Butchers esitti 19 pisteen comebackin ja korjasi voiton torstaina

Vaahteraliigan 11. peliviikon ensimmäisestä ottelusta odotettiin jännittävää ja sellainen siitä myös kehkeytyi – ei tosin tavalla, jota varmasti kaavailtiin. Roosters teki aluksi lähes mitä tahtoi, mutta kun päätöshetket lähestyivät, oli kotijoukkue Butchers hirmuvedossa. Pisteet jäivät Porvooseen lukemin 32–31 (13–28).

565 katsojaa oli saapunut Porvoon Keskuskentälle ottelua seuraamaan ja yleisö saikin nähdä kaksi hyvin erilaista puoliaikaa. Kahden ensimmäisen neljänneksen aikana Roosters juhli kentällä: se eteni Ville Hämäläisen vahvoilla juoksuilla ja Danny Kittnerin sekä Johannes Jauhiaisen kiinniotoilla kerta toisensa jälkeen kohden Butchersin maalialuetta.

Edellä mainitusta kolmikosta jokainen onnistui kertaalleen maalinteossa avauspuoliajalla ja kun vielä toisen neljänneksen loppuhetkillä Santtu Vehkomäki karkasi tekemään 57-jaardisen touchdownin, ei johtajasta ollut epäselvyyttä.

Roosters teki kahden neljänneksen aikana neljä touchdownia ja eteni 343 jaardia. Samaan aikaan Butchers sai hyökkäyksellään kokoon 80 jaardia ja eteni vain kaksi kertaa uusiin yrityksiin asti. Porvoolaisten ainoa onnistunut hyökkäysvuoro tuotti Micky Kyein tekemän touchdownin.

Kotijoukkueen toinen avauspuoliajan maali antoi osviittaa tulevasta: Zach Wright katkaisi Roosters-pelinrakentaja Dimitrious Sinodinosin lyhyen heiton ja palautti sen 45 jaardia aina maaliin asti.

Roostersin kone hyytyy, 7 minuuttia riittää Butchersille

Kun joukkueet tauolta palasivat, tuntui ensimmäisen jakson voimasuhde olevan edelleen elossa. Butchersin hyökkäys ei edelleenkään löytänyt keinoja rikkoa Roostersin puolustusta ja erityisesti vahva puolustuksen linja Joni KotroMalek JaradatWilliam LyddleCamille Cruel tuotti vaikeuksia laajalla rintamalla. Onnistujiin lukeutuu myös kulmapuolustaja Eero Saarinen, joka ehti useampaankin heittotilanteeseen mukaan.

Toisaalta Roostersinkin pistesaalis jäi kolmannella neljänneksellä pieneksi, sillä ainoastaan Akseli Olin onnistui potkumaalissa. Tässä vaiheessa lukemat olivat kuitenkin jo 13–31 ja peli tuntui siirtyvän varmisteluvaiheeseen, kun viimeisen kerran vaihdettiin kenttäpäätyjä.

Kukaan ei tuolloin osannut aavistaa Butchersin kiriä.

Kun otteluaikaa oli 7.15 jäljellä, oli Roostersin johto edelleen 18 pistettä. Ensin Mikko Seppänen teki Brandon Gwinnerin heitosta touchdownin ja alle minuutin päästä Wright teki jo toisen maalinsa syötönkatkosta. Hetkessä ero oli kaventunut viiteen pisteeseen. Lukemat olivat 26–31.

Roosters pyrki käynnistämään koneitaan uudelleen mutta ei siinä onnistunut. Kun vielä neljännen yrityksen riskinotto kostautui pelistä kaiken lisäksi seurasi vielä vieraiden henkilökohtainen rangaistus tarjosi Butchersille mahdollisuuden hyökätä vain 15 jaardiin päässä maalista, alkoi lopullinen juoni selvitä. Hetken päästä Gwinner löysi Kristian Natusen maalialueelta, Butchers siirtyi 32–31 -johtoon ja piti johtonsa loppuun asti.

Wrightin huippupeli pelasti Butchersin

Vaikka Butchers hienon ottelun pelasikin, jätti peli paljon jossiteltavaa myös Roostersin osalle. Roosters eteni yli kaksi kertaa niin paljon kuin Butchers (185–440), mutta ei onnistui hyödyntämään mahdollisuuttaan.

– Roosters alkoi pelkäämään häviötä, mikä näkyi myös pelivalinnoissa, tiivisti Ruudun TV-kommentaattori, Suomen miesten maajoukkueen päävalmentaja Mikko Koikkalainen lähetyksessä.

Ensimmäisellä puoliajalla toiminut helsinkiläisten juoksupeli tyrehtyi toisella puoliajalla. Kittner otti ensimmäisellä puoliajalla kolme heittoa kiinni, eteni niillä 101 jaardia ja teki yhden touchdownin. Toisella puoliajalla hän ei saanut yhtään heittoa käsiinsä.

Kaikkein pahiten Roostersia kuitenkin – jälleen kerran – satuttivat pallonmenetykset. Sinodinos heitti kaksi syötönkatkoaan pahoihin paikkoihin ja antoi niillä liikaa tasoitusta Butchersille. Virkaveli Gwinner puolestaan nosti tasoaa, mitä pidemmälle ottelu eteni.

Wright rikkoi kahdella syötönkatkollaan Vaahteraliigan yhden kauden syötönkatkoennätyksen. Kaiken kaikkiaan Butchersin takamiehellä on nyt tilillään jo yhdeksän otettua syötönkatkoa, vaikka kaksi ottelua on edelleen pelaamatta.

Butchers sijoitti uuden jenkkitukimiehensä Brandon Wellingtonin nickelbackin paikalle takakentälle. Tämä johti siihen, että monessa Roostersin muodostelmassa odotettu vahvistus oli syrjässä ja kaukana sieltä, missä peli tapahtui. Lopulta Wellingtonille kuitenkin tilastoitiin kentän suurin taklausmäärä, 7,5. Puolustuksen linjassa kauden ensimmäisen ottelunsa pelannut veteraani Ville Kurvinen taklasi kuusi kertaa ja oli Jesse Vuoksenturjan kanssa näkyvässä roolissa.

Voiton myötä Butchers varmisti paikkansa pudotuspeleissä. Kotietukin on varsin vahvasti porvoolaisten hallussa, sillä yksikin Butchersin voitto – tai yksikin Steelersin tappio – varmistaa sen, että Porvoossa vielä kerran tällä kaudella Vaahteraliigaa pelataan. Runkosarjan kaksi viimeistä otteluaan Butchers pelaa vieraskentällä. Roosters menetti tappionsa myötä mahdollisuudet välierän kotietuun, mutta runkosarjan kolmas sija on edelleen mahdollinen.

Ottelu data ja statistiikka: 27.7.2023 18:30 Butchers – Roosters, Vaahteraliiga – Jenkkifutis tulospalvelu