Kuopio Steelers paikkaa takakentän menetyksiään

Vaahteraliigan mestarijoukkue Kuopio Steelers paikkaa ripeästi mestaruusmiehistönsä kokemia puolustuksen takakentän menetyksiä. Vaasaan siirtyneen Tommy Kaczochan tilalle on värvätty saksalainen Lars Steffen.

Steelers vahvistaa puolustustaan kovan luokan eurooppalaisella puolustajalla, kun saksalaistakamies Lars Steffen liittyy joukkueeseen.  Steffen aloitti amerikkalaisen jalkapallon pelaamisen Saksan Düsseldorf Bulldozersin riveissä, josta mies siirtyi GFL joukkue Düsseldorf Panthersiin kovempien haasteiden toivossa vuonna 2015.  Steffen oli tuolla kaudella joukkueensa paras taklaaja. Hyvät suorituksen kentillä saivat suurjoukkue New Yorker Lionsin kaappaamaan miehen riveihinsä kaudelle 2016.

Steffen on edustanut New Yorker Lionsia aina tähän kauteen asti. Pandemian takia GFL:n kausi 2020 peruttiin, mutta kaudella 2019 Steffen kirjautti nimiinsä 53 taklausta, 2 syötönkatkoa ja 20 puolustettua heittoa ollen yksi joukkueensa johtavia puolustajia.

Lars Steffen suhtautuu pessimistisesti GFL-kauden 2021 toteutumiseen ja kuvaa syitä Vaahteraliigaan ja Steelersiin siirtymisestä joukkueen verkkosivuilla näin:

-Pandemiatilanne Saksassa vaikuttaa siltä, että tulevan kauden pelaaminen GFL:ssä on epävarmaa. Sen takia olen etsinyt itselleni uutta joukkuetta.  Jo viime kaudelle Vaahteraliiga kiinnosti minua, mutta toivoin loppuun asti, että kausi Saksassa pelattaisiin. Kuulin ystävältäni, että Steelers oli etsimässä takakentän pelaajaa, joten olin yhteydessä päävalmentaja Utriaiseen ja tunsin olevani tervetullut joukkueeseen heti aloitusviesteistä alkaen. Mielestäni Steelersillä on hyvä joukkue kasassa ja uskon, että joukkueella on mahdollisuus uudistaa mestaruutensa tulevalla kaudella.

Steelers on jo aiemmin värvännyt takakentälleen hollantilaisen Jeffrey Juurlinkin. Lisäksi kotimaisista takapuolustajista jatkavat offseason-rosterin perusteella Iiro Pekkarinen, Markus Ojainväli, Eero Vaija, Roni Laine ja Pekka Nykänen. Kauden 2020 mestaruusjoukkueen avaajista Kaczochan lisäksi kokoonpanosta puuttuu ranskalainen Max De Falcis, jonka joukkue 2021 on Les Aigles Rouges Nizzassa. Vaikuttaa kuitenkin siltä, että kuopiolaisten takakenttä tulee uusien palasten myötä rakentumaa samalla tavalla kiven kovaksi kuin mestaruuskaudella.

Lähde: Steelers

Kuva: Fabian Uebe

Vaahteramalja XLI:ssa Steelers-takakenttä löi ratkaisevan niitin keskellä sadetta. Katso takapuolustaja Max De falcisin hieno yksilösuoritys finaali-illalta.