Roostersin heittosirkus liikaa Crocodilesille

Roostersin salama alku ja neljä heittomaalia ensimmäisellä neljänneksellä asettivat askelmerkit ottelulle, jonka Roosters vei nimiinsä lukemin 61-36 (40-14). Ottelussa tehtiin myös historiaa, sillä Roosters pelinrakentaja Miro Kadmiry heitti ottelussa kahdeksan maalia ja ohitti näin yhden kauden maalitilastoissa suomalaisten kärkisijaa pitäneen Petrus Penkin. Kadmiry on tällä kaudella heittänyt nyt 42 maalia, kun Penkki heitti parhaalla kaudellaan 40 maalia. Kokonaismaalimäärässä Kadmirylla (114) on vielä matkaa Penkin (224) lukemiin. Kadmiryn kahdeksan maalia ottelussa sivusi myös Robert Johnsonin tekemään seuraennätystä vuodelta 2008. Roosters laitahyökkääjistä Nnamdi Agude teki myös seuraennätyksen tekemällä kuusi kiinniottomaalia ottelussa.

Crocodiles hyökkäyksessä Jonathan Baker heitti 252 jaardia ja kolme maalia. Onnistuneita heittoja (17) olisi voinut olla useampiakin, mutta pallot putoilivat harmittavan usein kiinniottajien käsistä. Patrick McKoy-Wilson nappasi neljä kiinniottoa ja teki näillä kaksimaalia edeten 104 jaardia. Myös Stephane Fortes sai neljä kiinniottoa ja yhden maalin nimiinsä. Eniten kiinniottoja nappasi kuitenkin keskushyökkääjä Christian Powell (5). Powell jyräsi myös tunnetun vahvasti juoksupeleillä ja 26 kannolla jaardeja kertyi 108 ja maaleja kaksi.

Kadmiryn ja Aguden lisäksi Roosters onnistujia hyökkäyksessä olivat Karri Pajarisen poissaollessa keskushyökkääjänä tuuranneet Esa Vanhoja (10-60-0) ja Adam Connette (6-51-0) sekä laitahyökkääjistä kaksi maalia kuudella kiinniotolla tehnyt Ville Karhinen. Aguden 11 kiinniottoa 208 jaardia ja kuusi maalia olivat kuitenkin komeimmat luvut kiinniottajista. Kadmiry heitti toista kertaa kaudella yli 400 jaardia. Yhden TD:n heitti myös Roostersin kakkospelinrakentaja Henri Väänänen.

Puolustuksissa Crocodilesin Jaska Värinen  säkitti Kadmiryn kahdesti ja ehti saalistamaan 8,5 taklausta. Crocodilesin ahkerin taklaaja oli tänään kuitenkin Dejvion Steward. Roostersista Okko Outinen ja Santtu Äyräväinen kirjauttivat tilastoihin 5,0 taklausta.

Voiton myötä Roostersin asema sarjan kärjessä vankistui, kun taas Crocodiles käy kovaa kamppailua pudotuspelipaikasta. Crocodiles matkaakin ensi viikon torstaina tärkeään otteluun Kuopio Steelersin vieraaksi, kun taas Roosters on perjantaina Saintsin vieraana Tampereella. Steelers (5-2) ja Saints (1-6) kohtaavat huomenna lauantaina Tampereella kierroksen viimeisessä ottelussa. Jos et pääse paikanpäälle Pyynikille nauttimaan tunnelmasta näet ottelun myös Ruudusta.

Roosters – Crocodiles 61-36 (40-14)

1. neljännes

7-0 Agude, lisäpiste Niskanen (video)

14-0 Agude, lp Niskanen (video)

21-0 Agude, lp Niskanen (video)

27-0 Karhinen, lp epäonnistui (video)

2. neljännes

27-6 Wilson, lp epäonnistui (video)

33-6 Connette, lp epäonnistui (video)

33-14 Fortes, lp(2) Baker (video)

40-14 Agude, lp Niskanen (video)

3. neljännes

40-20 Powell, lp epäonnistui (video)

4. neljännes

47-20 Karhinen, lp Niskanen (video)

47-28 Wilson, lp(2) Wilson (video)

54-28 Agude, lp Niskanen (video)

61-28 Agude, lp Niskanen (video)

61-36 Powell, lp(2) Wilson (video)