Sarjataulukon pohjoinen ja etelä kohtaavat Myyrmäen iltapelissä lauantaina

Historian saatossa Helsinki Wolverines ja Seinäjoki Crocodiles ovat pelanneet lukuisia tiukkoja otteluita. Reilut toistakymmentä vuotta sitten Wolverines kaatoi Vaahteramaljassa Crocodilesin ja voitti historiansa toistaiseksi ainoan mestaruutensa. Välieräkamppailuja joukkueet ovat pelanneet useampia – niistä tuoreimman ja varsin jännittävän sellaisen vuosi sitten. Historiaan peilaten ei lauantain ottelulle uskalla laittaa liian suuria odotuksia: Crocodiles ei ole tällä kaudella kertaakaan kentällä hävinnyt. Wolverines puolestaan on liigan ainoa joukkue, joka ei ole tänä vuonna vielä kertaakaan voittanut.

Tappioistaan huolimatta Wolverines on edennyt pelistä toiseen ilon kautta, keräten lattioilta pienimmätkin onnistumisten muruset ja nauttien niistä. Päävalmentaja Pekka Lamminsalo toi viikon takaiseen Butchers-otteluun mukaan kikkapelejä. Toki jekut onnistuivat vaihtelevalla menestyksellä, mutta signaali on kuitenkin annettu: Wolverinesin hyökätessä saatetaan nähdä mitä tahansa.

Kokoonpanojen suhteen Wolverines-hyökkäyksessä on lauantaina kaksi keskeistä muutosta. Espanjalaislaitahyökkääjä Alvaro Rodriguez ei ole aloituksessa mukana, vaan Wolverines ryhmittää starttiinsa kaksi keskushyökkääjää: työjuhta Sebastian Lugora saa nyt rinnalleen Jonatan El Oacefin. Hyökkäyksen linjassa puolestaan Jasper Lindqvist aloittaa sentterinä. Crocodilesin puolustuksen sydän on vahva linja, joten Lindqvist johtaa joukkoja välittömästi ultimaattisessa testissä.

Vaikka linjassa ja keskushyökkääjistössä muutoksia tehtäsiinkin, ovat Wolverines-pelinrakentaja Rasmus Laalon avaimet silti samat kuin kuudessa edellisessä ottelussa. Kevin Adams on äärimmäisen taitava laitahyökkääjä ja William Young puolestaan on osoittanut vaarallisuutensa niin keskushyökkääjänä kuin laitahyökkääjänä. Kaksikko on koonnut käytännössä 75 prosenttia Ahmojen jaardeista ja pisteistä.

Niko Kantonen voisi hyvinkin olla yksi puuttuva palanen Wolverinesin heittopeliin, mikäli puolustajien huomio kiinnittyy liikaa kaksikkoon Adams–Young. Toisaalta Crocodilesia vastaan on heitetty vähiten jaardeja, joten monesti laatua on löytynyt myös joukkueiden kolmoskoppaajaa vastaan.

Crocodilesilla edessä varovaisuuden ja varmistelun haasteet

Crocodiles on jo varmistanut kotiedun välieräotteluun. Mikäli se lauantaina voittaa, on myös runkosarjan voitto menossa vahvasti Seinäjoelle. Yksi voitoista tuli, kun nämä joukkueet kohtasivat edellisen kerran kesäkuun puolivälissä. Silloin Crocodiles voitti pistein 69–0 ja jaardein 430–6.

Wolverinesin ollessa alamaissa monet joukkueet ovat lepuuttaneet avainpelaajiaan sitä vastaan pelatessaan. Crocodiles lähtee otteluun normaalein aloituskokoonpanoin, mutta varmasti se päävalmentaja Keary Iarussin johdolla seuraa tilannetta, ja mikäli ottelu etenee ennakko-oletusten mukaisesti se myös keventää esimerkiksi Christian Powellin työtaakkaa.

Toisaalta Crocodilesilla on takanaan kahden viikon tauko ja sillä on edessään kahden viikon tauko, joten varmasti pelituntumastakin vierasjoukkue haluaa pitää kiinni. Pelituntumaa hakee varmasti edelleen myös tukimies Jaska Värinen, jolle ottelu on kauden kolmas. Lisäksi positiivista Crocodilesin kannalta on se, että viime kaudella hienon liigadebyytin tehnyt Akseli Syrjänen pääsee lopultakin tositoimiin myös tämän kauden peleissä. Safetyn paikalla vuosi sitten nähty Syrjänen on merkitty seinäjokisten ykköspalauttajaksi lentopotkuissa.

Yksi Crocodilesin pelinsuoritusten takeista on ollut pallovarmuus. Ennen lauantaita vastustajien puolustukset ovat riistäneet sarjajohtajalta pallon ainoastaan viisi kertaa. Tilastossa toisena olevalla Roostersilla on menetyksiä yli kaksinkertainen määrä. Tässä katseet luonnollisesti kääntyvät hyökkäyksen takakentälle: Zach Whitehead on heittänyt palloa 173 kertaa, ja heitoista vain kaksi on päätynyt syötönkatkoiksi. Ainoana keskushyökkääjänä tällä kaudella yli 1 000 jaardia juossut Christian Powell puolestaan on tunnettu siitä, että peliväline ei hänen käsistään juuri irtoa.

Wolverinesin puolustus on vastaavasti riistänyt palloa liigassa vähiten. Tukimieskolmikko Alvin ReelsShay NetterMax Poikonen on isossa roolissa Powellin juoksuja vastaan. Croco-laitahyökkääjistä Joel Särkelä pelasi kaksi viikkoa sitten Porvoossa yhden kauden parhaimmista peleistään, joten nähtäväksi jää, miten helsinkiläiset muun muassa hänen takamiesten ja tukimiesten väliin suuntautuvia kuvioitaan lähtee puolustamaan.

Vaahteraliigan peliviikon 11 viimeinen ottelu Wolverines – Crocodiles potkaistaan vauhtiin klo 18:30. Kannattaa huomioida, että tällä kertaa Wolverines pelaa kotiottelunsa Myyrmäen Urheilupuistossa. Samaten kannattaa huomata, että tällä kertaa myös lauantain ottelu käynnistyy vasta kello 18.30.

Näillä pääset tunnelmaan