perjantaina Velodromilla nähdään onnistuuko Roosters horjuttamaan kuopiolaisten dominanssia teoilla, joihin aiemmat Steelersin vastustajat eivät ole yltäneet.

Steelersin LeAnthony Reasnover on Vaahteraliigan juoksutilaston ykkösmies (Kuva: Jari Turunen)

Viime kaudella Roosters ja Steelers kohtasivat toisensa kertaalleen. Velodromilla pelatun ottelun vei nimiinsä Steelers lukemin 34-43. Vuosi sitten paikalle saapui komeat 700 henkeä seuraamaan titaanien taistelua. Tulevana perjantaina kiinnostuksen odotetaan olevan yhtä suurta. Ottelu on myös Roosters alumnin, Old Boys:ien homecoming ottelu, joten kotijoukkueelle on luvassa kovasti kannustusta.

Lue myös: Roosters ennakko

Kuvat: Jari Turunen

Tutustu:  Roosters rosteri

Tutustu: Steelers rosteri

Vaahteraliigan 7. kierroksen avaava ottelu Roosters – Steelers pelataan perjantaina 30.7. Käpylän Velodromilla Helsingissä.  Kickoff klo 18.30. Osta liput ennakkoon Lippu.fi.  Suora lähetys Ruutu+ kanavalla vauhtiin jo 18.00.

Katso joukkueiden edellisen kohtaamisen (31.07.2020) parhaat palat