Zach Wright Butchers puolustukseen kaudelle 2023

Porvoon Butchers on solminut kautta 2023 koskevan sopimuksen yhdysvaltalaisen Zach Wrightin kanssa. Puolustuksen takakentällä safetyn paikalla pelaava Wright on joukkueen kolmas USA-pelaaja.

Zach Wright on Butchersin toinen puolustuksen takakentälle kiinnittämä yhdysvaltalaispelaaja. Wright pelasi yliopistopelinsä Idaho State Universityssä (NCAA D1).  Vuosille 2017-2021 ajoittuvan yliopistouransa aikana hän pelasi 33 ottelua joista tilastoihin 49 taklausta.  24-vuotiaalla safetyllä oli erityisen suuri rooli joukkueensa erikoisjoukkuepeleissä.

Wright pelasi kaudella 2022 neljä ottelua Saksan GFL:ssä Straubing Spidersissa. Taklauksia peleissä kertyi 20 ja kertaalleen mies onnistui katkaisemaan vastustajan heittoyrityksen. Takapuolustajaksi värvätty yhdysvaltalainen joutui kauden lopulla urakoimaan myös keskushyökkääjän roolissa Spidersin suomalaisyleisöllekin tutun  tähtikeskushyökkääjä Lamar Carlswellin loukkaannuttua.  Kauden päättävässä pelissä Potsdam Royalsia vastaan Wrigh eteni pallon kanssa 99 jaardia tehden kolme touchdownia. Oletettavaa on, että miestä tullaan näkemään myös keskushyökkääjän paikalla Porvoossa.

Butchers päävalmentaja Lasse Voipio on tyytyväinen värväyksestä ja kertoo miehen roolista joukkueessa näin:

– Olen todella innostunut, että saimme Zachin signattua tälle kaudelle. Viime vuonna hän pelasi Krippe Natusen kanssa GFL:ssä, joten meillä oli ensikäden tietoa herran todellisesta iskukyvystä. Zachista saimme pelaajan, joka pystyy auttamaan meitä monella rintamalla ja häntä tullaan näkemään paljon kentällä tänä kesänä, todennäköisesti juuri siellä missä pallokin on.

Zach Wright on kolmas yhdysvaltalaispelaaja Porvoon Butchersin rosterissa kaudella 2023. Aiemmin Butchers on julkaissut  Brandon Gwinnerin (QB) ja Bikembe Kearneyn (DB) sopimukset.

Lähde: Butchers

Kuva:  Idaho State University