Crocodiles ja Crusaders tarvitsevat sarjapisteitä

Lauantaina Seinäjoen Joupiskalla kohtaavat kaksi tappioputkessa olevaa joukkuetta. Crocodiles ajautui haasteisiin pelinrakentajavaikeuksiensa takia ja Crusadersille sarjan avausvoiton hakeminen on ollut todella vaikeaa.

Lauantain isäntäjoukkue Crocodilesilla on takana kaksi kirvelevää tappiota.  Kauden toisessa Botnia Bowlissa Royals yllätti seinäjokiset pahemman kerran 15-13 (8-0) voitollaan ja myös kauden toisesta Kuopion vierailusta tuloksena toinen tappio lukemin 31-13 (17-7). Crocodiles tarvitsee kipeästi voittoja pitääkseen playoff-haaveensa elossa.

Sarjanousija Crusaders on osoittanut pelaavansa liigatasoista jenkkifutista, mutta voittoja joukkue ei ole onnistunut vielä nappaamaan. Tiukat pelit ovat kääntyneet vastustajille pahimmillaan jatkoajalla tai pelin viimeisillä sekunneilla ja nyt voittojen hankkiminen alkaa olla elämisen ehto liigapaikan säilyttämisen näkökulmasta.

Crocoilla tuloksen teon paikka

Crocodiles lähtee lauantain peliin hakemaan sarjapisteitä tiukassa tilanteessa. Joukkueen jäljellä olevista vastustajista ainoastaan Crusaders on sarjataulukossa seinäjokisten alapuolella, joten ennakkoasetelmissa voiton saavuttaminen pitäisi olla varmaa kauraa. Todellisuudessa näin ei kuitenkaan ole. Crusaders on osoittanut pelaavansa hyvää jenkkifutista ja Robert Johnsonin hyvänä päivänä pallo saa edelleen kyytiä takakentällä vanhaan tahtiin. Filip Zacokin johtamalla Crocodiles frontilla tulee olemaan täysi päivätyö liigan kokeneimman pelinrakentajan pysäyttämisessä.

Crocodilesin alkukauden peli on rakentunut vahvasti keskushyökkääjä Christian Powellin voimajuoksun ympärille.  Kuopiossa Steelersin lujan puolustus piti Powellin juoksun kurissa ja pakotti tuoreen pelinrakentajan, Zack Greenleen laittamaan pallon ilmaan. Greenlee osoitti omaavansa vahvan heittokäden onnistuen Kuopiossa 14 kertaa 31 heittoyrityksellä.  Kaksi syötönkatkoa kertoo paitsi Steelers-puolustuksen onnistumisista, mutta myös ajoitusten olevan vielä hakusessa laiturien kanssa.

Zack Greenlee osoitti heittokätensä vahvuuden ja tarkkuutta harjoiteltu nyt viikko enemmän (Kuva: Jari Turunen)

Crusaders heräsi karuun arkeen

United Newland Crusaders tuntuu yhtäkkiä heränneen karuun vaahteraliiga-arkeen.  Sarjanousija voi hakea hetken tuntumaa sarjan vauhtiin, mutta jossain vaiheessa kautta tulosta on synnyttävä. Muutoin tulee noutaja.  Sarjan puolessa välissä lohjalaiset ovat vailla voittoja ja kuluvan viikon aikana seurassa turvauduttiin suuriin korjausliikkeisiin.  Joukkueeseen värvättiin kolme korkean profiilin pelaajaa, joista kahdella taskussaan USA:n passit.  Crusadersin kannalta ikävää on se, että kukaan uusista pelaajista ei karenssisäännön takia voi osallista lauantaina peliin Seinäjoella.

Viime sunnuntain pelissä Wolverinesia vastaan Crusaders-hyökkäys keräsi toistaiseksi kauden vaatimattomimmat hyökkäysjaardinsa (173). Pelinrakentaja Robert Johnson tuntui olevan pahasti epävireessä ja vasta ottelun toisella puoliajalla näkyvissä oli heräämisen merkkejä. Lauantaina Seinäjoella Crusadersin hyökkäyspelin tulee parantua merkittävästi, mikäli nimenomaan Crocodilesin kustannuksella on tarkoitus avata sarjan pistetili.

Crusaders hyökkäykselle jäi paljon parannettavaa sunnuntain pelistään (Kuva: Irja Vaateri)

Crocodiles lähtee peliin selvänä ennakkosuosikkina, mutta pisteet jaetaan vasta tuomarin nostaessa pallon päänsä päälle neljännen neljänneksen päättyessä.

Vaahteraliigan 7. kierroksen ottelu Seinäjoki Crocodiles – United Newland Crusaders potkaistaan käyntiin Seinäjoen Joupiskalla lauantaina klo 16.30 Liput turvallisesti ennakkoon Lippu.fi.  Suora lähetys Ruutu+ kanavalla käyntiin jo 16.00.

Tutustu:  Crocodiles rosteri

Tutustu: Crusaders rosteri

Kuvat: Jari Turunen, Irja Vaateri