Onnistuneet lisäpisteet ratkaisivat kärkiottelun

Kuopio Steelers otti märällä Velodromilla voiton Helsinki Roostersista tiukan taistelun jälkeen lukemin 32-35 (18-14). Ottelun ratkaisua saatiin odottaa viimeisille sekunneille saakka, mutta perusta kuopiolaisten voitolle rakentui onnistuneiden lisäpisteiden tuomaan kolmen pisteen eroon.

Märällä Velodromin betonilla pelatussa ottelussa joukkueet hakivat aluksi tuntumaa toisiinsa, mutta pelin edetessä käsikirjoitus alkoi paljastua katsomoon. Steelersin huikea keskushyökkääjä LeAnthony Reasnover hallitsi märän kentän juoksupelin tehokkaammin kuin punapaitaiset virkaveljensä ja keräsi juoksuillaan olosuhteisiin nähden erinomaiset 198 jaardia ja kaksi tochdownia.  Roostersin Miro Kadmiry oli ilmatilan valtias 319 heittojaardillaan.

Reasnoverille 386 all purpose jaardia

Kuopio Steelersin voiton takuumies ei jäänyt perjantaina epäselväksi. Keskushyökkääjä Reasnover keräsi pelissä lähes 200 juoksujaardia ja 122 jaardia kiinniotoillaan. Lisäsi potkujen palautuksista miehen tilille kertyi  70 lisäjaardia.  Reasnoverin kolmen touchdownin lisäksi maalien makuun pääsi tukimies Maurice Wright Jr, jonka lyhyillä parin jaardin juoksupeleillä otettiin kaksi varmaa touchdownia lähietäisyydeltä.  Maalien lisäksi Wright oli joukkueensa tehokkain taklaaja 8 suorituksellaan.

Ottelun ratkaisijaksi voidaan yhdysvaltalaisten touchdownien tekijöiden sijasta nimittää takapuolustaja ja joukkueensa potkaisija Markus Ojainväli.  Hyvän linjasuojan turvin Ojainväli monotti maalihaarukasta lävitse kaikki viisi yritystään ja oli näillä suorituksillaan se erottava tekijä, jolla 5-5 lukemiin päättynyt maalintekokilpailu saatiin ratkaistua.  Ojainväli oli potkujensa ohella joukkueensa 5. tehokkain taklaaja. Ottelun jälkeisissä haastattelussa mies oli syystäkin tyytyväinen joukkueensa suorituksiin.

Roosters ei saanut juoksupeliä toimimaan

Kotijoukkue Roosters lähti peliin toistaiseksi kauden parhaalla rosterillaan ja kantoi harteillaan ennakkosuosikin viittaa. Hieman yllättäen kotijoukkueen vahva keskushyökkääjäkaksikko Karri Pajarinen ja Andrecus Lindley eivät saaneet perjantai-illassa kuitenkaan juoksupeliään totutulle tasolle. Pajariselle kirjattiin ottelussa ainoastaan 3 nettojaardia ja Lindleynkin juoksujaardit jäivät lukemiin 84.  Roostersin hyökkäyslinja oli perjantaina se osa-alue, jossa rosterin syvyys ei ollut parhaalla tasolla ja oma kunnia alle sataan jääneistä juoksujaardeista voidaan antaa Steelersin kovalle puolustuksen etulinjalle.

Pelinrakentaja Kadmiry kuljetti palloa eteenpäin heittäen ja perjantaina eniten koppeja nappasivat Rashad Still ja maajoukkueleirille juuri valittu Micky Kyei. Roosters on aiemmissa peleissä käyttänyt heittojen vastaanottajina laajaa miesvalikoimaa, mutta perjantaina Kyein ja Stillin lisäksi tilastoihin pääsi ainoastaan Johannes Jauhiainen sekä keskushyökkääjä Lindley. kaikki Roostersin maalit syntyivät heittopeleillä (Still 3, Kyei 2)

Roostersin puolustuksen ahnein taklaaja oli Niko Kuikka 8,5 suorituksellaan. Vaahteraliigassa debytoinut ruotsalaislinjamies Filip Jönsson onnistui taklauksissa 5 kertaa joista 2,5 aloituslinja takana.

 

Tutustu: Ottelun tilastot

Kuva: Jarmo Vehkomäki