Steelers pelasi tiensä Vaahteramaljaan.

Kuopio Steelers osoitti olevansa vahva kotonaan ottamalla ratkaisevan 35-13 voiton Seinäjoki Crocodilesista. Voitto välierässä vie kuopiolaiset kolmanteen perättäiseen Vaahteramaljapeliin.

Steelers lähti välieräkamppailuun voittamaan välierää, mutta myös  hakemaan revanssia.  Runkosarjan tappiollisessa Crocodiels-pelissä kuopiolaisten keskushyökkääjä Lamar Carswell pimitettiin täysin Seinäjoen keskuskentän märällä nurmella. Lauantain välierässä amerikkalaiskeskushyökkääjä oli pitelemätön. Carswell eteni pelissä  178 jaardia ja juoksi kolme touchdownia. Lisäksi miehen nimiin kirjattiin kaksi koppia joilla jaardeja 50 ja yksi touchdown juostujen päälle.

Steelers-päävalmentaja Pekka Utriainen mainitsi voiton avaimiksi kaksi nimeä: Iiro (Pekkarinen) ja Lamar (Carswell).  Ratkaisevassa roolissa oli myös kuopiolaisten tehokas juoksupuolustus

-Juoksupuolustus oli todella vahvaa, ei varmaan monesti ole Powell jäänyt tuommosille tilastoille. Toisin päin katsottuna me oltiin aika varmoja että paluu ’juurille’ eli neljällä laiturilla RPO:ta on myrkkyä Crocoille, Peters on siinä niin hyvä ja vastaavasti Carswell jos pääsee juoksemaan kevyttä boksia vastaan niin Crocojen LBt ei tule pysymään mukana. Ekalla jaksolla hermoiltiin vähän, lippuja ja pallonmenetyksiä, mutta koko ajan saatiin väsytettyä kaverin puolustusta ja arveltiin että puoliajan jälkeen alkaa juoksut ja screenit muuttumaan neljästä jaardista kahdeksaan tai enemmän.

Utriaisen kehuma takapuolustaja Iiro Pekkarinen pimitti tehokkaasti Crocodilesin heittopelejä kirjaten tilastoihinsa peräti 5 onnistunutta heiton maahan  lyöntiä.   Ottelun jälkeisessä Ruutu-haastattelussa Casrswell palautti kehut joukkueensa valmennukselle kiitellen pelikutsuja.

Crocodiles toistamiseen sarjan neljäs

Crocodiles pelasi kuudetta kertaa välieräpelissä Vaahteraliigan runkosarjan voittajaa vastaan ja hävisi kuudennen kerran noista lähtöasetelmista pelatun pelin.  Tappio merkitsee seinäjokisten sijoittumista sarjassa neljännelle sijalle.

Joukkueiden edellisen keskinäisen  kohtaamisen sankari keskushyökkääjä Christian Powell jätettiin Väinölänniemellä  38 jaardiin.  Edellisen kerran Powell pimennettiin yhtä täydellisesti kauden avauspelissä, jossa Wolverines-puolustus antoi väkivahvalle amerikkalaiselle ainoastaan 32 jaardia etenemistä.

Ottelun eräänlaisena käännekohtana voidaan pitää toisen neljänneksen loppua, jossa seinäjokisten puolustus epäonnistui liukkaan Carswellin taklaamisessa. Carswell siirsi Steelersin kahden maalin johtoasemaan juuri, kun Crocodiles on edellisellä hyökkäysvuorollaan kaventanut pelin tilanteeseen 14-7.  Pukukoppimaalin sijaan Crocodiles-puolustus siirtyi puoliaikatauolle ihmettelemään, miten amerikkalainen pääsi juoksemaan pallon kanssa 49 jaardia maaliin saakka pelikellon kuluessa nolliin.

Ruutu-haastattelussa Crocodilesin kahteen suuntaan urakoinut Veikka Lehtonen kertoi joukkueen valmistautumisen olleen hyvää, mutta pelissä vaan puuttui se viimeinen niksahdus, jolla lopputulos olisi saatu toiseksi. Lehtonen oli joukkueensa paras taklaaja 8,5 merkinnällään.

Vaahteraliigan välierät jatkuvat sunnuntaina Wasa Royalsin ja Helsinki Wolverinesin pelillä Vaasan Kaarlen kentällä klo 16.30.

Kuva:  Jari Turunen

Tutustu myös