Crocodiles voittaa runkosarjan – Trojansin alun karkumatka ei riittänyt Seinäjoella

CrocodilesTrojansScore

Vaahteraliiga-kauden 2016 runkosarjan viimeinen ottelukierros käynnistyi jännittävällä taistelulla Seinäjoella. Kotijoukkue Crocodiles oli lopulta hämärtyvässä elokuun illassa parempi lukemin 31–26 (24–19), mutta vierasjoukkue Anders Trojans Turku osoitti myös, että turkulaiset ovat valmiita pudotuspeleihin.

– Ottelu ratkesi tänään pallonriistoihin, Crocodilesin päävalmentaja Henri Kotanen arvioi ottelun jälkeen. – Ja siihen, että saimme pidettyä joukkueen kasassa.

Ottelun alussa se oli kuitenkin nimenomaan Trojans, joka repi irtopallot itselleen. Neljällä ensimmäisellä hyökkäysyrityksellä Crocodiles rähmäsi pallon kahdesti. Ensimmäisen riiston päätteeksi Chris Douglas punnersi pallon maaliin ja seuraavan pudonneen pallon Ilkka Koiranen palautti suoraan touchdowniksi. Kolmessa minuutissa vieraat karkasivat 0–13 -johtoon.

Spencer Cutlan kavensi kenttäpotkumaalilla, mutta tämän Trojans-pelinrakentaja Max Shortell kuittasi runnomalla pallon lähietäisyydeltä maaliin.

Tilanteessa 3–19 kotijoukkue heräsi. Niko Lester juoksi sivurajaa pitkin kavennuksen ja Andre Feuerherdt koppasi kaksi kaaripalloa maalialueella korkealta kiinni. Heiton kaikkiin kolmeen osumaan tarjosi Justin Sottilare. Crocodiles voitti toisen neljänneksen 21–6 ja siirtyi puoliajan loppuhetkillä ensimmäistä kertaa johtoon. Reilut 1,5 tuntia kestäneen ensimmäisen puoliajan päätteeksi tauolle siirryttiin lukemissa 24–19.

– On käsittämätöntä, että menetimme 3–19 -johdon, Trojansin päävalmentaja Mikko Virolainen harmitteli. – Meille tuli muutama merkkausvirhe, joista tulos näkyi välittömästi taululla.

2016-08-19 1256 kopio
Crocodilesin saksalaislaitahyökkääjä Andre Feuerherdt koppasi toisen neljänneksen lopulla kaksi touchdownia. Kuvan kiinnioton jälkeen Crocodiles siirtyi ensimmäistä kertaa johtoon. Kuva: Olli-Matti Matihalti

Juoksupelit pysyivät puolustajien pihdeissä

Crocodilesin keskushyökkääjä Stevie Strother pelasi viikko sitten erinomaisen debyytin Vaahteraliigassa, mutta perjantaina Trojansin puolustus piti Koirasen, Sami Toivosen ja Niall Scott-Grantin johdolla Strotherin jaardin kurissa eikä yhdysvaltalainen saanut lopulta kasaan kuin 40 jaardia. Juurikaan enempää ei tarjottu Trojansin Douglasille, jonka saalis oli 44 jaardia. Ottelun pisin juoksupeli oli 14 jaardia, jonka juoksi yllättäen Crocodiles-pelinrakentaja Sottilare.

Erityisesti kolmas neljännes oli puolustusten juhlaa. Uudet yritykset vaativat runsaasti työtä ja joukkueet sahasivat edes takaisin keskikenttää. Ero pysyi sitkeästi viidessä pisteessä.

2016-08-19 1206
Niko Lester oli jälleen näkyvä niin laitahyökkääjänä kuin potkunpalauttajanakin. Puolustuksessa Lester pelasi ainoastana ottelun päätösneljänneksellä. Kuva: Olli-Matti Matihalti

Päätösneljänneksellä Cutlan oli kasvattamassa potkumaalilla kotijoukkueen johdon kahdeksaan pisteeseen, mutta tuon tilanteen Trojans pääsi torjumaan. Hetken päästä oli Trojansin vuoro edetä maalialueen läheisyyteen, mutta tuolloin yritykset loppuivat 12 jaardin linjalla kesken. Viimehetkillä molemmat lopulta onnistuivat vielä maalinteossa. Ensin Lester teki ottelun toisen osumansa ja päätösnumerot 31–26 iski Shortellin heitosta Roman Runner, joka pelasi perjantaina runsaasti myös hyökkäyksen puolella.

– Runkosarjan voitto tarkoittaa play off -peliä lauantaina ja valmistautumista Saintsia/Royalsia vastaan, Henri Kotanen pohti tuoreeltaan pelin jälkeen.

– Ja ei kautta ilman mitalia – pronssi on nyt varma.

Viimeisen lauseen Kotanen kuitenkin lisäsi kaikkea muuta kuin kylläisenä.

Runkosarjan voittajana Crocodiles sai valita päivän, jolloin pelaa välieränsä. Crocodilesin valittua pelipäiväksi lauantain, pelataan Helsinki Roostersin ja Trojansin välinen välierä sunnuntaina. Välierät pelataan näin ollen seuraavasti:

LA 27.08.2016 | 15:30