Wolverines kaappasi kovat maajoukkuelaiturit

Helsinki Wolverines julkaisi maanantaina solmineensa sopimukset Suomen ykköslaiturien, Sebastien Sagnen ja Micky Kyein kanssa.  Molemmat miehistä pelasivat kaudella 2019 Saksan kovatasoisessa GFL-sarjassa.

Kyei ja Sagne kuuluvat niiden harvalukuisten kansainvälisten talenttien joukkoon, jotka kutsuttiin Kanadan ammattilaisliiga CFL:n Global Combine-tilaisuuksista alun perin Torontoon suunniteltuun testitapahtumaan. Koronapandemia muutti myös CFL:n suunnitelmia ja luvatun draft-tapahtuman aikataulu kelluu edelleen odottamassa päätöksiä sarjan tulevan kauden kohtalosta. Helsinki Wolverinesin tiedotteessa kerrotaan molemmilla laitureilla olevan CFL-optiot sopimuspapereissaan.

Sekä Micky, että Sebastien kuuluvat Suomen maajoukkueen vakiomiehistöön.  Kyei on aloittanut peliuransa Porvoo Butchersissa. Teurastajien ohella hän on pelannut Vaahteraliigassa yhden kauden Tampere Saintsin paidassa (2018). Parhaalla liigakaudellaan (2013) Kyei on onnistunut takomaan taululle 13 touchdownia.  Kaikkiaan miehen kuuden liigakauden saldona on 36 maalisuoritusta.  All-purpose jaardeja Micky on onnistunut keräämään kunnioitettavat 5695, jolla hän yltää Vaahteraliigan  historiatilastossa #6 sijalle.

Micky Kyei tammikuussa  2020 CFL Global Combinessa Myyrmäkihallissa  (Kuva: Jari Turunen)

Sagne on puolestaan lähtöisin Wolverinesin junioriohjelmassa.  Ahmakasvatti siirtyi kaudelle 2015 Helsinki 69ersin miehistöön Wolverinesin päätettyä hakea uutta vauhtia toimintaansa I-divisioonasta. Liigakausiensa aikana Sagne on ehtinyt kirjauttamaan 19 touchdownia, joista suurimman osan on hänelle tarjoillut Cedric Johnson.

Helsinkiläisseuran valmennuspäällikkö Jan Vilkko kertoo seuran verkkosivuilla ykköskorin laitahyökkääjien merkityksestä koko Vaahteraliigalle:

”Mickyn ja Sebun saaminen joukkueeseen vaikeiden aikojen jälkeen on tietenkin iso juttu Wolverinesille, mutta uskoisin, että tästä hyötyvät muutkin, kun pääsevät heitä vastaan pelaamaan. Kun kausi starttaa heinä-elokuun vaihteessa Vaahteraliiga on todennäköisesti maailman ainoa käynnissä oleva jenkkifutissarja – meillä on siis iso mahdollisuus tätä kautta, mutta samalla vastuu siitä että ”tuote” on kunnossa”

Sagne ja Kyei ovat juuri nyt ehkäpä elämänsä kovimmassa kunnossa. Molemmat ovat harjoitelleet määrätietoisesti  läpi koronakauden tavoitteenaan CFL:n Toronton viimeinen Combine-tapahtuma, jonka perustella sarjan joukkueet valitsevat kansainvälisen kiintiön pelaajansa.

Helsinki Wolverines julkaisi aiemmin solmineensa sopimuksen yhdysvaltalaispelinrakentaja Chris Forcierin sekä monipuolisen keskushyökkääjään, William Youngin kanssa.  Vaikuttaa siltä, että Wolverinesilla on mahdollisuus juoksuttaa hyökkäysmiehistössään kentälle yhtä lailla huikeaa yksilö-osaamista, kuin edellisellä pronssimitaleihin päättyneellä kaudellaan 2019.

Lue myös:

Wolverines avaa Vaahteraliigakautensa torstaina 30. heinäkuuta sarja avausottelussa jossa vastaan asettuu Seinäjoki Crocodiles. Ottelu on katsottavissa suorana lähetyksenä Ruutu+ kanavalla.