Trojans – Huskies 17.07.2017

Raportti

 

Relico Trojans Turun ja Hämeenlinna Huskiesin välisestä ottelusta muodostui viihdyttävä taistelu, vaikkei voittajasta epäselvyyttä ensimmäisen puoliajan jälkeen ollutkaan. Ailahtelevasti viimeviikkoina hyökännyt Huskies pelasi Turussa varman päälle, meni avausneljänneksellä johtoon ja liihotti 14–32 -voittoon. Trojans voitti ottelun toisen puoliajan 14–10, mutta turkulaisten taistelusta huolimatta hämeenlinnalaisten johto ei ollut missään vaiheessa uhattuna.

Ottelun ykköstähti oli viimekauden kotikentällään pelannut Huskies-laitahyökkääjä Roman Runner. Kaiken kaikkiaan Runner eteni Stan Bedwellin heitoista kymmenellä kiinniotolla 154 jaardia ja teki avauspuoliajalla kaksi osumaa – kumpikin näyttävän kiinnioton päätteeksi.

Roman Runnerin yksikätinen rosvous:

Huskiesin teemana ottelussa oli olla menettämättä palloa, ja siinä vierasjoukkue myös onnistui. Bedwell vältti turhia riskejä heitoissaan ja pelasi kaiken kaikkiaan kelpo ottelun – tuloksena lähes 350 jaardia ja kolme heitettyä touchdownia. Runnerin kahden maalin lisäksi heittomaalin teki myös Niko Lester. Kaksi kertaa Huskies onnistui avauspuolikkaalla myös kahden pisteen lisäpisteessä, joista vastasivat Tommi Pinta ja Arkadi Meerschout – kumpikin Bedwellin heitoista.

Huskiesin juoksupuolustus osoitti jälleen torstaina kuuluvansa liigan parhaimmistoon. Kotijoukkueen avauspuoliajan pisin juoksu oli pelinrakentaja Zach Bartlowin 13-jaardinen, mutta juoksupelien nettojaardit olivat tauolla silti lukemassa 9 jaardia. Huskiesin puolustuksen linja pelasi loistavan ottelun.

Puoliajalla ottelu oli lukemissa 0–22.

 

Huskies säästelee, Trojans taistelee

Toinen puoliaika oli pitkään yksi kauden 2017 eriskummallisimmista. Joukkueet etenivät vuorotellen lähelle maalialuetta, mutta vuorotellen myös keinot, tila ja yritykset loppuivat kummallakin kesken ja pisteet jäivät ottamatta. Trojans ei pystynyt haastamaan Huskiesin puolustusta lähellä päätyä ja Huskies vastaavasti hankaloitti omaa peliään rangaistuksilla, joita vierasjoukkueelle kirjattiin ottelussa yhteensä 119 jaardia.

Kolmannella neljänneksellä kyllä nähtiin yksi pistesuoritus, kun Trojansin Ville-Valtteri Suojanen joutui lentopotkupelissä potkaisemaan pallon omasta päätyrajasta yli. Tästä Huskies tienasi kaksi pistettä.

Kotijoukkueen hyökkäys piristyi toisella puoliajalla, mitä tosin edesauttoi Huskiesin pelaajakierrätys. Hämeenlinnalaisilla on tärkeä ottelu Wasa Roaylsia vastaan lauantaina, ja muun muassa Tahj Jones ei toisella puoliajalla pelannut. Jobin postia Huskiesille toi puolestaan takamies Daniel Mackenzien loukkaantuminen.

Bartlowin heitoista jaardeja keräsivät Jaakko Tirkkonen ja Andy Misiuro. Lisäksi Bartlow ja Josh Quezada saivat muutamaan kertaan onnistumisia myös juoksupeleissä. Lopulta vajaat neljä minuuttia ennen loppua Bartlow löysi heitollaan maalialueelta Magnus Riihimäen ja heti perään Quezadan. Näiden myötä Trojans nousi 8–24 –tilanteeseen.

Kavennusosuman jälkeen Trojansin lyhyt aloituspotku ei onnistunut, ja Huskies sai vielä kerran pallon. Eemi Huhtinen otti hyökkäyksen pelinjohdon hoitaakseen ja heitti muun muassa nappiheiton Juuso Alakoskelle, minkä perään Lester teki ottelun ainoan juoksu-touchdownin. Kun Huhtinen löysi lisäpisteessä Pekka Tirrin, oltiin lukemissa 8–32.

Vielä kerran Trojans kuitenkin ponnisti tulostaululle. Hyvän ottelun pelannut Bartlow rakensi viimeisen 1,5 minuutin aikana  heitoillaan maalipaikan, ja juoksi lopulta itse ottelun loppulukemiksi 14–32.

Zach Bartlow poraa pallon kattilankokoisesta ikkunasta Magnus Riihmäen käsiin:

 

Kumpikaan hyökkäys ei ottelussa menettänyt palloa kertaakaan. Huskies eteni 425 jaardia ja Trojanskin selvästi keskiarvoaan enemmän eli 297 jaardia. Puolustukset eivät silti ilman urotekoja jääneet. Trojans säkitti Bedwellin neljästi ja Huskies Bartlowin kolmesti. Trojansin Ville-Valtteri Suojanen taklasi 9,5 kertaa, joista yksi oli säkitys. Lisäksi Suojaselle merkittiin kolme puolustettua heittoa. Huskiesin ykköstaklaaja oli David Izinyon kuudella pysäytyksellään.

Voitto nosti Huskiesin sarjataulukossa Royalsin ohitse kolmanneksi. Nämä joukkueet kohtaavat Hämeenlinnassa lauantaina erittäin tärkeässä ottelussa. Trojans jatkaa edelleen ilman voittoja sarjan viimeisenä. Seuraavan kerran Trojans pelaa vasta vajaan kahden viikon kuluttua, jolloin turkulaiset saavat kotiottelussaan vastaansa Tampere Saintsin.

Eero Ylivarvin analyysi ottelusta:

 

Vaahteraliiga, 10. peliviikko:

MA 17.07.2017 | 18:30 | Yläkenttä, Turku:

Relico Trojans Turku – Hämeenlinna Huskies 14–32 (0–16, 0–6, 0–2, 14–10)

Tilastot

 

Vaahteraliigan 11 peliviikko sisältää kolme merkittävää ottelua. Torstaina kärkiottelussa Porvoo Butchers ja Helsinki Roosters ovat vastakkain Porvoossa. Lauantaina Huskies isännöi Wasa Royalsia ja maanantaina puolestaan kohtaavat Tampereella Saints ja Seinäjoki Crocodiles.

 

Kuvat:

Hilarious Hobbit / Anu Tiilikainen

Ennakko

Vaahteraliigan 10. peliviikko valmistuu maanantai-iltana Turussa, kun Relico Trojans saa vastaansa Hämeenlinna Huskiesin. Sarjataulukon ja aiemman kohtaamisen perusteella vieraat ovat selvä suosikki. Huskies on sarjataulukossa jaetulla kolmannella sijalla ja voitti Trojansin ensimmäisessä joukkueiden kohtaamisessa 28–0. Trojans on sarjassa viimeisenä ilman voittoja. Monelle hämeenlinnalaiselle ottelu on ensimmäinen Yläkentällä, mutta vastapainona useampikin Huskies-pelaaja on pelannut Trojansin paidassa Vaahteraliigaa enemmän kuin nykyisessä joukkueessaan. Tämä luo varmasti lisää sähköä otteluun.

Trojansin hyökkäys on saanut alkukauden vaikeuksien jälkeen kapitalisoitua hyökkäyksensä etenemistä myös pisteiksi. Pelinrakentaja Zach Bartlow on tuonut Josh Quezadan juoksun rinnalle heittovarmuutta, ja Huskiesin kovaa puolustusta vastaan Trojansin onkin pystyttävä pitämään pelinsä monipuolisena – sekoitettava heittoa ja juoksua hämäyksiä mukaan sotkien. Trojansin edellisessä ottelussa Porvoossa Butchers sai ladattua Bartlowille jatkuvasti painetta, joten turkulaisten hyökkäyksen linja joutuu Alex Haldanen ja muiden Huskies-puolustajien edessä testiin myös maanantaina. Mikäli Bartlow saa aikaa operoida, kasvavat Trojansin hyökkäyksen mahdollisuudet eksponentiaalisesti.

Trojansin juoksupelissä Quezadalla on päävastuu, mutta myös pelinrakentaja Bartlow pystyy taakkaa jakamaan ja pakottaa puolustajat huomioimaan omat juoksunsa. Huskiesin tukimiehistä David Izinyon on vahva keskellä ja nopea Tahj Jones puolestaan lentää laidoille lakaisemaan pallonkantajia. Linjassa muun muassa ex-troijalaiset Rickhard Helenius ja James Perrineau kuuluvat liigan parhaimpiin torjuntamiehiin juoksua vastaan. Heleniuksen sekä toisen turkulaislähtöisen puolustajan Juha Yli-Arvelan pelistatus on merkitty epävarmaksi ottelun aattona.

Viimeotteluiden perusteella Bartlowin ykköskohteet heitoissa ovat Andy Misiuro sekä Jaakko Tirkkonen. Thach Mai Tri on ollut pitkään sivussa eikä Kyle Bowpitt ole väläytellyt kuin ajoittain. Huskiesilta löytyy hyviä miesvartijoita, sillä paljon puhuttujen Niko Lesterin ja Roman Runnerin lisäksi muun muassa Aku Kattainen pelaa loistavaa tulokaskautta.

Roman Runner on tehnyt kauden aikana 10 touchdownia ja kaiken kaikkiaan 62 pistettä. Maanantaina hän on jälleen kokoonpanossa levättyään edellisen ottelun. Kuva: Hilarious Hobbit / Anu Tiilikainen

Pallonmenetykset murentaneet Huskiesin tehokkuutta

Alkuhuuman jälkeen Huskiesin hyökkäys on käynyt läpi vaikean ajanjakson. Vielä kuukausi sitten joukkue pelasi hurmioituneen avauspuoliajan Vaasassa takoen 28 pistettä kahden neljänneksen aikana, mutta tuon jälkeen tahti on hidastunut: Roostersia vastaan 8, Butchersia vastaan 8 ja Crocodilesia vastaan 22 pistettä. Pallonmenetyksiä noissa otteluissa sattunut 12 kappaletta, ja niistä vastustaja on sarjanousijaa rokottanut 37 pisteen verran. Selvää siis on, että pallovarmuuden on oltava parempaa, mikäli Huskies haluaa löytää jälleen alkukauden peli-ilon.

Hämeenlinnalaisten päävalmentaja-pelinrakentaja Stan Bedwell kuuluu hänkin entisiin Trojans-pelaajiin ja oli johdattamassa turkulaisia takaisin liigaan kauden 2013 päätteeksi. Maanantaina Bedwell saa merkittävän palan takaisin hyökkäykseensä, kun Roman Runner on yhden ottelun huilin jälkeen jälleen pelikuntoinen. Vaahteraliigan pistetilaston kärjessä oleva Runner edusti vuosi sitten Trojansia, ja tuo panoksensa heittopeliin molemmin puolin palloa ja on lisäksi yksi liigan vaarallisimpia palauttajia. Runnerin lisäksi Lester ja Tommi Pinta (ex-Trojans) sekä Ruben De Ruyter ja Juuso Alakoski muodostavat Bedwellille tehokkaan vastaanotto-osaston.

Trojansin puolustuksen osalta kysymys kuuluu: kuinka monta puolustajaa riittää pitämään Huskiesin juoksupelin kurissa? Bedwellin pelikirjassa juoksu on pelkkä heittopelin varavaihtoehto, ja vastaavasti Ilkka Koiranen ja Greg Robinson ovat erinomaisia juoksupuolustajia. Edellisessä Huskies-ottelussa Robinson pelasi selvästi toipilaana, mutta pystyy täydessä pelikunnossaan aiheuttamaan rutosti ongelmia Huskiesin hyökkäykselle niin säkitysten, paineen kuin kiinnipitorangaistustenkin muodossa.

Heittopuolustukseen Trojans tarvitsee ehdottomasti Ville-Valtteri Suojasen, joka loukkaantui Trojansin edellisessä ottelussa. Myös Heikki Toivolan sekä konkari Seikko Vennelän pystyttävä venymään parhaimpaansa niin pallontavoittelu- kuin taklaustilanteissa.

 

Trojansin pelinrakentaja Zach Bartlow on kolmessa ottelussaan heittänyt 505 jaardia ja yhden touchdownin. Lisäksi hän on juossut 111 jaardia ja yhden touchdownin. Kuva: Kari Toivonen

 

 

Vaahteraliiga, 10. peliviikko:

MA 17.07.2017 | 18:30 | Yläkenttä, Turku:

Relico Trojans Turku – Hämeenlinna Huskies

Live-tilastot

Ottelu suorana lähetyksenä Ruudussa, jossa ennakkostudio käynnistyy jo klo 18.00. Lisäksi selostuksen voi kuunnella Suplassa.

Kuuntele TeeDee-podcastin otteluennakko.

Kuvat:

Hilarious Hobbit / Anu Tiilikainen

Kari Toivonen

Live-tilastot

Aloituskokoonpanot

Trojans:

Hyökkäys:

Puolustus:

QB  7 Zach Bartlow DE 97 Henri Juote
RB 2 Josh Quezada DT  60 Peter Högström
WR 13 Magnus Riihimäki DT 6 Greg Robinson
WR 7 Kyle Bowpitt DE 53 Antero Kivinen
WR 14 Andy Misiuro LB 34 Miko Ylikoski
WR 80 Jaakko Tirkkonen LB 3 Ilkka Koiranen
LT 68 Jussi Jalonen LB 11 Frederic Casteels
LG 60 Tuomas Tammero CB 32 Heikki Toivola
C 75 Tuomas Koivikko SS 47 Seikko Vennelä
RG 72 Tuomas Hvitfelt FS 21 Ville-Valtteri Suojanen
RT 67 Mikael Lindroos CB 27 Jani Karvinen

Epävarmat:

Poissa: Leo Lundberg, Mikko Rajala

Huskies:

Hyökkäys:

Puolustus:

QB 9 Stan Bedwell DE 99 Jani Lindqvist
RB 16 Arkadi Meerschout NT 18 James Perrineau
WR 11 Roman Runner DE 91 Aatu Suhonen
WR 3 Ruben de Ruyter LB 10 Alex Haldane
WR 8 Tommi Pinta LB 43 David Izinyon
WR 23 Niko Lester LB 5 Tahj Jones
LT 75 Sami Rantanen CB 11 Roman Runner
LG 67 Ville Järvinen DB 4 Sami Haantaus
C 51 Alex Malchow FS 13 Aku Kattainen
RG 64 AP Reinikainen DB 20 Daniel Mackenzie
RT 70 Jonathan Ashton CB 23 Niko Lester

Poissa: Joni Virtanen, Joonas Alakoski

Epävarmat: Juha Yli-Arvela, Eero Saarinen, Rickhard Helenius, Christer Berg

Tuomariryhmä:

Päätuomari Veikko Lamminsalo
Aputuomari Perttu Hautala
Linjatuomari Jani Sipi
Rajatuomari Jukka Kalliokoski
Sivutuomari Joonas Seppelin
Kenttätuomari Anni Tähtinen
Takatuomari Juhani Bruun