Wolverines jatkoi voittojen tiellä

Helsinki Wolverines (7-3) otti selvän 48-14 (35-7) voiton vierailevasta Tampere Saintsista (1-9). Saintsille ottelu oli jälleen vaikea sillä joukkue joutui lähtemään otteluun jälleen ilman pelinrakentajaansa Raymond Cottonia, joka parantelee loukkaantumistaan. Ilman todellista heittouhkaa pelannut joukkue ei odotetusti pystynytkään uhkaamaan kotijoukkueen voittoa.

Wolverines hyökkäyksessä pelinrakentaja Robert Johnson keräsi 307 heittojaardia onnistuen heitoissaan 18/22. Heitoilla syntyi neljä maalia, mutta myös yksi syötönkatko. Kiinniottajista RJ Long napsi kuusi koppia ja yhden maalin, Robertin velipoika Cedric teki kaksi maalia kolmesta kiinniotostaan ja Charles Wort liimasi yhden kolmesta kiinniotostaan maalialueella. Juoksuissa William Young kantoi palloa 13 kertaa tehden kolme maalia ja kirjaten 99 edettyä jaardia.

Saintsin hyökkäyksessä Tuukka Lehtonen kantoi palloa 25 kertaa ja vaikka kokonaisuus jäi 71 jaardiin, pääsi Lehtonen viimeisellä neljänneksellä myös maalialueelle pallon kanssa. Pelinrakentajan paikalla tuurannut CJ Okpalobi kantoi palloa 12 kertaa itse ja viimeisteli yhden maalin. Heittäminen ei onnistunut kovin kummoisesti, sillä 15 heitosta neljä päätyi omille ja kolme katkaistiin Wolverines puolustajien toimesta. Kokonaisetenemisessä Okpalobi kirjautti kuitenkin jälleen ottelun korkeimman jaardimäärän (226) palauttaen aloituspotkuja 200 jaardia ja otti myös joukkueensa ainoan syötönkatkon.

Puolustuksessa Wolverines tukimies Eric Irwin keräsi 6,5 taklausta ja Jabari Harris, Willy Lindfors ja Terrell Jackson nappasivat syötönkatkot. Erityisesti Harriksella oli paikkoja napata useampikin syötönkatko, mutta nyt näistä kirjattiin tilastoihin kolme maahanlyöntiä. Ottelun ainokainen säkitys jaettiin Benjamin Egbudiwen ja Juha Yli-Arvelan kesken. Saints puolustukseen palannut Tyler Broad keräsi 5,5 taklausta ja yhden maahanlyönnin.

Voiton myötä Wolverines piti itsensä mukana kamppailussa kotiedusta välieriin. Saintsille ottelu oli jatkumoa murheellisesti sujuneelle kaudelle, mutta saadessaan pelinrakentajansa toivottavasti vielä takaisin, pystynee kiusaamaan vastustajiaan.

Liigakierroksen viimeinen ottelu pelataan huomenna Vaasassa, jossa Royals (2-6) yrittää venyttää itseään vielä mukaan pudotuspelitaistoon kohdatessaan sarjakakkosen Kuopio Steelersin (7-2). Niille, jotka eivät pääse paikanpäälle Kaarlen kentälle Vaasaan, ottelun tarjoaa kotikatsomoihin Ruutu.

Wolverines-Saints 48-14 (35-7)

1. neljännes

6-0 Johnson, lisäpiste epäonnistui

13-0 Young, lp Jokinen

15-0 Saints oma maali

21-0 Young, lp epäonnistui

2. neljännes

21-7 Okpalobi, lp Alakoski

28-7 Wort, lp Jokinen

35-7 Long, lp Jokinen

3. neljännes

41-7 Johnson, lp epäonnistui

48-7 Young, lp Jokinen

4. neljännes

48-14 Lehtonen T, lp Alakoski