Wolverines haastaa Royalsin välierässä

Wasa Royals ja Helsinki Wolverines kohtaavat viikonlopun toisessa välieräpelissä. Joukkueiden keskinäisen runkosarjapelin vei Royals, mutta nousukuntoinen Wolverines on ottelun ennakkosuosikki.

Wolverines isännöi joukkueiden runkosarjakohtaamisessa Helsingissä. Voiton vei tuolloin Royals lukemin  26-36. Ottelussa  helsinkiläisjoukkue koki useampia loukkaantumisia, joista pelinrakentaja Chris Forcierin poistuminen kentältä kahden neljänneksen ajaksi oli se ratkaisevin.

Nyt välieräpeliin lähdettäessä joukkueiden kuntokäyrät kulkevat eri suuntiin. Royals on hävinnyt kaksi viimeistä kamppailuaan (Roosters-Royals 49-30,  Steelers-Royals 55-30) ja taistelee kentällä varsin kapealla rosterilla.  Wolverines on voittanut runkosarjan kaksi viimeistä kamppailuaan (Butchers-Wolverines 20-41, Wolverines-Roosters 32-20) joista varsinkin Roosters-voitto oli omiaan nostamaan joukkueen itseluottamusta alkukauden vaikeuksista.

Royalsin pelissä Väinölänniemellä saatiin alkumakua siitä, mitä sunnuntaina tulemme todennäköisesti näkemään Kaarlen kentällä. Liigan vaarallisin pallollinen mies, Alpha Jalloh juoksi Kuopion pelin lopussa kentällä vastustamattomasti useissa eri rooleissa.  Vaasalaisten pelinrakentaja Brandon Gwinner jätti pelin kesken ja hänen paikallaan pelasi Jallohin lisäksi Nico Barrow. Gwinnerin pelikunto on yksi välieräpelin ratkaisevista tekijöistä. Ottelun alla julkaistussa aloituskokoonpanossa yhdysvaltalainen on  kirjattu mukaan avaavaan kokoonpanoon samoin, kuin Kuopion miehityksestä puuttunut takapuolustaja Rufail Khalifa,

Ottelua on mainostettu Seppo Evwarayen jäähyväispelinä Kaarlen kentällä.  Sunnuntai ratkaisee pelaako yksi kaikkien aikojen suomalaispelaajista vielä yhden ylimääräisen pelin Lahdessa.

Wolverines hakee revanssia

Royals iski Wolverinesin hetkeksi kanveesiin elokuun alun voitollaan. Helsinkiläiset ovat parsineet pakkaansa kasaan runkosarjan aikana pelaaja- ja valmentajavaihdoksin ja ratkaisupelien kynnyksellä palaset alkavat loksahdella paikoilleen.

Wolverines puolustus on muuttanut ryhmityksiään materiaalilleen paremmin sopivaksi ja erityisesti puolustuslinjan Ville Valasti sekä nopeat ruotsalaiset Willian James ja Sebastian Gauthier ovat saaneet uuden pelikirjan myötä  pelinsä aukeamaan erinomaiselle tasolle. Valasti kirjasi Roosters-pelissä huikeat 5 pelinrakentajasäkitystä ja James on noussut liigan taklaustilastoissa kohisten. Sunnuntain pelissä Royalsin Jalloh tulee olemaan erityisvartioinnissa ja todennäköisesti yksi varjostajista tulee olemaan toinen ruotsalaistukimiehistä.

Wolverinesilla on ollut läpi kauden haasteita saada juoksujaardeja muiden kuin pelinrakentaja Forcierin juoksemana. Roosters-pelissä vastuuta annettiin Micky Kyeille, joka kiitti ja kirjautti taululle kolme touhcdownia sekä 118 jaardia juoksuja. Viime pelien suorituksillaan Kyeitä voidaan pitää varteenotettavana juoksu-uhkana.  Wolverines-hyökkäyksen suurimpia haasteita on saada palloja joukkueen tähtilaituri Sebastien Sagnelle.  Forcierin ja Sagnen yhteispeli ei ole vielä toiminut ennakkoon odotetulla tavalla ja myös unnuntaina odotellaan ketsuppipullon korkin poksahtamista. Toistaiseksi Wolverinesille on kirjattu ainoastaan neljä heitto touchdownia, vaikka joukkueen laiturikaarti on täynnä nimekkäitä tähtipelaajia.

Sunnuntain ottelun rosterista ei löydy enää ainuttakaan maassa vieraillutta saksalaispelaajaa. Biberach Beaversin pelaajista rosterissa on jäljellä yhdysvaltalainen tukimiehen paikalle sijoitettu Oscar Vasquez-Dyer.

Vaahteraliigan toinen välieräkampailu käynnistyy Kaarlen kentällä klo 16.30. Suora Ruutu+ studio jo 16.00 alkaen

Liput ennakkoon: Lippu.fi