Hienoja CFL-uutisia Kyeille ja Sagnelle

Kanadan ammattilaisliiga CFL ilmoitti vain kaksi viikkoa sitten peruuttavansa uusien pelaajien Combine tapahtuman Torontossa. Kaksi koronaviikkoa viisaampana kanadalaiset kertovat järjestävänsä sittenkin Combinen ensi tilassa, kun tieto sarjojen käynnistymisaikataulusta on varmistunut.

Suomalaispelaajat Sebastien Sagne ja Micky Kyei saivat huonoja uutisia Kanadasta perjantaina 13. maaliskuuta 2020. Nyt kymmenen päivää myöhemmin CFL on toipunut pahimmasta koronashokistaan ja valmistautuu palkitsemaan Global Combine tilaisuuksista jatkoon päässeet urheilijat testi- ja valintatapahtumalla ennen seuraavan CFL-kauden alkua.

Greg Quick opastaa pelaajia CFL Global Combine Vantaalla tammikuussa 2020 (Kuva: Jari Turunen)

CFL:n komissionääri Randy Ambrosie lähestyi kansainvälisiä yhteistyökumppaneitaan ja pelaajia ytimekkäällä viestillä, joka kumosi edellisen tiedotteen surullisen sisällön. Ambrosien mukaan suunnitelma, jossa Global-pelaajien draft-tilaisuus olisi toteutettu alkuvuonna kerätyn datan perusteella, ei olisi ollut oikeudenmukainen kovaa läpi alkuvuoden treenanneita pelaajia, eikä heitä varaavia joukkueita kohtaan. CFL-joukkueet ovat yksimielisesti päätyneet oheiseen suunnitelmaan:

  1. Kun tulevan CFL-sarjakauden aloittamisesta päästään epidemiatilanteen rauhoituttua sopimukseen, milloin tahansa tämä tapahtuukin, CFL lennättää kaikki jatkoon valitut Global pelaajat Kanadaan kolme tai neljä päivää ennen CFL-joukkueiden harjoitusleirien käynnistymistä.
  2. CFL-järjestää Torontossa Global Combine tapahtuman siinä formaatissa, kuin se olisi järjestetty maaliskuussa. Ohjelmaan sisältyvät Combine ohjelman testit, peliharjoitteet sekä seurojen mahdolliset haastattelut.
  3. Kaikkien CFL-joukkueiden johtohenkilöt, scoutit ja valmentajat saapuvat Torontoon arvioimaan kansainvälisiä pelaajia.
  4. Seuraavana päivänä CFL järjestää draft-tilaisuuden, jossa kaikki Toronton Global Combineen osallistuneet pelaajat ovat henkilökohtaisesti läsnä valittavina.
  5. Draft-tilaisuudessa yhdeksän CFL-joukkuetta varaavat yhteensä 45 pelaajaa viiden varauskierroksen aikana.
  6. Varatut pelaajat siirtyvät draft-tapahtumasta välittömästi mukaan seurojen harjoitusleireille.

Ambrosien mukaan Toronton draft tapatuma tulee olemaan avoin medialle ja tavoitteena on lähettää se suorana TSN:n kanavalla.

”Tosi hienoa saada hyviä uutisia vaihteeksi”  (Sebastien Sagne)

Torontoon valitut laitahyökkääjät Sebastien Sagne ja Micky Kyei kertoivat aiemmin suuresta pettymyksestään Combinen peruutusuutisten takia. Tämän viikon uutiset nostivat tunnelman uudelle tasolle. Sebastien on innoissaan uutisista:

-Tosi hienoa saada hyviä uutisia vaihteeksi. Ja ylipäätänsä se, että kaikesta koronahysteriasta huolimatta CFL kertoo miten edetään, niin se motivoi. Lisäaikaahan tähän saatiin niin hieno homma sekin. Kunhan pääsis täällä Suomessa jonnekin treenaamaan.

Pelaajat mukana draftissa

Alkuperäisen CFL-aikataulun mukaan Combine ja Draft olisivat olleet kaksi erillistä tapahtumaa, joista toiseen tuskin monikaan pelaaja olisi saapunut paikalle. Nyt mukana olevat urheilijat tulevat saamaan ainutlaatuisen elämyksen osallistuessaan itse korkean profiilin tapahtumaksi rakennettavaan draft-tilaisuuteen.

SAJL:n tavoitteena on saada draft-tapahtumasta suora yhteys myös Suomen katsomoihin – milloin ikinä tuo tilaisuus nyt sitten järjestetäänkään.