John Booker Royalsin päävalmentajaksi 2021

Wasa Royals on tiedottanut John Bookerin palkkaamisesta vaahteraliigajoukkueen päävalmentajaksi. Kaudella 2020 Booker toimi Vaasassa hyökkäyksen koordinaattorina.

Viime kaudella Booker pääsi Suomeen vasta koronarajoitusten salliessa kauden alla kesän puolivälissä. Tänä vuonna vaasalaiset pääsevät suunnittelemaan seuraavaa kautta jo hyvissä ajoin.  Booker siirtyy Royalsin vahvuuteen jo talvikuukausiksi. Edustusjoukkueen päävalmentajan työtehtävien lisäksi Booker osallistuu seuran valmennusosaamisen kehittämiseen ja osaltaan myös seuran nuorten pelaajien kehittämiseen.

Seuran tiedotteessa yhdysvaltalaisvalmentaja kertoo mistä päästä töitä lähdetään tekemään:

– Keskitymme rekrytoimaan nuoria pelaajia ja kehittämään valmentajia seuran kaikissa joukkueissa. Koska olen ollut syksyn Puolassa, emme ole vielä päässeet kunnolla alkuun töissä. Mutta nyt olen marraskuusta saakka Vaasassa kokoaikaisesti, saamme varmasti paljon aikaiseksi.

Royals on aiemmin kertonut rakentavansa joukkueensa rungon nuorten pelaajiensa ympärille. Booker uskoo, että joukkue voi menestyä nuorten pelaajien voimin.

– Nuori joukkue on myös vahvuus. He ovat nälkäisiä kehittymään, ja heillä on aikaa ja halua panostaa kehittymisprosessiin. Jo viime kaudella näimme johtajuuden vaihtumista vanhemmilta pelaajilta nuoremmille. Johtajuus on näkynyt off seasonin ensimmäisillä kuukausilla ja monet nuoret pelaajat ovat ottamassa askeleen Vaahteraliigan tasolle ensi kaudeksi.

Royalsin hävityn vaahteraliigavälierän jälkeen Booker siirtyi Puolan sarjaan valmentamaan Białystok Lowlandersia. Vaahteraliigan pronssin rinnalle valmentajan palkintokaappia koristaa nyt Puolan sarjan tuore hopeamitali.  Suomen ja Puolan ohella kokenut yhdysvaltalainen on valmentanut aiemmin Australiassa, Itävallassa, Turkissa, Brasiliassa ja Slovakiassa.

Kaudella 2020 Wasa Royalsin päävalmentajana toimi Stacey Thomas. Royalsin tiedotteessa ei kerrota Thomasin mahdollisesta jatkamisesta seuran valmennustehtävissä.

Kaudella 2020 Booker toimi Royals-hyökkäyksen koordinaattorina (Kuva: Jari Turunen)

 

Muutoksia myös taustaorganisaatiossa

Royals tiedotti aiemmin taustaorganisaation, West Coast Vikinginsin valinneet seuralle uudet henkilöt seuran ja edustusjoukkueen vastuutehtäviin. Seuran uudeksi puheenjohtajaksi valittiin Martti Kass ja toiminnajohtajaksi Teemu Salo.  Seuran tiedotteen mukaan tulevaisuutta lähdetään seurassa rakentamaan luottavaisin mielin pitkäaikaisen Royals-vaikuttaja Seppo Evwarayen siirryttyä taka-alalle.

Lue myös:

Kuva: Jari Turunen