Ville Valasti palaa Wolverines-paitaan kaudelle 2022

Viime kaudella ELF-sarjan mestaruuden saksalaisessa Frankfurt Galaxyssä voittanut Ville Valasti on solminut pelaajasopimuksen kasvattajaseuransa Helsinki Wolverinesin kanssa. Sopimuksessa ei ole optiota muihin sarjoihin, vaan Valasti on sitoutunut pelaamaan Suomessa koko kauden.

Ville Valasti oli tärkeässä roolissa Helsinki Wolverinesissa joukkueen edetessä aina Vaahteramaljaan saakka kaudella 2020. Mies valittiin kauden päätteeksi vuoden linjapelaajaksi Suomessa. Isoa roolia 28-vuotiaalle puolustajalle oli tarjolla myös uuden ELF-sarjan jättiläisessä, Frankfurt Galaxyssa joukkueen edetessä voittoon syyskuussa tuoreessa ammattilaisliigassa. Jatkoa Euroopan kentillä on pidetty Valastin osalta itsestään selvänä, joten keskiviikkona julkaistu sopimus on suuri yllätys Vaahteraliigaa seuraaville.  Näin mies itse kertoo asiasta Wolverines-verkkosivuilla:

-Viime kausi oli kaikkea sitä mitä urheilija voi toivoa. Kovaa työtä, sitoutumista joukkueelta, valmentajilta pelaajilta ja faneilta. Iso yleisö ja estradi missä pitää osaa pelata ja toimia jokaisella osa-alueella. Se oli itselle isoin ja varmaan siistein kausi mitä olen koskaan päässyt kokemaan jenkkien ulkopuolella. Itselle tavoite oli voittaa mestaruus. Tilastot olivat täysin toissijainen motiivi lähteä pelaamaan ja lopussa näki, kun joukkue tekee asiat joukkueena, siitä palkitaan. Voitettiin eka ELF-mestaruus ja se oli tavoite. 

-Kynnys palata takaisin Eurooppaan oli vielä kuukausi sitten todella matala, mutta elämän tilanteet vaihtelee ja päätin tälle kaudelle pysyä kotona perhesyistä. 6 vuotta ulkomailla asuneena tajuaa, että urheilijana on hauska ja helppoa olla, mutta siinä mukana pitää muistaa, että kotona on ihmisiä ketkä pitää myös ottaa huomioon. Käytännössä olen saavuttanut kaiken mitä jefun parissa olen halunnut saavuttaa. Oma tie alkaa tulla päähän, mutta vielä en ainakaan ole lopettamassa, joten suunta tällä hetkellä on antaa takaisin omalle kasvattiseuralle ja jatkaa lajin rakentamista toistaiseksi nyt Suomessa. Lisäksi opinnot ovat Suomessa, joten tämä kesä on varmasti hyvä viettää täällä. 

Valasti on aloittanut urheilupsykologian maisterintutkinnon suorittamisen Jyväskylän Yliopistossa ja opinnot kotimaassa ovat saaneet miehen miettimän elämänsä järjestelyjä uudemman kerran:

-Elämä on ollut aika vaihtelevaa. Tutustuminen jefun ulkopuolisiin asioihin on ollut nyt lähtökohta kaikelle tälle ja muutto Jyväskylään on saanut kanssa miettimään, että mitä elämältä haluaa seuraavaksi. Intohimo on edelleen lajin parissa ja sitä pääsen toteuttamaan offarilla myös valmentamisen muodossa. Vastuuvalmentajana toiminen ylä-koululaisille on ollut todella siisti kokemus ja nyt saa nähdä myös kuinka hyvin itse ymmärtää valmentamisesta ja lajista. Antaminen on tuonut suurta onnellisuuden tunnetta ja pyrin sitä tekemään nyt tämän jakson aikana niin paljon kuin mahdollista.

Ville Valasti oli mukana voittamassa Suomelle EM-pronssia lokakuussa 2021

Tavoitteena mestaruus kaudella 2022

Valasti oli maajoukkueen mukana voittamassa Suomelle EM-pronssia lokakuun lopulla. Nyt pelaamisen osalta katseet ovat tulevassa kaudessa ja edellinen tappio Vaahteramaljassa on jäänyt kaivertamaan. Näkemänsä perusteella luotto joukkueeseen on kova:

-2022 mestaruus tuodaan Helsinkiin. Meidän 2020 matka päättyi hopeaan ja se jäi harmittamaan. Tässä joukkueessa on kaliberia ja potentiaalia voittaa se kirkkain ja se nähtiin tuolloin myös. Itsellä on täysi palo lähteä pelaajan johtamaan keulaa ja tuoda uskoa päivittäiseen tekemiseen. Se pitäisi olla kaikille selvä, että tätä lajia ei pelata voitoista vaan mestaruuksista. Keskinkertaisuudesta pitää päästä pois ja pitää ajatella isompaa kuvaa ja se mitä se vaatii, jotta päästään huipulle. 

Kaudella 2020 Valasti oli yksi niistä pelaajista, jotka johtajuudella nostivat joukkueen takaisin mestaruustaistoon kauden keskellä tapahtuneen romahduksen jälkeen. Miehen muistot kaudesta kantavat möys tuleviin taisteluihin:

-Meidän linjan kanssa pelaaminen oli hauskaa 2020. Ryhmä on tullut varmasti tiiviimmin yhteen tässä kahden vuoden sisällä ja kaikki uskoo varmasti siihen, että ryhmässä kilpaillaan ja haastetaan toinen pelipaikoista. Itsellä on fokuksena voittaa mestaruus, mutta siihen tarvittavat tyypit löytyy varmasti myös kaikki puolustuksen ja hyökkäyksen puolelta. 

Wolverines on julkaissut tähän mennessä puolustuslinjansa osalta sopimukset Veeti Puustisen, Juho Jousmäen, Edo Waxlaxin, Jonis Heikkisen, Antti Auervuollen, Olli Koivusen, Hasse Johanssonin, Shoul Ashakin, Joonas Nevalaisen ja Leo Zabihianin kanssa.  Nyt listaan lisätään Valasti, jonka sopimuksesta luonnollisesti myös päävalmentaja Michael Mattingly on innoissaan:

-Villen takaisin saaminen joukkueeseen on huikea vahvistus. Hänen pelitaitonsa on hieno juttu, mutta erityisesti hän tuo mukanaan johtajuutta. Hänen energiansa ja kurinalaisuutensa ovat vertaansa vailla. Hän on kiistatta yksi liigan parhaista pelaajista ja toivotamme hänet lämpimästi tervetulleeksi takaisin.

Lähde: Wolverines

Kuvat: Ville Valasti, Jari Turunen

Katso myös haastattelu, jonka jälkeen Wolverinesin kausi sai uuden suunnan 2020