Crocodilesille avausvoitto – Saints heräsi liian myöhään

Vaahteraliigan torstai-ottelussa Seinäjoen OmaSp Stadionilla olivat vastakkain kaksi voitotonta joukkuetta. Illan päätteeksi ainoastaan vierasjoukkue Tampere Saints jatkaa ilman voittoa. Kotijoukkue Crocodiles sen sijaan otti avausvoittonsa numeroin 29–14 (22–0).

Crocodiles iski otteluun varsinaisella salama-alulla, sillä heti ensimmäisellä ottelun yrityksellä Dijon Washington teki pelinrakentaja Brett Arriveyn heitosta 56-jaardisen touchdownin. Kyseessä oli Crocodilesin kauden ensimmäinen heitto-touchdown. Toinen hyökkäyksessä keikkaa tehnyt takamies Juhani Koivumäki koppasi Arriveyn heitosta kaksi lisäpistettä. Crocodiles johti siis 8–0, kun ottelua oli kulunut 16 sekuntia.

Kotijoukkueen hyökkäys teki avauspuolikkaalla tasaisesti tulosta. Arrivey oli ennen torstaita heittänyt koko kaudella yhteensä 284 jaardia. Nyt jaardeja syntyi jo avauspuolikkaalla 164. Anthony Brooks koppasi kahdeksan heittoa. Lisäksi sekä Jaska Värinen että Arrivey itse juoksivat kelvollisesti jaardeja. Harva osasi tuossa vaiheessa aavistaa, että toisella puoliajalla Arrivey ei enää heittänyt jaardiakaan.

Pelinrakentja Arrivey puski lähietäisyydeltä itse Crocodilesille seuraavan touchdownin. Konkaripotkaisija, urallaan yli 400 pistettä potkinut Tomi Natri onnistui lisäpisteessä ja näin kotijoukkue johti ensimmäisen neljänneksen jälkeen 15–0.

Dijon Washington karkaa avausmaaliin:

Tamperelaishyökkäykselle avauspuolikas oli murheellinen. Laitahyökkääjistössä viilettivät sekä Espanjasta palannut Henri Laine ja nuorempi Laineen veljeksistä, Ilari, ja veljespari keräsikin ottelussa yhteensä yhdeksän kiinniottoa ja 185 jaardia. Ensimmäisellä puoliajalla kuitenkin jokaista onnistumista kohden Saints epäonnistui kahdesti. Kahden rähmäyksen lisäksi pelinrakentaja Yeldell heitti yhden syötönkatkon. Lisäksi Yeldell säkitettiin kahdesti syvällä aloituslinjan takana, joiden myötä Saintsin juoksujaardit olivat avauspuolikkaan jälkeen 47 jaardia pakkasella.

Saintsin epäonnistuminen pohjusti myös Crocodilesin kolmannen touchdownin. Omassa päädyssä neljännen yrityksen aloitussyöttö leijaili lentopotkaisijan yli ja linjapuolustaja Filip Zacok peitti pallon jaardin päästä maalialueesta. Hetken päästä Joonas Raatikainen teki Arriveyn heitosta maalin. Natrin potkun jälkeen puoliajalle lähdettiin lukemissa 22–0.

Saintsin ilonaiheet olivat löytyivät avauspuolikkaan osalta puolustuksesta. Italian maajoukkuelinjamies Andrea Pasquali pelasi kauden ensimmäisen ottelunsa ja otti yhden säkityksen. Lahjakkaat, nuoret takamiehet Benjamin Ylipää ja Ronny Lehmussaari ottivat syötönkatkot.

Juzz Tiny ja ottelun pisin touchdown:

Toinen puoliaika oli Saintsin – kiri loppui kuitenkin kesken

Puoliajan jälkeen kentän valtasi vesisade. Crocodiles pelasi jatkossa varman päälle juoksupainotteisesti ja tuntui selvästi tyytyvän tilanteeseen. Kotijoukkue sai toisella puoliajalla kokoon vain kerran uusiin yrityksiin oikeuttavan matkan. Muun muassa Brooks katosi kuvasta täysin, sillä Arriveyn heitoista ei toisella puolikkaalla ei onnistunut yksikään.

Saintsin parhaan terän puolestaan veivät kolmannella neljänneksellä rangaistukset blokkipelissä, ja useampikin vierasjoukkueen onnistunut hyökkäyspeli tuotiin takaisin. Kerran Raleigh Yeldell pohjusti juoksullaan hyvän tilanteen lähelle maalialuetta, mutta tuolloinkin Saintsin yritykset loppuivat kesken. Crocodilesin puolustus joutui toisen puoliajan tulemaan toimeen ilman linjamies Filip Zacokia, joka loukkaantui avausjaksolla, mutta vastaavasti muun muassa Cory Magwood tuntui olevan kaikkialla.

Maalittoman kolmannen neljänneksen jälkeen nähtiin päätöserän alussa nähtiin toisinto ottelun avauksesta. Tällä kertaa asialla oli Henri Laine, joka Yeldellin heitosta iski Saintsin avauspisteet 61 jaardin touchdownilla. Jarkko Ylä-Häkkinen potkaisi tilanteeksi 22–7. Ennen Laineen touchdownia Saints oli pelannut 13 neljännestä ilman pistettä.

Yksi Saintsin pirteimmistä pelaajista Seinäjoella oli Juzz Tiny. Portugalilaishyökkääjä pelasi energisesti ja aggressiivisesti aina saatuaan pallon. Neljä ja puoli minuuttia ennen loppua Tiny murtautui linjan läpi ja löysi vasemmalta laidalta väylän maalialueelle asti. 81-jaardisen suorituksen jälkeen Ylä-Häkkinen kavensi tilanteeksi 22–14.

Huolimatta Saintsin kiristä, ottelun kaksi viimeistä onnistumista kirjattiin Crocodilesille. Ensin Brooks otti illan toisen syötönkatkonsa, kun peliaikaa oli jäljellä ainoastaan reilut kaksi minuuttia. Hetkeä myöhemmin Värinen puhkaisi 62-jaardisella juoksulla Pyhimysten puolustuksen. Natri sinetöi Crocodilesin voittolukemiksi 29–14.