Crocodiles tarrasi kiinni välieräpaikkaan

Seinäjoki Crocodiles (4-5) tarrasi kiinni välieräpaikkaan kukistamalla vierailevan Porvoo Butchersin (3-6) niukasti 30-29 (14-16). Ottelu oli äärimmäisen tasainen ja lopullinen ratkaisu nähtiin vasta viimeisellä minuutilla, kun Butchers yritti kahden pisteen lisäpistepeliä mennäkseen johtoon kavennusmaalin jälkeen. Heitto seilasi kuitenkin pitkäksi ja Crocodiles peitti Porvoon lyhyen aloituspotkuyrityksen ja näin sarjapisteet jäivät Seinäjoelle.

Porvoo oli valinnut peliin juoksupainotteisen taktiikan ja juoksun toimiessa se pystyi käyttämään kelloa ensimmäisellä puoliajalla siten, että molemmille joukkueille kertyi vain neljä hyökkäysvuoroa. Kun Crocodiles vastaavasti toiselle puoliajalla kulutti kelloa pitkillä hyökkäysvuoroilla, nähtiin ottelussa vain kuusi tjodellista hyökkäysvuoroa per joukkue. Seinäjoella oli omat paikkansa tehdä piste-eroa enemmänkin, mutta molemmat potkumaaliyritykset epäonnistuivat.

Vieraiden hyökkäyksessä isoin onnistuja oli Isaak Marshall, joka eteni 98 jaardia 11 kannollaan. Erityisesti ensimmäisellä puoliajalla joukkueen käyttäessä Dayton Winniä hämäyksiin, Marshall puhkoi Crocodiles puolustusta tasaisesti. Winn teki kolme maalia, mutta jäi juoksuissa 86 jaardiin 20 yrityksellä sekä vain yhteen kiinniottoon. Juoksupelipainotteisuus näkyi myös siinä, että pelinrakentaja Hans Fortune heitti 22 kertaa, joista 12 onnistui. Matkaa näillä taittui 142 jaardia, mutta Fortune jäi ottelussa ensimmäistä kertaa tällä kaudella ilman heitettyä maalia. Lohdutukseksi mies juoksi joukkueensa avausmaalin, joka oli hänen ensimmäinen juoksumaali liigassa. Tobias Handirk napsi eniten kiinniottoja (6) ja jaardeja (88).

Crocodiles hyökkäyksessä Jonathan Baker heitti 20 kertaa, joista 14 onnistui. Jaardeja kertyi 263 ja maaleja 3. Stephane Fortes napsi kuusi kiinniottoa ja kaksi maalia, Spencer Cutlanin tehdessä joukkueen kolmannen heittomaalin. Keskushyökkääjä Christian Powell pysyi hyvin porvoolaisten pihdeissä, mutta 17 kannolla kertyi 84 jaardia. Kuten kolleegansa, myös pelinrakentaja Baker juoksi itse yhden maalin.

Puolustusten puolella eniten taklauksia ottelussa keräsi Kenneth Bradley (10.5). Seinäjoen takamiehet Amir Kilani ja Dejvion Steward saivat molemmat 7.5 taklausta. Ottelun ainoa säkki jaettiin Crocodilesin Hannu Saarimaan ja OJ Thompsonin kesken.

Voiton myötä Seinäjoki on nyt vahvoilla kamppailussa välieräpaikoista. Kun otteluita on jäljellä enää kolme, on Crocodiles nyt yhden voiton edellä Porvoota ja tasapisteissä sen edellä voitettuaan molemmat keskinäiset kohtaamiset. Ihan kahden kauppa neljännestä sijasta taistelu ei ole ja sekä Royals että Saints yrittävät punnertaa itsensä vielä mukaan taistoon. Pelien määrän huvetessa tappioihin ei kenelläkään näistä ole kuitenkaan juuri varaa.

Vaahteraliiga jatkuu huomenna perjantaina Helsingissä Wolverinesin (6-3) isännöi Tampere Saintsia (1-8) ja lauantaina vuorostaan Vaasa Royals (2-6) kohtaa Kuopio Steelersin (7-2). Näiden otteluiden jälkeen tiedetään taas lisää siitä, miltä asetelmat näyttävät.

Crocodiles – Butchers 30-29 (14-16) (high lights)