Yhdysvaltalainen Ikeem Allen Steelersin puolustukseen

Kuopio Steelers on julkaissut kauden 2021 kattavan pelaajasopimuksen yhdysvaltalaispelaaja Ikeem Allenin kanssa. Allen pelasi yliopistouransa Ohion kovatasoisessa Miami University Redhawksissa (NCAA Divisioona-I)

Mestarijoukkue Steelers on värvännyt puolustuslinjansa lukoksi 24-vuotiaan Ikeem Allenin. Neljän kauden ajan aloittavana linjamiehenä D1-yliopistossa pelannut  Allen palkittiin ensimmäisellä kaudellaan Defensive Newcomer of the Year pelaajaksi ja seniorivuotensa päätteeksi All-Mac valinnan lisäksi palkintokaappiin lisättiin joukkueen Defensive Power Player of the Year maininta.  Yliopistopeliensä ansiosta Allen oli rankattu hyvin NFL-sarjan draft-sivuilla, mutta hänenkään osalta ammattilaisura ei auennut Yhdysvalloissa.

Yliopisto-opintojen päätyttyä Allen siirtyi Australiaan Brisbane Rhinosin joukkueeseen. Allenin oli tarkoitus saapua Eurooppaan jo kaudella 2020, mutta koronavirus ja Saksan GFL-sarjan peruuntuminen esti esiintymisen Solingen Paladinsin miehistössä.

Pelit ratkaistaan linjassa

Steelrs-päävalmentaja Pekka Utriainen kertoo tuoreen värväyksensä taustoista seuran tiedotteessa näin

-Odotukset Ikeemia kohtaan ovat luonnollisesti erittäin korkealla, Vaahteraliigassa nähdään aika harvoin jenkkipelaajia tällä pelipaikalla. Me nähtiin tämä nyt ennen kaikkea mahdollisuutena, pelinrakentaja Bradleyn kaksoiskansalaisuus mahdollistaa kahden amerikkalaisen tuomisen puolustukseen. Pelit ratkaistaan linjassa on vanha lajiviisaus ja me uskotaan siihen sataprosenttisesti. Ikeem pystyy seisomaan tuplablokkeja vastaan, mutta nopeus riittää takuulla myös tekemään pelejä alakentällä niin heittoa, kuin juoksuakin vastaan.

-Puolustuksen linja alkaa jo näyttää varsin erinomaiselta, mutta mahdollisesti saadaan edelleen sinne lisää voimaa tässä harjoituskauden edetessä. Yksi yhdistävä tekijä viimeisten vuosien menestysjoukkueille Vaahteraliigassa on ollut se, kuinka monta osaavaa DL pelaajaa joukkueessa on ja varsinkin kun edessä on toivottavasti 14 pelin kausi, niin näitä raskaan työn raatajia tarvitaan erityisen paljon.

Steelersin puolustuslinjan rosterissa on ilmoitetun perusteella jo nyt leveyttä.  Ennen Allenin värväystä DL-rosteriin olivat nimettyinä Semmie Radji, Jani Lidqvist, Aatu Suhonen, Matias Kauppinen, Timi Tuominen, Jere Savolainen, Aapo Peräkorpi, Joona Keituri, Heikki Myöhänen ja Joel Halonen.

Kuopio Steelersin tiedotteessa Ikeem Allen kuvailee rooliaan pelaajana näin:

-Pelaajana kuvailen itseni johtajaksi ja tunnelman luojaksi. Olen se kaveri, johon kaikki voivat luottaa 110% jokaisessa tilanteessa. Olen dynaaminen puolustava linjamies, joka osaa pelata useita paikkoja. Rakastan fyysisyyttä, joten rakastan pelaamista keskellä tapahtumia tarjoamalla dominoivaa peliä juoksujen pysäytyksissä ja pelinrakentajan ahdistelussa heittopeleissä. Kentällä olen säälimätön ja liikkeelle lähdettyäni isken kaikkea vastaan tulevaa lujaa. Toivon tuovani joukkueeseen johtajuutta olemalla kovaa työtä tekevä esikuva muille.

Lähde: Steelers

Kuva: Miami University Redhawks

Tutustu myös Allenin high lights-videoon: