Butchers kohtaa kolhitun Wolverinesin

Porvoo Butchers ja Helsinki Wolverines lähtevät torstain vaahteraliigakamppailuun rökäletappiot alla. Kumpi joukkue kerää rivinsä ja ryhdistäytyy, voittaa pelin.

Butchers hävisi edellisen kierroksen pelinsä Helsinki Roostersille 60-12. Joukkue taisteli pystyssä päin ottelun loppuun saakka ja pääsi kaunistelemaan ottelun lopputulosta neljännen neljänneksen maaleillaan. Porvoolaisten peli oli edelleen pitkälti pelinrakentaja Jabari Harrisin oivallusten varassa. Amerikkalainen juoksi pelissä 17 kertaa, joilla jaardeja 127. Velodromilla heittojaardeja kertyi 136 joista Mikko Seppäsen osuus oli 80. Joukkueen molemmat lohtumaalit syntyivät heittopeleillä.

Torstai-illan kamppailuun Butchers lähtee pitkälti samalla aloituskokoonpanolla kuin Roostersia vastaan. Aloittavana keskushyökkääjänä on jälleen Ysufa Lehtinen, joka edellisessä pelissä pääsi juoksemaan pallon kanssa ainoastaan kolmesti. Toistaiseksi Jabari Harris on kerännyt joukkueensa juoksujaardeista lähes 81%.  Ei siis tule olemaan yllätys, kenen pysäyttämiseen ahmat keskittyvät.

Wolverinesia vastaan Butchersin on pakko pyrkiä luomaan Harrisin ja Lehtisen juoksun ohella uhkaa myös heittopeleilleen.  Vastustajan takakenttä poltettiin Kuopiossa edellisellä kierroksella moneen kertaan, joten porvoolaisvalmennuksen kikkapakista saattaa löytyä ottelun alkuun näyttäviä yrityksiä.

Butchers oli kauden kahdessa ensimmäisessä ottelussaan vahva nimenomaan ottelun ensimmäisellä puoliskolla. Torstaina vastaan asettuu joukkue, jonka itseluottamus koki suuria kolhuja lauantain pelissään. Nopea onnistuminen teurastajilta saattaa antaa ottelulle kotiyleisön mieleisen suunnan. Butchersilla on edelleen hiuksenhieno mahdollisuus yltää pudotuspeleihin, mutta se edellyttää Wolverinesin ja Crocodilesin voittamista ja samalla suotuisia tuloksia muista otteluista.

Nouseeko Wolverines syvältä

Wolverines-leirissä lauantain esiintyminen Väinölänniemellä halutaan nollata varmasti nopeasti. Lukemat 70-6 olisivat voineet olla pahemmatkin, jos peliä olisi pelattu täysillä loppuun saakka. Joukkue on siivonnut kilpailuorganisaatiotaan vapauttamalla puolustuksen koordinoinnista vastanneet Jan Vilkon tehtävistään ja ryhmitellyt jäljelle jääviä valmennusresurssejaan uusiin vastuisiin.  Päävalmentaja Michael Mattingly ottaa vastuulleen puolustuksen ja on luvannut tehdä välittömiä, mutta yksinkertaisia muutoksia puolustuksen pelikirjaan.

Edellisen kierroksen tappiopelissä hyökkäyksen linja ei onnistunut pitämään Steelersin kokeneita ammattipelaajia aisoissa.  Torstain pelissä palataan takaisin lähemmäs vakiokokoonpanoa Emil Jauhasen pelatessa linjan keskellä palloa jakamassa.  Nähtäväksi jää, onnistutaanko pelinrakentaja Chris Forcierille takaamaan riittävä aika pelien tekemiseen ja taitavien laiturien tavoittamiseen. Avaavana keskushyökkääjänä jatkaa Joonatan El Ouecef.

Puolustuksessa tukimiesosaston Willy Lindfors ja Pietari Koskenniemi saavat rinnalleen saksalaisvahvistuksen Christian Petrichin.  Joukkueen kovat ruotsalaiset, William James ja Sebastian Gauthier on ryhmitetty peliä varten takamiesten rooliin vartioimaan Harrisin ja Seppäsen irtiottoja. Ensimmäistä kertaa myös yhdysvaltalaiskonkari Oscar Vasquez-Dyer kirjauttaa nimensä avauskokoonpanoon.

Wolverines tulee käymään torstaina kaksi taistelua, joista taistelu Porvoo Butchersia vastaan on se tavanomaisempi. Toinen taistelu käydään joukkueessa psyykkisellä puolella ja tuon taistelun voittaminen edellyttää taitavaa toimintaa valmennukselta sekä kapteeneilta.

Porvoo Butchers – Helsinki Wolverines pelataan torstaina 20. elokuuta Porvoon keskuskentällä klo 17.30 alkaen. Suora lähetys Ruutu+ kanavalla alkaa jo 17.00

Tutustu myös:

Osta liput:  lippu.fi