CFL-kausi peruutettu, Linnanmaa Roostersiin

Viimeksi kaudella 2018 Vaahteraliigaa pelannut Kimi Linnainmaa palaa Vaahteraliigaan kasvattajaseuransa Helsinki Roostersin paitaan. Linnainmaan siirrosta kerrottiin välittömästi CFL:n julkaistua oman tiedotteensa koko kauden peruuntumisesta,

Suomen ensimmäinen CFL-ammattilainen avaa Vaahteraliigakautensa  perjantaina Käpylän Velodromilla pelattavassa Vaahteraliiga ottelussa Vaasa Royalsia vastaan. Linnainmaa ”kärsi” edellisen viikon Porvoo Butchers- ottelussa siirtomääräysten mukaisen karenssiottelun ja näin ollen on edustuskelpoinen Royals otteluun. Peli on Roostersin pudotuspelipaikan  kannalta äärimmäisen tärkeä ottelu

Päävalmentaja Juha Hakala on innoissaan Linnainmaan paluusta:

-On erittäin hienoa saada Kimi takaisin Roostersiin. Kimi on ollut tärkeä osa joukkuetta useampana aikaisempana kautena. Kaikki tietävät, kuinka äärimmäisen hyvä pelaaja hän on, mutta sen lisäksi nuoresta 26-vuoden iästä huolimatta hän tuo tullessaan todella paljon kokemusta ja johtajuutta, mitä nuori pääsääntöisesti kotimaisista pelaajista koostuva joukkueemme kaipaa. Kimi pystyy omalla esimerkillään nostamaan koko joukkueen tasoa.

Hyökkäyksen koordinaattori Mikko Koikkalainen on tyytyväinen Kimi Linnainmaan paluusta ja kommentoi tilannetta seuraavasti:

-Ei paljon muuta vaihtoehtoa ole kuin olla äärimmäisen tyytyväinen, että saadaan Kimi loppukaudeksi mukaan. Saadaan Euroopan kovimpia jenkkifutaajia mukaan tuomaan räjähtävyyttä hyökkäykseen. Hän pystyy tekemään maalin joka kerta palloon koskiessaan. Kimi on treenannut meidän kanssa läpi talven ja kesän, niin sisäänajo on myös normaalimpia helpompaa tässä vaiheessa mukaan tulevalle. Kimi myös tuntee jo koko pelikirjan.

Linnainmaa on pelannut Helsinki Roostersissa  Vaahteraliigaa kuuden kauden aikana. Hän on edennyt kiinniotoillaan jaardeja yhteensä  3277. Touchdowneja nopealle laitahyökkääjälle on kertynyt 41.

CFL ei saanut Kanadan valtiolta kaipaamiaan tukirahoja.

Kimi Linnainmaa odotti loppuun saakka CFL:n päätöstä pelaamisesta.  Ammattilaissarjan komissionääri Randy Ambrosie julkaisi Suomen aikaa maanantai-iltana tiedotteen, jossa ilmoitettiin koko kauden peruuntumisesta. Ambrosie kommentoi sarjan peruuntumista surullisena:

-Tämä ei ollut helppo päätös. Tiedämme, että monet Yhdysvaltojen suuret liiga ovat parhaillaan käynnissä. Amerikkalaisten sarjojen päätulonlähteinä ovat televisiointisopimukset. Me olemme ”fans first”-liiga, jonka tulot muodostuvat faneilta saatavista lipputuloista. Kokoontumiskiellot ja rajoitukset vaikuttavat meihin enemmän. Se, että monet pelaajistamme asuvat USA:ssa vaikeutti tilannettamme entisestään

CFL anoi Kanadan valtiolta taloudellisia takuita sarjansa pyörittämiseen, mutta neuvottelut päättyivät tuloksetta.  CFL:n päätös vaikuttaa Linnainmaan ohella useampiin Vaahteraliigassa pelaaviin pelaajiin. Wolverinesin Micky Kyei, Sebastien Sagne ja Willian  James odottivat kutsua Toronton Global Combine testeihin. Steelersiin tällä viikolla siirtyvä saksalainen Max Zimmerman oli myös aiemmin toiveikas jatkostaan Kanadassa.  Myös Chris Mulumba oli merkattu mies useamman CFL-joukkueen kirjoissa. Sarja ei ole vielä julkaissut milloin ja miten  kansainvälisten pelaajien ohjelmaa jatketaan.

Osta liput Kimin paluupeliin:  Lippu.fi

 

 

.