Dejion Lynch Louisianasta Wolverinesiin

Vaahteraliigan hopeajoukkue Helsinki Wolverines on solminut sopimuksen yhdysvaltalaisen 24-vuotiaan kulmapuolustaja Dejion Lynchin kanssa.

Lynch pelasi yliopistouransa NCAA:n 1-divisioonassa, Southeastern Louisianan Lionseissa ja johti joukkueensa välieriin kaudella 2019. Uransa aikana Lynch pelasi yhteensä 30 ottelua. Tilastoihin jäi yhteensä 84 taklausta, kaksi taklausta aloituslinjan takana, yksi pelinrakentajan säkitys sekä 13 onnistunutta heiton puolustusta.

Wolverines-päävalmentaja Michael Mattingly suitsuttaa tuoreinta signaustaan:

-Dejion on loistava urheilija suoraan yliopistokentiltä, jonka uskomme olevan niin Vaahteraliigan kuin Euroopankin tasolla huippuluokan kulmapuolustaja. Hänen nopeutensa ja pelinluku- sekä varjostuskyky aiheuttavat ongelmia vastustajan hyökkäykselle. Olemme tyytyväisiä siitä, että olemme saaneet Dejionin kaltaisen pelaajan joukkueeseemme ja uskomme, että hän täydentää Wolverinesin puolustusta erittäin hyvin kaudella 2021.

Kulmapuolustajan roolin lisäksi Lynch kertoo kykenevänsä pelaamaan keskushyökkääjän, laitahyökkääjän sekä potkujen palauttajan paikalla.  Takapuolustaja oli varattavissa NFL-sarjaan 2020 draftissa. Hänet oli rankattu sijaluvulle 238 kaikkiaan listoilla olleen 268 kulmapuolustajan joukossa eikä varausta tehty.  Nyt nuori yhdysvaltalainen suuntaan katseensa nyt Suomeen ja Eurooppaan.

-Olen innoissani päästessäni osaksi Helsinki Wolverinesia. Joukkue on yksi Euroopan parhaista ja olen iloinen, että voin olla osa jotakin erityistä. Tulevalla kaudella aion tehdä kaikkeni auttaakseni joukkuettani voittamaan mestaruuden.

Dejion Lynch on järjestyksessä toinen Wolverinesin kiinnittämä yhdysvaltalaispelaaja. Aiemmin marraskuussa joukkue tiedotti pelinrakentaja Ryan Samplen sopimuksesta.

Lähde:  Wolverines

Kuva:  Southeastern Louisiana Athletics

Tutustu myös Dejion Lynchin higlights videoon: