Helsinki Wolverines esitteli uudet tavoitteet sekä valmennustiiminsä

Kaudella 2022 Vaahteraliigassa kolmannelle sijalle yltänyt Helsinki Wolverines on uudistamassa toimintaansa kovalla kädellä.  Päävalmentajan paikan ottanut Pekka Lamminsalo on kerännyt uuteen valmennustiimiinsä kymmenen valmentajan nimet.

Helsinki Wolverinesia kolmen edellisen kauden ajan valmentanut Michel Mattingly kertoi vuoden 2022 lopulla siirtyvänsä itävaltalaisen Graz Giantsin ruoriin. Mattinglyn kausilla helsinkiläiset ylsivät kertaalleen Vaahteramaljaan (2020) ja seuraavilla kausilla sarjan viidenteen ja kolmanteen sijaan. Kaudella 2023 päävalmentajan roolin ottaa Pekka Lamminsalo, joka lähtee rakentamaan menestystä pitkän tähtäimen suunnitelmalla.  Lamminsalo on johdattanut 2000-luvulla Wolverinesin naisten joukkueen neljä kertaa Suomen mestaruuteen vuosina 2017-2020.  Näin Lamminsalo linjaa seuran sekä nyt miesten vaahteraliigajoukkueen uutta suuntaa:

-Tavoite ei ole voittaa mestaruutta hinnalla millä hyvänsä. Tavoitteena on rakentaa joukkue sellaiseen asemaan, jossa pystymme olemaan pitkäjänteisesti kilpailullisia ja pitkässä juoksussa voittamaan useita mestaruuksia. Jotta tuohon tavoitteeseen pääsemme, tulee mielestäni joukkueelle rakentaa kestävä paikallinen pelaajapohja. Lisäksi tulee päätöksenteon olla pitkäjänteiseen tekemiseen pohjautuvaa, eikä yksittäiseen kauteen liikaa keskittyvää.

Itävaltaan Graz Giantsiin siirtyvä Michael Mattingly johdatti Wolverinesin kertaalleen Vaahteramaljaan (Kuva: Irja Vaateri)

Painopiste kotimaisten pelaajien kehittämiseen

Wolverines on seurana panostanut pitkään laajan pelaajaringin kokoamiseen tarjoten monipuolisesti pelimahdollisuuksia Vaahteraliigan ohelle myös SAJL:n divisioonissa. Edustusjoukkueen mukaan on mahtunut tosin paljon ulkomaalaisvahvistuksiakin. Nyt painopistettä ollaan suuntaamassa kotimaisen pelaajamateriaalin kehittämiseen nimenomaan liigajoukkueeseen.

-Meillä on seurana ollut poikkeuksellinen pitkä historia pitää yllä kahden tai jopa kolmen sarjatason joukkueita; sekä miehissä että naisissa. Olemme mielestäni aina olleet avoimia ottamaan ihmisiä mukaan joukkueeseemme. Meillä on pyritty aina pitämään huoli, että osallistumme jokaiseen ikäluokkaan junioripuolella, ja että meillä on terve määrä harrastajia kasvamassa. Kaikki tämä yhdessä mielestäni muodostaa yhden parhaista pelaajapoluista suomalaisessa jenkkifutiksessa.

Kauden 2022 viimeiseksi jääneessä välieräpelissä Wolverines – Crocodiles helsinkiläiset esittelivät avauskokoonpanon, jossa starttereiksi oli nimetty 12/22 ulkomaisen taustan omaavaa pelaajaa.   Viimeistään nyt Lamminsalo hyydyttää vastaavaa odottavien intoa näin:

-Ottaen huomioon sen määrän tuontipelaajia, joita meillä on aiempina vuosina rosterissa ollut, odotan, että uusi suuntamme voi alkuun olla haasteellinen, mutta en epäile hetkeäkään, ettemmekö pystyisi ottamaan haastetta vastaan.

Wolverinesin puolustusta koordinoi 2023 Joonas Kolunsarka, joka on ollut Lamminsalon tiimissä myös naisten joukkueessa

Helsinki Wolverines valmennus 2023

Tulevalle vaahteraliigakaudelle Lamminsalo on kerännyt ympärilleen 10 hengen valmennustiimin, joista ainoastaan kolme oli mukana edellisen syksyn pronssijoukkueessa.  Jukka Finni jatkaa hyökkäyksessä OL-valmentajana ja myös Mattinglyn tiimissä mukana olleet Ilari Lehterä ja Ville Heliö jatkavat uusissa rooleissaan.

Tuoreina valmentajina mukaan on saatu henkilöitä, joilla mm. pelaajataustaa Wolverines-joukkueissa aiemmilta vuosilta. Näin Lamminsalo kommentoi uudesta tiimistään:

-Rakentaessani valmennustiimiä, pyrin koko prosessin ajan pitämään joukkueemme arvot mielessä ja että valmennustiimi heijastaisi näitä mahdollisimman hyvin. Etenkin halusin ihmisiä, jotka ovat tiimipelaajia ja jotka omaavat kasvuhakuisen ajattelutavan. Jenkkifutiskokemus oli toisarvoista, koska uskon, että nykyosaamisen sijaan tärkeämpää on, miten nopeasti pystymme kehittymään tiiminä. Tällä jengillä on koen, että on hyvä ryhtyä töihin!

 • Pekka Lamminsalo, HC & OC
 • Joonas Kolunsarka, DC
 • Oskari Drockila, QB
 • Marcus Siiskonen, WR
 • Ilari Lehterä, RB
 • Jukka Finni, OL
 • Antti Korhonen, OL
 • Noam Calvache, DL
 • Ari Päivärinta, LB
 • Jauaries Loyola, DB
 • Ville Heliö, AC

Päävalmentaja Lamminsalo kertoo syyskauden prioriteettina olleen valmennustiimin rakentaminen ja kausisuunnitelman laatiminen.  Uusi HC on tutustunut joukkueen pelaajarunkoon ja käynyt lisäksi paljon keskusteluja uusien joukkueeseen värvättyjen ja siirtyvien pelaajien kanssa.  Pelaajauutisia seuralta on odotettavissa lähiaikoina, kun niin ikään uudistunut viestintätiimi ottaa parhaillaan tilannetta  haltuunsa. 

Lue myös:  Ei hinnalla millä hyvänsä: Helsinki Wolverinesin uusi suunta

Kuvat:  Ruutu+, Irja Vaateri