Wolverines sopimukseen bahamalaisen laiturin kanssa

Helsinki Wolverines on julkaissut kautta 2021 koskevan sopimuksen Bahamalta kotoisin olevan Mavin Saundersin kanssa. Vuoden 2016 Orange Bowl voittaja valmistautuu parhaillaan Espanjan liigan finaaliin.

Liigan viime kauden hopeajoukkue Wolverines vahvistaa heittohyökkäystään massiivisella laitahyökkääjällä. Bahamalaisella Mavin Saundersilla on mittaa 195 senttiä ja painoa pelipaikalleen kunnioitettavat 115 kiloa. Biminin saarelta lähtöisin oleva Sauders pelasi yliopistouransa USA:ssa kahdessa NCAA:n 1-divisioonan koulussa, Florida Statessa (2014-2017) sekä Kansasissa 2018. Toistaiseksi Saudersin uran huippuhetki ajoittuu vuodelle 2016, jolloin sisemmän laitahyökkääjän paikalla pelannut jätti oli voittamassa Orange Bowlia Florida State Seminolesin riveissä.

Yliopistouransa jälkeen yhdeksi ikäluokkansa lupaavimmaksi laskettu Souders oli mukana Cleveland Brownsin ja Tampa Bay Buccaneersin rookie-leirillä 2019, mutta paikka NFL-joukkueisiin ei auennut. NFL:n drafteja edeltäneissä rankingeissa Soundersia pidettiin erityisesti suurena uhkana red zonella (insane red zone threat) ja myös blokkausvoima sai huomioita (great technique as a blocker in space, bullies defensive backs). Kookkaan laiturin heikkoudeksi laskettiin puuttuva irtiottonopeus (lacks breakaway speed). Pro day combinessa kellotettu 40 jaardin tulos 4,87 kertoo kuitenkin riittävästä nopeudesta vaahteraliigakentille.

Saunders taistelee Espanjan liigan mestaruudesta tulevana lauantaina Las Rozas Black Demonsin paidassa

Espanjan liigan finaalissa 15.5.

Sounders pelaa parhaillaan Espanjan liigan LG OLED Black Demonsin hyökkäyksessä Las Rozasissa Madridin kupeessa.  Joukkue kohtaa sarjan finaalissa tulevana lauantaina kestomenestyjä Badalona Dracsin ja ottelu on todennäköisesti seurattavissa suorana AFI-TV:ssä.  Laituri liittyy Wolverinesn harjoitusvahvuuteen finaalin jälkeen ja ehtii hyvin mukaan kauden avaukseen kesäkuun puolessa välissä.

Wolverines päävalmentaja Michael Mattingly on innoissaan Soundersin värväyksestä:

-Mavinin kaltainen pelaaja on valtavan hieno lisä joukkueeseemme. Hän on entinen 1-divisioonan pelaaja, jolla on kokemusta NFL-leirityksistä, joten hän on juuri sitä, mitä etsimmekin. Pitkänä, nopeana ja atleettisena hyökkäyksen aseena hän tulee olemaan vastustajajoukkueen puolustuksen painajainen. Hänen kaltaisensa pelaajia tulee vastaan harvoin, joten olemme erittäin mielissämme saadessamme Mavinin Wolverines-perheeseen.

Myös joukkueen hyökkäyksen koordinaattori Kari Leivoja kertoo seuran tiedotteessa halunneensa aina joukkueeseensa Soundersin kaltaisen ison laitahyökkääjän.

Wolverinesin hyökkäystä pelinrakentajan paikalta johtaa kaudella 2021 kokenut Cedric Johnson. Joukkue on aiemmin kertonut, että laiturimiehistössään pelaavat mm. Juuso Alakoski, Phung Nguyen, Niko Kantonen, Tero Rantanen ja kaikkiaan tusinan verran peliaikaa hakevia laitureita.

Bahamalainen Mavin Sounders on kolmas Wolverinesin EU:n ulkopuolisten pelaajien kiintiöön laskettava pelaaja. Kaksi muuta paikkaa kuuluvat Breon Allenille (RB) ja Dejion Lynchille (DB) jotka ovat jo liittyneet joukkeen harjoitusvahvuuteen.

Helsinki Wolverines avaa kautensa mkuukauden kuluttua lauantaina 12. kesäkuuta  Butchersin vieraana perinteisessä Porvoon päivän ottelussa.

Lähde: Wolverines

Kuva:  Fan Buzz