Curtis Slater sopimukseen Wolverinesin kanssa

Helsinki Wolverines julkaisi tapaninpäivänä kovan vahvistuksen rosteriinsa. Yhdysvaltalainen Curtis Slater palaa joukkueen kokoonpanoon. Kesällä 2021 takapuolustaja siirtyi kesken kauden ELF-sarjan Hamburg Sea Devilsin miehistöön.

Yhdysvalloista Suomeen asettunut Curtis Slater on jokaisen jenkkifutisvalmentajan toivepelaaja.  Neljä kautta Vaahteraliigassa taituroinut takapuolustaja on omalla pelipaikallaan sarjan eliittiä, mutta kykenee tekemään isoja pelejä myös hyökkäyksessä ja erikoisjoukkueissa. Slater oli kaudella 2021 Wolverinesin tehokkain pelaaja laitahyökkääjän roolissa ja toiseksi ahkerin taklaaja. Miehen arvoa nostaa myös EU-status, joka merkitsee sitä, että hän ei kuormita joukkueensa jenkkipelaajien kiintiötä.

Suomessa pelaamiensa neljän kauden aikana Slater on kerännyt 191 taklausta, joista 149 sooloina. Syötönkatkoja miehen tilille on kirjattu 17. Puolustustaitojensa ohella Slater on tehnyt Vaahteraliigassa 10 touchdownia. Ennen kautta 2021 Wolverinesissa yhdysvaltalainen pelasi kolme kautta Roostersin paidassa (2016-2018).

Wolverines-päävalmentaja Michael Mattingly puhkuu tyytyväisyyttä seuran tiedotteessa:

-Curtisin saaminen takaisin oli kieltämättä yksi suurimmista prioriteeteistamme. Hän on erinomainen pelaaja ja ihminen sekä luontainen johtaja ja kapteeni joukkueelle. Koko joukkue tietää, minkälaisen panoksen hän tuo mukanaan ja hänenlaisensa pelaajan saaminen takaisin rosteriimme on iso juttu meille. Olen erittäin innoissani saadessani hänet takaisin ahmalaumaan

Wolverines on loppuvuoden ajan lisännyt useita pelaajia jo ennestään vahvaan puolustusmiehistöönsä. Kauden 2021 runkosarjassa helsinkiläisten puolustus on sarjan toiseksi pitävin. Ainoastaan mestaruuden vienyt Steelers piti vastustajansa vähemmissä jaardeissa. Joukkue ei ole julkaissut vielä yhtään pelaajaa kolmen EU:n ulkopuolisen pelaajan kiintiöönsä.

Lähde: Wolverines

Kuva: Irja Vaateri