Lauantaipelissä vastakkain Crocodiles ja Wolverines

Lauantaina Seinäjoen Wirokit Stadionilla otetaan ensimmäinen erä playoff-pelien kotiedun taistelussa Crocodilesin ja Wolverinesin kesken. Molemmat joukkueet ovat voittaneet kaikki muut kauden vastustajansa, paitsi sarjakärki Steelersin.

Vaahteraliigan sarjataulukossa perättäin olevat kolmen voiton Crocodiles ja Wolverines ottavat mittaa toisistaan lauantaina. Joukkueiden kohtaamiset ovat perinteiseesti tasaisia eikä tämäkään kausi tule tekemään poikkeusta tilanteeseen.  Erityisesti pelistä odotetaan kahden kivenkovan puolustuksen taistelua.

U19-maajoukkueen pelit kuormittavat joukkueista enemmän Crocodilesia, jonka rosterista useampikin pelaaja on taistelemassa B-sarjan voitosta. Wolverines-nuorista matkassa on vain yksi pelaaja.

Valasti ulkona kokoonpanosta

Helsinki Wolverinesin huonoin uutinen peliin lähdettäessä on puolustuksen ykköspelaaja Ville Valastin puuttuminen pelaavasta kokoonpanosta. Vaikka joukkueen reserveistä löytyy tilalle useita paikkaajia, on Valastin puuttuminen paha isku joukkueelle. Ville matkustaa Seinäjoelle valmentajan roolissa. Muilta osin joukkueen puolustus jatkaa samalla kokoonpanolla, jossa Noam Calvache on nyt lisätty tukimiesten reservin joukkoon ensimmäistä kertaa kaudella. Edellisessä pelissä mies otti tuntumaa peleihin long-snapperin paikalla.

Wolverines-hyökkäys onnistui liikuttamaan palloa Steelersin kivenkovaa puolustusta vastaan kohtuullisen hyvin edellisessä pelissä.  Erityisesti ahmojen laiturikalusto on vahva, vaikka nuori Matias Tuominen on Bolognassa maajoukkueen mukana. Sebastien Sagne on saanut yhden viikon harjoitukset lisää Jabari Harrisin kanssa ja seinäjokisten viiden miehen takakenttä saa olla valppaana nopean ja ulottuvan laiturin juostessa alakentälle kuviotaan.  Crocodiles on toistaiseksi ollut Vaahteraliigan tehokkain heittojen puolustaja päästettyään keskimäärin vain 113 jaardia heittopeleillä vastustajilleen.

Lauantaina Pinheiron crocodebyytti

Seinäjoki Crocodiles kertoi viikolla värvänneensä kokeneen Artur Pinheiron puolustukseensa. Värväyksestä huolimatta ainakin ennakkoon tarjolla olleessa depth chartissa puolustuksen linja on ryhmitetty kolmen miehen mittaiseksi. Pelissä nähdään, nostetaanko espanjalainen neljänneksi mieheksi kovaa jälkeä tehneen ”kolmipäisen linjahirviön” rinnalle vai onko miehen roolina olla mukana rotaatiossa. Puolustuksessa nuoren Eetu Mäki-Maunuksen EM-possaolo kirpaisee Crocoja eniten.

Hyökkäyksen puolella Crocodilesin pelikirjassa on varattu useita lehtiä Christian Powellin juoksuille.  Todennäköisesti vastustaja lähtee tässäkin pelissä pysäyttämään amerikkalaiskeskushyökkääjää, jolloin tilaa aukeaa laadukkaille kotimaisille laitahyökkääjille. Laitureista Joel Särkelä on tehnyt toistaiseksi parasta tulosta 14 kopillaan, 248 edetyllä jaardillaan ja neljällä touchdownillaan.

Lauantain ottelusta odotetaan tasaista, eikä varsinaista ennakkosuosikkia pelille ole helppoa asettaa. Kotijoukkueella on usein etu puolellaan, mutta Wolverinesin muistissa on tallella myös positiivisia muistoja seinäjoen keikoiltaan.

Lauantain vaahteraliigakamppailu Crocodilesin ja Wolverinesin välillä potkaistaan käyntiin klo 16:30. 

Näillä pääset vauhtiin