Vaasan perjantai-illassa pelataan selkä seinää vasten

Vaahteraliigan 11. peliviikon toinen peli otellaan Kaarlen kentällä Vaasassa perjantaina. Kumpikaan, ei kotijoukkue Royals eikä vierasjoukkue Crusaders – ole pudotuspelijoukkue nyt eikä ole sitä vielä vaikka perjantaina voittaisi. Mutta yksi asia on selvää: se kumpi perjantaina häviää, voi käytännössä heittää välierähaaveille hyvästit.

Joukkueet saapuvat kauden toiseen keskinäiseen kohtaamiseensa sangen erilaisista lähtökohdista. Royals piti jatkohaaveensa yllä hakemalla viikko sitten sateisen taisteluvoiton Steelersistä. UNC puolestaan jäi Roostersin linjajyrän alle kotikentällään ja kärsi kauden suurimman tappionsa lukemin 7–49.

Perjantaihin lähdettäessä Royalsilla on parempi asetelma myös sarjataulukossa. Kun molemmat ovat pelanneet yhdeksän ottelua, on vaasalaisilla voittoja neljä ja lohjalaisilla kolme. Crusadersilla sen sijaan on puolellaan aiemman keskinäisen ottelun voitto. Viikkoa ennen juhannusta yhdessä kauden jännittävimmissä ja pisterikkaimmissa otteluista Crusaders nousi lopulta voittoon lukemin 42–35.

Royals-pelaaja, joka varmasti janoaa revanssia kiivaimmin, on vaasalaisten kokenut pelinrakentaja Timothy Morovick. Kesäkuussa Lohjalla pelatessaan Morovickillä oli menossa kauden hankalin jaksonsa: hän toki heitti 304 jaardia ja kolme touchdownia mutta myös neljä syötönkatkoa. Royals eteni ottelussa lähes 500 jaardia, mutta joutui siis poistumaan häviäjänä ottelusta. Tuolloin kaksi intteriä ottanut takamies Curtis Slater operoi nyt Keski-Euroopassa eikä siis ole perjantaina Crusadersin kokoonpanossa mukana.

Pelinrakentamisen lisäksi myös joukkueensa hyökkäyskoordinaattorina toimivan Morovickin kausi kokonaisuutena ollut varsin onnistunut. Hän on heittänyt 15 touchdownia mutta myös juossut 15 touchdownia, mikä on koko sarjan ykkösluku. Morovickin lisäksi UNC:n on keksittävä keinot pysäyttää Alpha Jallohin liikkeet niin laitahyökkääjänä, keskushyökkääjänä kuin palauttajana. Viime viikolla Jalloh oli Royalsille kaikki kaikessa ja ennakoi Ruutu-haastattelussa myös jo tämänkin viikon ottelua.

Crusaders pelaa parasta liigakauttaan

Kaudella 2022 Crusaders voitti kaksi ottelua (kahdesti Kotka Eaglesin). Saldo oli sama myös lohjalaisten liigadebyyttikaudella 2021, jolloin se loppukauden voitollaan Royalsista varmisti sarjapaikkansa. Nyt laarissa on jo kolme voittoa: Royalsin lisäksi myös Roostersista sekä Wolverinesista. Lisäksi huomionarvoisia ovat kaksi niukkaa tappiota sarjakärki Crocodilesille sekä hallitsevalla mestarille Steelersille, mikä viimeistään todisti kaikille sen, että hyvänä päivänä UNC voi voittaa sarjassa kenet tahansa.

Seth Rowland on keskushyökkääjänä säihkyvä ilmestys. Juoksutilaston kakkosnimi kantoi palloa kauden aiemmassa Royals-ottelussa 9,9 jaardin keskiarvolla ja sai tuolloin tukea myös pelinrakentaja Raleigh Yeldelliltä, jonka bruttojuoksujaardit nousivat tuolloin 95:ään.

Crusadersin murheeksi on mainittu hyökkäyksen linja, mikä toki näkyy tilastoista. UNC-pelinrakentajia on säkitetty 27 kertaa, mikä on liigan suurin lukema selvällä marginaalilla. Paluun linjan aloituskokoonpanoon tekee nyt Nuutti Paavola, joka oli edellisen kerran aloituksessa peliviikolla yksi. Royals, joka vastikään vahvisti puolustuksen linjaansa ruotsalaisella Jatta Nhjiellä, on Demarco Artisin johdolla säkitystilaston jaetulla kärkisijalla.

Omalta osaltaan vierasjoukkueen tilannetta hankaloittaa myös kokoonpanon epävarmuus. Muun muassa Cedric Johnsonin osallistuminen otteluun on vielä aattoiltana epävarmaa.

Vaahteraliigan peliviikon 11 toinen ottelu Royals – Crusaders potkaistaan vauhtiin klo 18:30

Näillä pääset tunnelmaan