Crusaders saa helatorstaina vastaansa Roostersin.

Tappiolla kautensa aloittanut United Newland Crusaders saa helatorstaina vieraita Helsingistä.  Jo kaksi liigapeliä pelaamaan ehtinyt Helsinki Roosters saapuu Lohjalle nuorella rosterillaan.

Crusaders lähtee kauden ensimmäiseen kotiotteluun pääosin samalla kokoonpanolla kuin avauspeliinsä. Rosteri on edelleen tiivis ja avainpelaajille peliaikaa tulee riittämiin molemmin puolin palloa. Avaavien pelaajien listalleen lohjalaiset ovat saaneet täydennykseksi unkarilaisen Zalan Sorbanin, joka tulee vahvistamaan Crusadersin puolustusta.  20-vuotiaan Miskolc Steelersin kasvatin pelipaikkana on puolustuksen endin positio.

Crusadersin hyökkäyksen pelipäivän rosteriin on lisätty espanjalainen Barbora Rookiesista siirtyvä Samuel Aries.  Miestä ei ole Roosters-pelissä kirjattu avauskokoonpanon listalle.  Lohjalaiset tarvitsevat tehoa nimenomaan juoksuhyökkäykseensä. Avausottelussa Wolverinesia vastaan kentän pinnalla jaardeja kerättiin miinusmerkkisesti.

Crusaders-päävalmentaja Tuomas Heikkinen kommentoi joukkueensa lähtokohtia Crusaders-ennakossa näin:

-Teemme kaiken minkä voimme. Sekä pelaajat, valmentajat että taustajoukot. Pelataan joka viikko paremmin kuin edellinen

Roostersin Polley avaa kautensa torstaina?

Roosters sai avausvoitostaan annoksen itseluottamusta ja lähtee Lohjalle selkeänä ennakkosuosikkina. Helsinkiläisten hyökkäys on toistaiseksi ollut hivenen heittopainotteista ja ottelukohtainen jaardikeskiarvo ilmateitse on mukavat 226 y. Ajoituksissa ja kiinniottojen varmuudessa joukkueella on vielä parannettavaa. Kahden pelatun pelin jälkeen pelinrakentaja Bryce Stancomben heittojen onnistumisprosentti on 51,8.

Hyvänä uutisena Roosters kertoo odottavansa toisen puolustuksen takakentälle värvätyn yhdysvaltalaispelaajan kuntoutuneen pelikuntoon. Näin asiasta Roostersin otteluennakossa:

Emory Polley oletettavasti palaa Crusaders- ottelussa kokoonpanoon ja pääse vihdoin avaamaan Vaahteraliigakautensa.

2021 joukueet kohtasivat toisensa kertaalleen. Harjun kentällä pelattu peli päättyi lukemiin  6 – 57 (6 – 36) ja oli Crusadersin ainoa suurinumeroinen tappio koko nousukautensa aikana.

United Newland Crusaders ja Helsinki Roosters kohtaavat Lohja Harjun kentällä torstaina 26.5. Kickoff klo 18.30. Liput ennakkoon Lippu.fi

Tutustu myös näihin:

 

Katso miten Crusaders avasi pelin edellisellä kerralla Roostersia vastaan.